Apartmani i privatni smještaj Klis

Klis je maleni gradić i općina u Splitsko-dalmatinskoj županiji. Smjestio se između planine Mosor na istoku i Kozjaka na zapadu. Od Splita je udaljeno tek nešto više od 5 kilometara. Nastalo je podno poznate srednjovjekovne Kliške tvrđave, koja je ujedno i simbol mjesta. Naziv je dobio od strmih i visokih klisura na kojoj je izgrađena tvrđava. Zbog svoga istaknutoga položaja te spone između Splita i dalmatinskog zaleđa dugo vremena je...

Sortiraj prema:

Kuća za odmor Baćo

Klis

Od mora 25 km
Kapacitet 8 osoba

od 50 €

Kuća za odmor LIRA

Klis

Od mora 5 km
Kapacitet 4 osoba

od 100 €

Kuća za odmor Baćo ( Klis)

Kuća za odmor "Baćo" je udaljena od Splita 25 km, te se nalazi na udaljenosti od 15-80 km od Nacionalnog parka "Krka", Crvenog jezera, Modrog jezera, rijeke Cetine, špilje Vranjače itd... Plaže su udaljene cca 30 min vožnje, a do Makarske rivijere se stiže za oko 1 sat vožnje. Smještena na jako tihom mjestu, savršena je za opuštanje i odmor. U sklopu objekta je crna kuhinja s pekom, roštilj, uređeno igralište za boćanje, trampulin i dječje igralište s malim bazenom. Parkiralište za više automobila u dvorištu.

Kategorizacija Kategorizacija - Kuća za odmor Baćo

Od mora 25 km
Kapacitet 8 osoba

Cijena od 50 €

Kuća za odmor LIRA ( Klis)

Kuća za odmor LIRA – smještena je podnožju povijesnog grada Klisa, u mirnom okruženju sa prekrasnim pogledom na grad Split i srednjodalmatinske otoke. Kuća je novouređena, opremljena svim što je potrebno za idealan odmor za 4 osobe. Sama lokacija pruža gostima niz mogućnosti, od uživanja u privatnom hidromasažnom bazenu (jacuzzi), sunčanja, roštiljanja i druženja u okruženju kuće, a za one željne aktivnog odmora u blizini se nalaze uređene lokalne biciklističke staze kao i mogućnost posjeta raznih društvenih, kulturno-povijesnih znamenitosti u neposrednoj udaljenosti. Kuća sadrži 1 sobu sa bračnim krevetom za dvije osobe sa izlazom na terasu, dnevni boravak sa velikim kaučom koji također služi za smještaj dviju osoba sa izlazom na terasu, kupaonicu sa tuš kadom, perilicom rublja, odlično opremljenu kuhinju i blagovaonicu sa svim priborom i aparatima. Gostima su na raspolaganju besplatni WIFI i SAT-TV i klima uređaj. Sve sobe su također opremljene i grijanjem za zimski period najma. Ispred kuće se nalazi privatni roštilj, vrtni stol za 4 osobe, privatni hidromasažni bazen (jacuzzi), solarni tuš, te prostor za sunčanje i ostale vanjske aktivnosti, a gostima je na raspolaganju i besplatno parkirno mjesto. Udaljenost od trgovine je cca 300m, a u blizini se nalazi nekoliko restorana sa domaćim specijalitetima.

Kategorizacija Kategorizacija - Kuća za odmor LIRA

Od mora 5 km
Kapacitet 4 osoba

Cijena od 100 €

Turistički vodič Klis

Klis  - Grb Klis je maleni gradić i općina u Splitsko-dalmatinskoj županiji. Smjestio se između planine Mosor na istoku i Kozjaka na zapadu. Od Splita je udaljeno tek nešto više od 5 kilometara. Nastalo je podno poznate srednjovjekovne Kliške tvrđave, koja je ujedno i simbol mjesta. Naziv je dobio od strmih i visokih klisura na kojoj je izgrađena tvrđava. Zbog svoga istaknutoga položaja te spone između Splita i dalmatinskog zaleđa dugo vremena je predstavljao strateški važno mjesto i teško osvojivu utvrdu. Srednjovjekovna utvrda Klis bila je značajno mjesto za obranu Dalmacije od Turaka, koja je nakratko bila i osvojena, ali ubrzo i vraćena pod hrvatsku upravu. Klis i danas predstavlja sponu između Splita, Solina i Kaštela te Dalmatinske Zagore jer njime prolazi i stara i nova autocesta cesta. Turizam se uglavnom razvija zahvaljujući impozantnoj utvrdi s koje se pruža veličanstven pogled na Split i splitski arhipelag. Također sve većem broju turista u Klisu pridonosi činjenica da se ovdje snimao planetarno poznati serijal "Igre prijestolja". Smještaj u Klisu možete pronaći u privatnim apartmanima, sobama i kućama za odmor. Kontaktirajte direktno vlasnike privatnog smještaja u Klisu i uštedite i do 40% na skupim agencijskim provizijama. Posjetite ovo prekrasno malo mjesto i uživajte u nezaboravnim pogledima na Dalmaciju i modro Jadransko more.

Klis Vremenska prognoza