Apartmani i privatni smještaj Split i okolica

Split i njegova Dalmacija (da izbjegnemo suhoparne i neprirodne termine županija) fascinantna su koliko i zahtjevna tema, posebno na ovom ograničenom prostoru, jer spomenut ćemo i Split i otoke Brač, Hvar, Vis i Šoltu, Makarsku i Omišku rivijeru, a nećemo zanemariti ni fascinantno brdovito splitsko zaleđe - magičnu Dalmatinsku Zagoru! Prvo naravno Split, grad gotovo neispisive povijesti i ljepote rođen je u čežnji cara Dioklecijana da posljed...

Izdvojena ponuda apartmana i privatnog smještaja - Split i okolica

Apartmani Villa Biancini

Hvar - Ivan Dolac

od 35 €

Apartmani Šimić

Tučepi

na upit

Apartmani Villa Dalmatina

Živogošće

od 50 €

Apartman Karl - Old Town Center

Makarska

od 110 €

Apartmani Petar Vlašić

Podstrana

od 50 €

Kuća za odmor Rest House Stiniva

Vis - Vis

od 235 €

Apartmani Monika

Omiš

od 50 €

Kuća za odmor Amy

Čiovo - Slatine

od 140 €

Apartmani Villa San

Brela

na upit

Apartman Croeso

Seget

od 170 €

Apartman Sea & Beach with roof terrace

Kaštela

od 100 €

Apartmani Villa Ruić

Šolta

od 50 €

Apartmani Mirko Stanicic

Brela

od 50 €

Apartmani Roščić

Podgora

od 50 €

Kuća za odmor Villa EREMITA

Brač - Milna

od 380 €

Apartmani Makarska Centar

Makarska

na upit

Recenzija: 1 - Ocjena 5/5
Apartmani Beachfront Sinajko

Podgora

od 60 €

Apartmani Vesna

Promajna

od 45 €

Last minute ponuda smještaja
Recenzija: 2 - Ocjena 5/5
Apartmani Ruža

Baška Voda

od 40 €

Apartmani Nada

Čiovo - Arbanija

od 49 €

Apartmani Villa D & D

Čiovo - Okrug Gornji

na upit

Recenzija: 1 - Ocjena 5/5
Apartmani Leon

Tučepi

od 100 €

Apartmani Marinovi Dvori

Čiovo - Slatine

od 35 €

Recenzija: 2 - Ocjena 5/5
Kuća za odmor Marin

Vinišće

od 120 €

Apartmani Bela

Čiovo - Arbanija

od 55 €

Kuća za odmor Ostojić

Hvar - Zavala

od 100 €

Apartmani Matić Tučepi

Tučepi

od 50 €

Recenzija: 1 - Ocjena 5/5
Kuća za odmor Villa View Makarska

Makarska

od 350 €

Apartmani Villa Antonia

Baška Voda

od 40 €

Kuća za odmor Vila SanAdrija

Drvenik Mali

od 150 €

Apartmani Villa Sofia

Zaostrog

od 12 €

Apartman Sea View

Makarska

od 100 €

Apartmani Villa A&D

Čiovo - Slatine

od 100 €

Apartmani Providenca

Makarska

od 65 €

Apartmani Neda

Živogošće

od 30 €

Split i okolica (1037) - pretraga privatnog smještaja po mjestima

Turistički vodič Split i okolica

Split i okolica - Grb

Split i njegova Dalmacija (da izbjegnemo suhoparne i neprirodne termine županija) fascinantna su koliko i zahtjevna tema, posebno na ovom ograničenom prostoru, jer spomenut ćemo i Split i otoke Brač, Hvar, Vis i Šoltu, Makarsku i Omišku rivijeru, a nećemo zanemariti ni fascinantno brdovito splitsko zaleđe - magičnu Dalmatinsku Zagoru!

Prvo naravno Split, grad gotovo neispisive povijesti i ljepote rođen je u čežnji cara Dioklecijana da posljednje dane svojega života provede u svojoj rodnoj Dalmaciji. Sam grad dobio je ime po Dioklecijanovoj palači (Spalato) građenoj oko 300 g n.e. koja je danas najveća je i najbolje sačuvana kasnoantička palača na svijetu. Oko te palače podno brda Marjana razvio se kroz stoljeća ovaj fascinantan grad koji je nakon barbarskih razaranja mijenjao razne gospodare preko Bizanta, hrvatskih vladara, Ugarske, Venecije itd. Ipak možda najveća posebnost ovog hrvatskog grada je njegov specifičan mentalitet za koji je njegov pisac Miljenko Smoje rekao da kada bi postojalo dovoljno veliko platno da ga se pokrije to bi bio najveći cirkus na svijetu. Da biste upoznali taj duh grada i ljepote njegovih ulica i njegove glasovite rive na raspolaganju vam je mnoštvo soba za iznajmljivanje i širok spektar ostalog smještaja od jeftinih apartmana do kuća za iznajmljivanje, a najbolji način je direktan kontakt sa iznajmljivačima apartmana bez agencijske provizije.

