Izdvojena ponuda privatnog smještaja u Hrvatskoj

Seoski turizam Hrvatska
Zašto rezervirati direktno kod vlasnika privatnog smještaja?

Seoski turizam (Agroturizam) je oblik turizma koji se brzo razvija u Hrvatskoj, osobito u Dalmatinskom i Istarskom zaleđu. Ako se želite udaljiti od svakodnevnog gradskog života i rutine i doživjeti nešto sasvim novo i malo drugačije provesti odmor, agroturizam je idealan za vas. Živite li u velikom gradu i želite li se udaljiti i promijeniti bar na kratko životni ritam ili preferirate prirodu i alternativna iskustva tradicionalnom hotelskom i apartmanskom smještaju? Agroturizam donosi život u prirodi i suživot s njom, a traže ga turisti i gosti širom svijeta u tradicionalnim ruralnim okruženjima. Agroturizam se može odnositi na različite aktivnosti, koje tijekom vašeg boravka mogu uključivati ​​tradicionalne poljoprivredne aktivnosti kao što su berba maslina, smokava i ostalog voća i povrća, hranjenje životinja itd. Posebno je to iskustvo, osobito za obitelji s malom djecom!

Hrvatska je zemlja s dubokim korijenima u poljoprivredi, vinogradarstvu i maslinarstvu, što stvara savršene preduvjete za agroturiste i nudi neograničene mogućnosti. Boravak u privatnim obiteljskim objektima i gospodarstvima omogućava vam bolji uvid u životni stil, običaje i kulturu lokalnih stanovnika. Relativno mali prostor Hrvatske nudi čak 3 klimatske zone (kontinentalnu, planinsku i mediteransku) i brojne jedinstvene regije poput Istre, Kvarnera, Dalmacije, otoka, Hrvatskog Zagorja, Slavonije, Like, Gorskog kotara… Svaka regija ima u ponudi sasvim jedinstven način života, običaje, tradiciju i kuhinju, a najbolji način da istražite sve to je da rezervirate smještaj na jednom od obiteljskih gospodarstava. Saznajte više o održivoj poljoprivredi, suživotu s prirodom i, naravno, isprobajte ukusnu i neponovljivu domaću kuhinju i lokalne specijalitete.

Većina gradova u Hrvatskoj u svojem centru ima tržnicu na kojoj možete pronaći domaće lokalne proizvode, međutim biste li voljeli saznati kako se sva ta hrana proizvede? Zamislite boravak u tradicionalnom seoskom gospodarstvu iz 16. stoljeća u prelijepom okruženju zelenila mirisne mediteranske vegetacije, opremljeni svim modernim značajkama uz luksuz kao što je vanjski bazen. Upoznajte vlasnike - obitelji koje su stoljećima sačuvale svoj način življenja. Rado će vas pustiti u svoj svijet i podijeliti s vama svoj životni stil. Uživajte u maloj školi kuhanja i vinarstva ili maslinarstva od stručnjaka i naučite tehnike autentičnog organskog uzgoja i vrtlarstva. Okruženi prirodom nude vam se brojne druge aktivnosti kao što su pješačenje, planinarenje jahanje, vožnja biciklom, degustacija vina, plivanje, adrenalinski sportovi itd. Dan nije nikad dosadan! Vratite se s zabavnog i aktivno provedenog dana na ukusnu večeru koju su vam pripremili domaćini, a koja je plod njihovog svakodnevnog rada i bogate i plodne zemlje.

Agroturizam u Hrvatskoj pruža jedinstvenu vrstu doživljaja. U našoj ponudi možete pronaći gostoljubive domaćine, koje možete kontaktirati direktno i rezervirati svoj sljedeći odmor upravo na jednom od ovakvih obiteljskih gospodarstava. Pretražite ponudu agroturizam smještajnih objekata u Hrvatskoj sa liste dolje ili putem brze tražilice i rezervirajte svoj idealan i povoljan smještaj prije nego što bude prekasno. Vaš idealan smještaj je samo dva klika mišem od vas, vaše obitelji i prijatelja! 

Sortiraj prema:

Od mora > 10000 m
Kapacitet 5 osoba

od 700 €

Od mora 3000 m
Kapacitet 6 osoba

od 140 €

Seoski turizam Pod Dudom - Aljmaš (Osijek)

Zavičajna zbirka tradicijske kuće, svojom građom i izloženim predmetima svjedoči o kulturi življenja prošlih desetljeća na selu aljmaškog kraja. Objekt kuće uređen je u tradicijskim vrijednostima, prilagođen modernom načinu života. Kuća se sastoji od dvije spavaće sobe( 5+1), dnevnog boravka, kupaonice, WC, prostorija za zajednička druženja, roštilja. Opremljena je modernim aparatima.

Kategorizacija kategorizacija objekta

Od mora 10000 m
Kapacitet 5 osoba

Cijena od 700 €

Seoski turizam Rural tourism Ivulici (Lovran)

Iznad starog primorskog gradića Lovrana, a podno prekrasne planine Učka, na visini od 330 metara, smjestio se zaselak Ivulići. Upravo ovdje, na rubu Parka prirode Učka, možete doživjeti spoj mora i šume te istovremeno uživati u oboje. Na raspolaganju Vam stoji preko 300 godina stara kamena kuća, uređena u tradicionalnom stilu, i prekrasno imanje sa starim stablima maruna i trešanja te uređenim vrtom. Kuća je opremljena tako da Vam pruža svu udobnost a ujedno Vas svojim rustikalnim uređenjem vraća u prošla vremena. Ispred kuće je terasa koja pruža nezaboravan pogled na Kvarnerski zaljev. Sve Vam to omogućuje da doživite Mediteran kakav je nekad bio, a u njegove čari uvest će Vas uvijek uslužni domaćini. Obitelj Kršanac

Kategorizacija kategorizacija objekta

Od mora 3000 m
Kapacitet 6 osoba

Cijena od 140 €