Apartmani i privatni smještaj Klis

Klis je maleni gradić i općina u Splitsko-dalmatinskoj županiji. Smjestio se između planine Mosor na istoku i Kozjaka na zapadu. Od Splita je udaljeno tek nešto više od 5 kilometara. Nastalo je podno poznate srednjovjekovne Kliške tvrđave, koja je ujedno i simbol mjesta. Naziv je dobio od strmih i visokih klisura na kojoj je izgrađena tvrđava. Zbog svoga istaknutoga položaja te spone između Splita i dalmatinskog zaleđa dugo vremena je...

Sortiraj prema:

Kuća za odmor Baćo

Klis

Od mora 25 km
Kapacitet 8 osoba

od 50 €

Kuća za odmor Baćo ( Klis)

Kuća za odmor "Baćo" je udaljena od Splita 25 km, te se nalazi na udaljenosti od 15-80 km od Nacionalnog parka "Krka", Crvenog jezera, Modrog jezera, rijeke Cetine, špilje Vranjače itd... Plaže su udaljene cca 30 min vožnje, a do Makarske rivijere se stiže za oko 1 sat vožnje. Smještena na jako tihom mjestu, savršena je za opuštanje i odmor. U sklopu objekta je crna kuhinja s pekom, roštilj, uređeno igralište za boćanje, trampulin i dječje igralište s malim bazenom. Parkiralište za više automobila u dvorištu.

Kategorizacija Kategorizacija - Kuća za odmor Baćo

Od mora 25 km
Kapacitet 8 osoba

Cijena od 50 €

Turistički vodič Klis

Klis  - Grb Klis je maleni gradić i općina u Splitsko-dalmatinskoj županiji. Smjestio se između planine Mosor na istoku i Kozjaka na zapadu. Od Splita je udaljeno tek nešto više od 5 kilometara. Nastalo je podno poznate srednjovjekovne Kliške tvrđave, koja je ujedno i simbol mjesta. Naziv je dobio od strmih i visokih klisura na kojoj je izgrađena tvrđava. Zbog svoga istaknutoga položaja te spone između Splita i dalmatinskog zaleđa dugo vremena je predstavljao strateški važno mjesto i teško osvojivu utvrdu. Srednjovjekovna utvrda Klis bila je značajno mjesto za obranu Dalmacije od Turaka, koja je nakratko bila i osvojena, ali ubrzo i vraćena pod hrvatsku upravu. Klis i danas predstavlja sponu između Splita, Solina i Kaštela te Dalmatinske Zagore jer njime prolazi i stara i nova autocesta cesta. Turizam se uglavnom razvija zahvaljujući impozantnoj utvrdi s koje se pruža veličanstven pogled na Split i splitski arhipelag. Također sve većem broju turista u Klisu pridonosi činjenica da se ovdje snimao planetarno poznati serijal "Igre prijestolja". Smještaj u Klisu možete pronaći u privatnim apartmanima, sobama i kućama za odmor. Kontaktirajte direktno vlasnike privatnog smještaja u Klisu i uštedite i do 40% na skupim agencijskim provizijama. Posjetite ovo prekrasno malo mjesto i uživajte u nezaboravnim pogledima na Dalmaciju i modro Jadransko more.

Klis Vremenska prognoza