U splitskom akvatoriju nalaze se predivni otoci Brač, Hvar, Šolta, Vis, Drvenik. Brač je najveći srednjodalmatinski otok, poznat plaži Zlatni rat ali i brojnim predivnim mjestima Bolu, Supetru, Selcima itd. Smještaj na njemu je moguće naći od kuća za odmor i apartmana na obali do soba za iznajmljivanje i jeftinijeg privatnog smještaja. Hvar je jedan od najpoznatijih svjetskih destinacija, bogatog i ekskluzivnog noćnog života, sa prekrasnim kamenim gradovima poput grada Hvara i mnoštvom restorana i marina za jahte. On je i jedno od rodnih mjesta hrvatske književnosti, Hvaranin je naime bio hrvatski renesansni pisac Petar Hektorović. Šolta je tajna među hrvatskim otocima. Predivan otok naseljen još od prapovijesti prvi put se spominje pod imenom Olyntha u 4 st, pr. Kr. Ako želite iskusiti autohtonu ljepotu dalmatinskog otoka a bez pretjerane vreve suvremenog turizma, i ujedno naći jeftiniji smještaj, obilje soba za iznajmljivanje i jeftinog smještaja kroz direktan kontakt sa vlasnicima smještaja Šolta je otok za vas. Naselja Nečujam, Rogač i Maslinica a naročito poznata šoltanska polja jednostavno morate otkriti. Otok Vis, kao jedan od najudaljenijih otoka, sačuvao je svoj izvorni šarm, a priroda je ostala u potpunosti netaknuta. Tu možete istražiti brojne uvale i skrivene plaže, a na susjednom otoku Biševu nalazi se nadaleko poznata Modra špilja, koja će Vas zasigurno ostaviti bez daha

Splitskoj regiji pripadaju i dvije znamenite i vrlo atraktivne rivijere, Omiška i Makarska, koje čine prekrasni spoj planina, čistog mora i prekrasnih šljunčanih plaža. Tu se nalazi Omiš, stari gusarski grad stješnjen u klancu i na ušću rijeke Cetine, gdje možete doživjeti razne avanture od raftinga, kajakinga pa do spuštanja niz zip line. Makarska je stara dama hrvatskog turizma u koju hrle mnoštvo turista svake godine zbog prostranih šljunčanih plaža, ali i susjednih mjesta Tučepa, Podgore, Baške Vode i drugih.

I na kraju tajanstvena Zagora! Prostor od obale odvojen planinama Kozjaka (780 m), Mosora (1339 m), Omiške Dinare (864 m), Biokova (1762 m) i Rilića (1160 m) sastoji se od izrazitog krša i malih polja i udolina, svojom će vas surovom ljepotom naprosto očarati. Ovaj je prostor mjesto gdje je nastala hrvatska srednjovjekovna država i oduvijek je imao ambivalentan odnos prema obali, istovremeno s njom povezan ali i od nje odvojen u kulturno-civilizacijskom smislu. Istovremeno potpuno drugačiji ali i nadohvat ruke sa dovoljno kuća za odmor, jeftinijeg smještaja bez agencijske provizije, a neodoljivih vizura i kulinarske ponude sastavljene od tradicionalnih sireva, janjetine i čuvenog pršuta i vina, kraj je koji je u zadnje vrijeme nezaobilazan prilikom turističkog posjeta obali!

