Često postavljana pitanja (FAQ)

Ovo je kratak popis često postavljanih pitanja od strane gostiju i iznajmljivača smještaja. Za više informacija o apartmaninfo.hr katalogu privatnog smještaja, ili ako vam je potrebna podrška, molimo kontaktirajte nas putem kontakt formulara

Što je web stranica apartmaninfo.hr?

ApartmanInfo.hr je katalog privatnog smještaja u Hrvatskoj koji direktno spaja tražitelje smještaja (goste) sa pružateljima smještaja (privatnim iznajmljivačima). Komunikacija između gostiju i privatnih iznajmljivača je direktna putem e-maila (kontakt obrasca), telefona ili linka na vlastitu web stranicu, te gosti dogovaraju direktno sa iznajmljivačima cijenu smještaja, te uvjete rezervacije. ApartmanInfo.hr, dakle nije turistička agencija niti posrednik, te se ne naplaćuje nikakva provizija na ostvarene rezervacije. ApartmanInfo.hr je isključivo platforma za oglašavanje cjelokupne turističke ponude privatnog smještaja u Hrvatskoj (apartmani, sobe, kuće za odmor, kampovi i hosteli).

ApartmanInfo.hr je najveći katalog privatnog smještaja u Hrvatskoj sa gotovo 4000 oglašenih objekata, te više od 12000 smještajnih jedinica. Pretraga smještaja je vrlo jednostavna i brza, a omogućuje Vam direktan kontakt sa vlasnicima privatnog smještaja. Zahvaljujući tome nema plaćanja skupih agencijskih provizija i naknada, te su apartmani, sobe, kuće za odmor i ostali privatni smještaj u Hrvatskoj jeftiniji i do 40%!

ApartmanInfo.hr je potpuno besplatna za goste koji pretražuju smještaj i za iznajmljivače koji oglašavaju svoje smještajne kapacitete. Iznajmljivači plaćaju neke dodatne usluge poput izdvojenog oglašavanja, izradu web stranica, savjetovanje...

Za pretragu smještaja, molimo Vas da se vratite na početnu stranicu, gdje možete pretraživati privatni smještaj u Hrvatskoj putem: brze tražilice (upišite ime grada ili mjesta), regija (Hrvatsku smo podjelili na 8 regija; Istra, Kvarner i Gorski kotar, Zadar i okolica, Šibenik i okolica, Split i okolica, Dubrovnik i okolica, Lika i Kontinentalna Hrvatska) i tipa smještaja (ovisno o tome tražite li apartman, sobu, kuću za odmor, kamp ili možda hostel).

Kada pronađete smještaj koji Vam se svidi, molimo kontaktirajte direktno vlasnika smještaja (privatnog iznajmljivača) putem kontakt formulara na oglasu, te s njime direktno dogovorite sve uvjete rezervacije. Da bi vaša rezervacija bila osigurana, većina iznajmljivača će tražiti od Vas da uplatite određeni iznos unaprijed, a ostatak po dolasku u smještajni objekt.

Nakon objave oglasa od strane iznajmljivača, mi vršimo osnovnu provjeru točnosti unesenih podataka i fotografija. Vlasnici smještaja (privatni iznajmljivači) samostalno objavljuju oglas, te preuzimaju potpunu odgovornost za tekstualne i slikovne informacije, jamče njihovu točnost, potpunost i istinitost, kao i kvalitetu, sigurnost i legalnost ponuđenih proizvoda i usluga. Preporučamo da prije rezervacije nazovete vlasnika smještaja ili provjerite njihove web stranice za dodatnu potvrdu. Prije uplate depozita preporučamo da zatražite račun, koji vam je svaki privatni iznajmljivač u Hrvatskoj dužan ispostaviti.

Ako ste vlasnik smještajnog objekta, te posjedujete valjanu dozvolu i rješenje o kategorizaciji za vaše smještajne jedinice možete se oglasiti na Apartmaninfo katalogu privatnog smještaja. Prvi korak je besplatna registracija, nakon koje ćete primiti sve podatke za prijavu u korisničko sučelje na vašu e-mail adresu. Drugi korak je prijava u korisničko sučelje, gdje ćete slijediti upute i unijeti sve potrebne podatke, te nakon provjere i odobrenja administratora, Vaš oglas će biti objavljen.

Nakon što ste unijeli i objavili oglas, sve podatke o objektu, cjenik, te fotografije možete izmjeniti unutar korisničkog sučelja. Prijavite se u korisničko sučelje, te kliknite na link: Pregled vaših objekata. Tu će se izlistati vaš objekt, te će vam biti ponuđena opcija da Uredite objekt. Klikom na link Uredite objekt, će biti omogućena izmjena svih unesenih podataka i fotografija, te za uspješnu izmjenu samo slijedite upute.

Svojim korisnicima jedanput mjesečno šaljemo sve obavjesti, ponude i korisne informacije putem newsletter-a. Na dnu svakog newslettera poslanog putem e-maila, naći ćete na odgovarajući link za odjavu. Molimo kliknite na link za odjavu sa newsletter-a, te više nećete dobivati nikakve obavjesti poslane sa web stranice apartmaninfo.hr.

Premium oglasi (plaćeni oglasi) izdvojeni su i navedeni su prije besplatnih oglasa. Prilikom kriterija rangiranja besplatnih oglasa, vodimo se kriterijima prvenstva i potpunosti oglasa, odnosno iznajmljivači koji su prvi objavili oglas, te potpuni oglasi imaju bolje pozicije od ostalih. Da bi se postigao dobar plasman, imajte na umu sljedeće točke: unesite cjenik smještajnih jedinica, unesite maksimalni broj kvalitetnih fotografija u dobroj rezoluciji (30), unesite relevantni i unikatni opis objekta i cjelokupne ponude, zamolite svoje goste da ostave što više pozitivnih komentara. Sve ove točke su važne, ne samo za rangiranje oglasa, nego i za posjetitelje i potencijalne goste, što rezultira većim brojem upita, a time i većim brojem ostvarenih rezervacija.

Ako ste vlasnik smještaja i želite objaviti svoj oglas, molimo registrirajte se.
Ako vam je potrebna pomoć ili podrška, molimo kontaktirajte nas putem kontakt formulara