Apartmani i privatni smještaj Hvar - Vrboska

Vrboska je najmanji gradić sunčanog otoka Hvara u općini Jelsa u Dalmaciji, Hrvatskoj. Smjestila se u dubokoj uskoj uvali na sjevernoj obali otoka Hvara okruženoj borovom šumom, vinogradima i maslinicima. U njoj živi svega 526 stanovnika. Osnovana je u 15. stoljeću kao ribarska luka, a razvojem ribarstva i trgovine, paralelno raste i blagostanje ovog malog mjesta. Početkom 20. stoljeća, Vrboska je imala tvornicu sardina, brodogradilište...

Sortiraj prema:

Apartmani Villa Pinus

Hvar - Vrboska

Od mora 150 m
Kapacitet 8 osoba

od 40 €

Apartmani Villa Pinus ( Hvar - Vrboska)

Villa Pinus nalazi se u malom ribarskom mjestu Vrboska na otoku Hvaru. Ovo čarobno malo mjesto okruženo je prekrasnim vinogradima, maslinicima i poljima lavande. Nudimo moderne, novouređene apartmane i studio apartmane za iznajmljivanje, sve s klima uređajem, za dvije, tri ili četiri osobe. Svaka ima malu kuhinju, balkon, kupaonicu i besplatni WiFi. Vrboska na otoku Hvaru obiluje stjenovitim i pješčanim plažama na kojima možete pronaći mir, privatnost i krajnji mir. Vrboska je poznata po renesansnoj dalmatinskoj arhitekturi, četirima povijesnim crkvama i lokalnom zboru. Razne trgovine i restorani koji poslužuju ukusnu dalmatinsku kuhinju nalaze se samo 150-300 metara od vile Pinus. U blizini se nalazi i dobro opremljen mali park za djecu, kao i biciklističke i pješačke staze duž obale.

Kategorizacija Kategorizacija - Apartmani Villa Pinus

Od mora 150 m
Kapacitet 8 osoba

Cijena od 40 €

Turistički vodič Hvar - Vrboska

Hvar - Vrboska  - Grb Vrboska je najmanji gradić sunčanog otoka Hvara u općini Jelsa u Dalmaciji, Hrvatskoj. Smjestila se u dubokoj uskoj uvali na sjevernoj obali otoka Hvara okruženoj borovom šumom, vinogradima i maslinicima. U njoj živi svega 526 stanovnika. Osnovana je u 15. stoljeću kao ribarska luka, a razvojem ribarstva i trgovine, paralelno raste i blagostanje ovog malog mjesta. Početkom 20. stoljeća, Vrboska je imala tvornicu sardina, brodogradilište drvenih brodova, hotel, ribarsku strukovnu udrugu i redovitu brodsku vezu sa Splitom i susjednim otokom Bračom. Danas je Vrboska poznato turističko odredište s popularnom marinom za jahtaše i jedriličare koja je otvorena cijelu godinu, a ponudu je obogatio i sve kvalitetniji privatni smještaj u obiteljskim kućama staroga grada građenih u renesansnom, gotičkom i baroknom stilu. Najistaknutiji objekt otočke arhitektonske baštine je crkva (tvrđava) Svete Marije, izgrađena kao utočište za njegove stanovnike, tijekom turskih opasnosti u 16. stoljeću. Često ga se naziva i Mala Venecija zbog svojih brojnih malih mostova. Zdrava hrana iz okolnih polja i svježe ulovljena riba sa domaćim maslinovim uljem i mediteranskim začinima, te čaša jednoga od poznatih hvarskih vina predstavljaju jedinstveno gurmansko iskustvo. Uz odlično gurmansko iskustvo, u Vrboskoj možete uživati u lijepim šljunčanim i pješčanim plažama, čistom zraku, kristalnom plavom moru i nedirnutoj prirodi. U neposrednoj blizini se nalazi maleni otok Zečevo, raj za nudiste. U samoj blizini plaža nalaze se apartmani, obiteljski pansioni, restorani, kampovi s prodavaonicama, caffe barovi... Apartmani i privatni smještaj Vrboska otok hvar. Pronađite privatni smještaj po najnižoj cijeni i opustite se u ovom malom mediteranskom raju! Dobrodošli u Vrbosku na otoku Hvaru!

Hvar - Vrboska Vremenska prognoza