Split i okolica - Prirodne, kulturne znamenitosti i turističke atrakcije

Dioklecijanova palača Split

Dioklecijanova palača jedan je od najreprezentativnijih, najposjećenijih i najbolje sačuvanih spomenika starog rimskoga graditeljstva u Europi. Prije više od 1700 godina, dao ju je sagraditi tadašnji rimski car Dioklecijan, koji je u njoj boravio nakon povlačenja s carskog prijestolja (od 305. godine sve do smrti 316. godine). Sagrađena je u prekrasnoj prirodnoj uvali, 5 kilometara južno od Salone (Solin), tadašnjeg glavnog grada rimske provincije Dalmacije. Palača je bila sagrađena kao spoj luksuzne vile, odnosno ljetnikovca za cara Dioklecijana i rimskog vojničkog logora (castruma) u kojoj su boravili rimski vojnici. Južni dio palače, koji je bliže moru, bio je predviđen za cara i njegove najbliže podanike, dok je sjeverni dio okrenut prema kopnu služio za rimsku vojsku, te carsku stražu. Čitava palača čini jednu veliku pravokutnu građevinu (dimenzija oko 215 x 180 metara) sa četiri velike kule na kutovima, četiri manje kule na zidovima, te 4 vrata na sve četiri strane svijeta.

 

Na mjestu palače u 7. stoljeću niče grad Split, nakon dolaska Hrvata na područje Dalmacije. Dioklecijanova palača je poslužila kao savršeno ishodište za razvoj novog grada Splita, a njegovi stanovnici su napravili brojne izmjene, te adaptirali brojne izvorne građevine i zidine u svoje nove prostore za život. Usprkos tome, veliki dio palače, građevina kao i zidina ostao je sačuvan do danas, a obrisi carske palače su osobito vidljivi iz zraka. Najpoznatija građevina je svakako katedrala Sv. Duje, nekadašnji mauzolej rimskog cara Dioklecijana, koji je naknadno prenamijenjen u crkvu nakon progona kršćana u ranom srednjem vijeku. Odmah ispred katedrale se nalazi Peristil, središnji trg Palače, oko kojeg su bili hramovi, poput Jupiterovog hrama, koji je ostao u izvornom obliku i koji slovi kao jedan od najljepših europskih spomenika. Posebna atrakcija su Podrumi Dioklecijanove palače koji su toliko dobro očuvani, da predstavljaju jedan od najbolje očuvanih antičkih kompleksa takve vrste na svijetu. Zanimljivo je posjetiti Vestibul, staro carsko predvorje s otvorenom kružnom kupolom, ali i četvero gradskih vrata (Zlatna, Srebrna, Željezna, Mjedena), koja će impresionirati svojom ljepotom i veličinom.

Osim starih rimskih građevina, čitava jezgra grada Splita unutar gradskih zidina je vrlo zanimljiva, jer predstavlja tipičnu arhiterkturu srednjeg vijeka, uske kamene kuće i ulice koje se doimaju poput nekakvog labirinta. Nije ni čudo da je čitava gradska jezgra, odnosno čitava Dioklecijanova palača 1979. godine uvrštena na UNESCO-v popis svjetske kulturne baštine. Upravo zbog svega ovoga brojni turisti posjećuju ovaj prekrasni grad pod Marjanom u sve većem broju, a privatni smještaj možete pronaći u nekim od starih kuća unutar gradskih zidina, gdje možete doživjeti djelić antičke atmosfere i kako je to život nekada izgledalo unutar stare rimske palače.

Dioklecijanova palača Split - Hrvatska
Dioklecijanova palača Split - Hrvatska
Dioklecijanova palača Split - Hrvatska
Kanjon rijeke Cetine

Kanjon Cetine, jedna je od najljepših i najvećih prirodnih atrakcija Dalmacije. Nalazi se u zaleđu Omiša, gdje se rijeka Cetina ulijeva u Jadransko more. Kanjon imponira svojom veličinom, okomitim stijenama koje dosižu visinu od nekoliko stotina metara, a proteže se cijelim donjim tokom rijeke Cetine. Ova smaragdno zelena i čista rijeka, prava je krška ljepotica koja obiluje brzacima, slapovima, te privlači mnoštvo zaljubljenika u prirodu i avanturista.

Izvire na nadmorskoj visini od 385 m, na sjeverozapadnim obroncima planine Dinare, te se spušta prema Jadranskom moru u duljini od 105 kilometara. Gornji tok rijeke čini umjetno stvoreno Peručko jezero, zatim prolazi kroz Sinj i Sinjsko polje, a nakon toga ulazi u svoj veličanstveni kanjon u donjem toku, koji je zasigurno i najatraktivniji dio rijeke. Od 1963. godine kanjon rijeke Cetine ima status Zaštićenog krajolika, zahvaljujući vrlo dobro očuvanom prirodnom staništu, te bogatstvu biljnog i životinjskog svijeta. Idealno je to mjesto za dnevne izlete, razne avanture, te aktivni odmor i boravak u prirodi. Upravo zahvaljujući ovom prirodnom fenomenu, obližnji Omiš je postao važno središte avanturističkog turizma i ekstremnih sportova.

Ovdje možete uživati u zipline-u, kanjoningu, kayakingu, raftingu, šetnji, vožnji biciklom, ali i alpinizmu na okolnim visokim i strmim liticama koje okružuju Cetinu. Svega nekoliko kilometara od Omiša i mora , nalaze se popularna izletišta Radmanove mlinice i Kaštil Slanica, gdje možete kušati brojne ukusne lokalne specijalitete, poput jela ispod peke, soparnika, žaba, jegulje, pastrve, te morsku ribu. Rafting je vrlo popularan tijekom ljetne turističke sezone, jer je pogodan za obitelji s djecom, a kroz 3 do 4 sata koliko traje spust, najbolje se dožive sve prirodne ljepote kanjona. Voda je za nekoliko stupnjeva hladnija od mora, ali je pogodna za kupanje i pruža pravo osvježenje za vrijeme vrućih ljetnih mjeseci. Ako planirate provesti odmor na poznatoj Omiškoj rivijeri ili u blizini, svakako preporučamo jednodnevni izlet u ovo carstvo prirode i divljine. Jeftini smještaj možete naći u privatnim apartmanima, sobama i kućama za odmor duž čitave Omiške rivijere.

Kanjon rijeke Cetine - Hrvatska
Kanjon rijeke Cetine - Hrvatska
Kanjon rijeke Cetine - Hrvatska
Modra špilja - Biševo

Modra špilja je podvodna špilja i jedinstveni geomorfološki fenomen koja se nalazi uvali Balun na istočnoj strani otoka Biševa. Dostupna je javnosti od 1884. godine, kada je  bečki slikar Eugen barun Ransonnet napisao u novinama da na nepoznatome pučinskom otočiću u Jadranu postoji “čudesna morska špilja neopisive ljepote”.

Špilja ima dva otvora, jedan manji koji je umjetno produbljen i kroz koji se u špilju ulazi malim čamcem na vesla. Drugi je otvor puno veći i značajniji, a nalazi se na južnoj strani špilje ispod razine mora te kroz njega prodire sunčeva svjetlost. Oko podneva, kada je sunce u zenitu, sunčeve zrake prodiru kroz veći podvodni otvor u Modru špilju, reflektiraju se od bijelog dna i osvjetljavaju špilju nestvarnom i neopisivom modrom, a predmete u vodi srebrnastom bojom. Poseban je to i nestvaran doživljaj jer ovakav prizor se može doživjeti na svega nekoliko mjesta u svijetu, pa stoga ne čudi činjenica da ju posjećuje gotovo 100.000 posjetitelja godišnje. Najveće gužve za ulaz u špilju su u srpnju i kolovozu, stoga preporučamo posjetu u lipnju ili rujnu, ali i izvan glavne turističke sezone, kada možete uživati u određenoj privatnosti u ovom prirodnom fenomenu. Do otoka Biševa i Modre špilje dolazi se organiziranim turističkim brodovima iz Komiže na otoku Visu, a ulaznica u špilju se naplaćuje i košta do 10 eura.

Osim ove neponovljive podvodne špilje, kojoj je posjet ograničen i traje svega 10tak minuta, na otoku Biševu možete posjetiti gotovo jednako atraktivnu Medvedinu špilju ili uživati na preljepoj pješčanoj plaži Porat, gdje se nalazi nekoliko ugostiteljskih objekata. Planirate li svoj slijedeći godišnji posjet na otoku Visu ili u atrativnom Viškom akvatoriju, Modru špilju i otok Biševo jednostavno ne smijete izostaviti. Kontaktirajte vlasnike apartmana i osigurajte jeftini privatni smještaj na vrijeme, a ljubazni domaćini će vam s veseljem pokazati sve skrivene uvale, plaže, špilje i atrakcije svoga otoka.

Modra špilja - Biševo - Hrvatska
Modra špilja - Biševo - Hrvatska
Modra špilja - Biševo - Hrvatska
Park prirode Biokovo

Park prirode Biokovo obuhvaća gotovo čitavu planinu Biokovo, a parkom prirode je proglašeno još 1981. godine. Biokovo je dio planinskog masiva Dinarida i odlikuje se impozantnom visinom i visokim strmim stijenama s obalne strane. Proteže se u duljini od 30 kilometara iznad nadaleko poznate Makarske rivijere i doima se poput divovskog bedema, koji naglo izranja iz Jadranskog mora. Najviši vrh Biokova je Sveti Jure na 1762 metra nadmorske visine, do kojeg vodi uska asfaltirana cesta, tako da je moguće doći automobilom do samog vrha. Naravno puno bolji doživljaj je popeti se na planinu na nekoj od brojnih planinarskih staza, s kojih se pružaju prekrasni vidici na čitavo Makarsko primorje, te otoke Brač, Hvar i daleki poluotok Pelješac.

Na Biokovu pronalazimo brojne krške oblike tipične za Dinaride kao što su kamenice, škrape, ponikve, te jame i špilje. Tu se nalaze i posebni geomorfološki rezervati i posebni rezervati šumske vegetacije bukve i jele te autohtone šume crnog dalmatinskog bora. Biljni svijet Biokova je osobito bogat i raznolik, te ovdje na malom području raste preko 40 endemskih vrsta biljaka. Dio parka prirode čini zanimljivi botanički vrt Kotišina kojeg je utemeljio dr. Jure Radić u svrhu znanstvenog istraživanja, te zaštite i očuvanja biljnog svijeta planine. Iako se na prvi pogled Biokovo čini dosta surovom i ogoljelom planinom, na njoj žive brojne zaštićene i ugrožene životinjske vrste poput orla, vuka, lisice, jazavca, veprova, muflona, te brojne vrste zmija i gmazova. Zbog blizine mora i atraktivnih vidikovaca, Biokovo je vrlo posjećeno osobito ljeti, kada ga posjeti i više od 50.000 gostiju. Na putu do vrha planine nalazi se i nekoliko restorana, gdje možete potražiti osvježenje i okrepu, a nude vrhunske domaće specijalitete. Za sve ljubitelje adrenalina, sa nekih od vrhova se organiziraju i letovi zmajem, što je poseban doživljaj ako imate hrabrosti zaploviti nebeskim plavetnilom.

Planirate li slijedeći put ljeto provesti na Makarskoj rivijeri, svakako posjetite ovu prekrasnu planinu, koja će vas očarati svojom netaknutom prirodom i iskonskom divljinom. Povoljni smještaj u apartmanima, sobama i kućama za odmor možete pronaći duž čitavog primorja u Makarskoj, Brelima, Baškoj Vodi, Promajni, Tučepima i Podgori, gdje možete provesti odmor uz kombinaciju čistog mora i svježeg planinskog zraka.

Park prirode Biokovo - Hrvatska
Park prirode Biokovo - Hrvatska
Park prirode Biokovo - Hrvatska
Paklinski otoci - Hvar

Pakleni otoci (Paklinski otoci) je skupina od 20-ak otoka, otočića i hridi koja se proteže ispred grada grada Hvara na otoku Hvaru. Protežu se u smjeru istok – zapad, a od otoka Hvara dijeli ih Pakleni kanal. Ime su dobili prema „paklini“, vrsti borove smole, koja se nekada koristila u gradnji drvenih brodova i jedrenjaka. Dan danas ove niske i razvedene otoke prekriva gusta borova šuma, te mediteranska makija česmine, mirte, pelina i smrče. Na otocima raste i vrijesak, ružmarin, kadulja, kamilica, majčina dušica, komorač, lovor, kao i mnoge druge aromatične mediteranske biljke, pa je posjet njima jedinstven doživljaj opojnih i ugodnih mirisa.

Otoci su okruženi azurnim i kristalno čistim Jadranskim morem, a na nekima se nalaze i dobro uređena kupališta i plaže. Na otocima je nekada bilo 3 naselja, međutim danas nema trajnih stanovnika, ali zato tijekom ljeta bujaju životom, te rade brojni ugostiteljski objekti, a noćni život grada Hvara se odvija upravo ovdje. Na otočiću Jerolim ispred grada Hvara nalazi se poznato i tradicionalno hvarsko naturističko kupalište, te restoran. U blizini se nalazi i Ždrilca, šumovita uvala s više šljunčanih žala i brojnim skrovitim mjestima za opušteno uživanje u moru i suncu. Vlaka je tradicionalno izletište stanovnika Hvara na Paklenim otocima, koji je nekoć bio rimski ladanjski posjed, a danas je to ugodno izletište sa prekrasnom plažom i nekoliko ugostiteljskih objekata. Palmižana je najstarije i najpoznatije izletište, a tu se nalazi i nautička marina. Prostrana je to uvala s plitkim pjeskovitim žalom , te je okružena gustom borovom šumom i aromatičnim mediteranskim biljkama pogodna za obitelji s djecom.

Do otoka voze brojne brodske linije, te taxi brodovi iz grada Hvara, te su vrlo dobro povezani. Također možete provesti cijelodnevni izlet na jednom od atraktivnih turističkih brodova, što je najbolji način da upoznate ovaj predivni akvatorij. Izlet uključuje razgledavanje Paklenih otoka tijekom panoramske vožnje brodom, te zaustavljanje u više prekrasnih uvala za kupanje. Zbog svoje iznimne prirodne ljepote i vrijednosti, otoci su zaštićeni spomenik prirode i pod zaštitom su od 1972. godine. Planirate li odmor provesti na otoku Hvaru, obavezno posjetite ovaj predivni prirodni labirint otoka, otočića i hridi. Rezervirajte smještaj direktno kod vlasnika apartmana, te uštedite i do 40% na skupim agencijskim provizijama.

Paklinski otoci - Hvar - Hrvatska
Paklinski otoci - Hvar - Hrvatska
Paklinski otoci - Hvar - Hrvatska
Zlatni rat – Bol, Brač

Zlatni rat jedna je od najpoznatijih i svakako najljepših plaža Jadrana. Nalazi se u Bolu na južnoj strani otoka Brača. Zbog svoje jedinstvene ljepote i neobičnog izgleda simbol je to hrvatskog turizma i istočne obale Jadranskog mora. Nastala je taloženjem prekrasnog prirodnog bijelog šljunka oko podmorskog grebena tvoreći veliku piramidalnu strukturu, koja je isturena i do 500 metara od obale. Fenomen i posebnost ove plaže je da mijenja oblik ovisno o vjetru, valovima i morskim strujama, tako da je sam vrh plaže ponekad okrenut na jednu, a ponekad na drugu stranu.

Sa tri strane je okružena prekrasnim i kristalno čistim Jadranskim morem, a sa kopnene strane ju okružuje borova šuma, koja pruža ugodne mirise i debelu hladovinu za vrućih ljetnih dana. Tu je smješten čitav niz ugostiteljskih i uslužnih objekata, gdje možete pronaći osvježenje u obliku hladnih pića i koktela, svježeg voća, te isprobati ukusna jela s roštilja i tradicionalne dalmatinske specijalitete. Na plaži možete iznajmiti ležaljke i suncobrane, a za ljubitelje aktivnog odmora u ponudi su brojni sportovi na vodi, poput jet-ski-a, vožnje na bananama, tubama i parasailing. Kako se plaža nalazi u najužem dijelu Hvarskog kanala između otoka Brača i Hvara, konstantno pušu ugodni i lagani vjetrovi, pa je omiljeno mjesto surfera i kite-surfera iz cijelog svijeta. Jedan manji dio plaže je ograđen i namijenjen psima stoga ne morate brinuti ako na put vodite svojeg kućnog ljubimca. Poseban doživljaj je popeti se i na najviši vrh otoka Brača, Vidovu goru, od kuda se pruža prekrasni pogled na Bol, Zlatni Rat, ali i susjedni otok Hvar i čitav srednjodalmatinski arhipelag.

Od Bola je Zlatni rat udaljen oko 2 kilometra, te je moguće doći ugodnom šetnjom uz obalu, automobilom ili turističkim vlakićem, koji redovito vozi iz centra mjesta. U ljetnim mjesecima do Zlatnog rata moguće je doći i brojnim turističkim brodovima i jedrenjacima koji kreću na jednodnevne izlete iz Splita, Makarske ili Omiške rivjere, te otoka Hvara.  Otok Brač je sa kopnom odlično povezan trajektnim i katamaranskim linijama iz Splita, stoga ako želite upoznati ovaj prekrasni dalmatinski otok i uživati na jednoj od najljepših plaža svijeta, kontaktirajte direktno vlasnike apartmana i pronađite jeftini privatni smještaj.

Zlatni rat – Bol, Brač - Hrvatska
Zlatni rat – Bol, Brač - Hrvatska
Zlatni rat – Bol, Brač - Hrvatska

Split i okolica - Klima

Posljednje dodani oglasi u regiji Split i okolica
Apartmani Rose

od 50 €

Apartmani Teo

od 80 €

Apartman Adagio Theatre

od 150 €

Apartman Antonijas

od 100 €