Your browser does not support JavaScript! Jeftini apartmani i privatni smještaj Istra

Apartmani i privatni smještaj Istra

Prirodne i kulturne ljepote regije Istra Prirodne i kulturne ljepote regije Istra Prirodne i kulturne ljepote regije Istra Prirodne i kulturne ljepote regije Istra Prirodne i kulturne ljepote regije Istra Prirodne i kulturne ljepote regije Istra Prirodne i kulturne ljepote regije Istra Prirodne i kulturne ljepote regije Istra Prirodne i kulturne ljepote regije Istra Prirodne i kulturne ljepote regije Istra
Istra - Grb

Istra! Čudesan i najveći poluotok Jadranskog mora svoje ime zahvaljuje drevnom plemenu Histra koji u svoju domovinu ljubomorno branili od isto tako drevnih Rimljana, a kada posjetite tu predivnu Hrvatsku regiju bit će vam jasno i zašto.

Pa iako Histri, prvi poznati stanovnici i pojam historija ne dijele zajedničko porijeklo ipak tu postoji neka dublja veza jer od Histra, pa preko Rimljana, Lombarda, Franaka, Venecije, Austrije i konačno Hrvatske, ova je regija mijenjala gospodare, ali prije svega tako da su se svi oni neodoljivo vezali za zemlju u kojoj su se našli, za njene obale, njenu hranu i vino, za njen neodoljivi šarm. Ali Istra nije samo zemljopisni pojam, nju prije svega čine ljudi koji u njoj žive - Istrijani! Upravo je burna povijest i mješavina raznih naroda koji su u njoj živjeli i žive stvorila od Istre posebnu regiju unutar Hrvatske. Istra je jedan od gospodarski najrazvijenijih dijelova Hrvatske a zasigurno njen najtolerantniji dio. U njoj jedni pored drugih, ali i zajedno, žive Hrvati, Talijani i Slovenci, a ako ćete prolaziti kroz njene gradove i sela sigurno ćete primijetiti da su njihova imena napisana kako na hrvatskom tako i na slovenskom jeziku a ponegdje čak i na rumunjskom!

Smještena na sjevernom kraju Jadrana, regija koja je na razmeđi Hrvatske, Italije i Slovenije s razlogom je imala burnu i zanimljivu povijest. Njezina klima je mješavina mediteranske i kontinentalne klime jednako kao što je sama Istra mješavina Mediterana i Srednje Europe. Istra je kroz povijest mijenjala gospodare ali svi su oni jednako bili svjesni ljepota njenih planina Učke i Ćićarije, njene obale i gradova Pule, Poreča, Rovinja i Umaga i njene čarobne unutrašnjosti koje najbolje karakterizira grad Motovun koji sa svojeg brda isto kao i svi prijašnji gospodari ljubomorno čuva svoju jedinstvenu okolicu.

Upravo je raznolikost zemljopisnih obilježja, naroda koji u njoj žive i njihovih jezika ono što Istru čini posebnom, tolerantnom i toliko zanimljivom, a njena turistička tradicija, sa mješavinom apartmana na moru i u unutrašnjosti, skupljeg ali i jeftinog smještaja ono što je čini i dostupnom!

Jedna od stvari koja se nikako ne smije zanemariti u Istri je njena gastronomska i enološka ponuda. Među njenim brojnim odličnim restoranima nalazi se i jedini u Hrvatskoj koji je nagrađen Michelinovom zvjezdicom, a posebnost njene gastronomije je svakako istarski tartuf koji svim jelima daje jedinstveni okus. Za vrijeme i nakon jela bio bi grijeh ne probati istarski teran i malvaziju i sa balkona apartmana u smiraj dana promatrati neodoljive istarske horizonte.

Predivne kuće za odmor sa bazenima u unutrašnjosti Istre koje nimalo ne zaostaju za toskanskim primjerima, i ništa manje privlačne sobe koje se iznajmljuju na obali mjesta su s kojih će počinjati vaša istarska avantura. Direktni kontakt sa iznajmljivačima koji nalaženje smještaja može učiniti kako jeftinijim tako i zabavnijim i ljudskijim još jedna je od posebnosti Istre i hrvatskog turizma.

ApartmanInfo.hr pomoći će vam u tom direktnom kontaktu, bez obzira da li tražite jeftini smještaj ili kuće za odmor, jedino što je važno da tražite put u Istru a naš je zadatak da Vam u tome pomognemo.

Izdvojena ponuda apartmana i privatnog smještaja - Istra

Apartmani Villa Maria - Novigrad
Apartmani Villa Maria

Novigrad
od 33 €
Apartmani Đorđe - Fažana
Apartmani Đorđe

Fažana
od 35 €
Apartmani Ivas - Savudrija
Apartmani Ivas

Savudrija
od 45 €
Apartmani Corelli - Draguć
Apartmani Corelli

Draguć
od 30 €
Apartmani Berat - Peroj
Apartmani Berat

Peroj
od 50 €
Apartmani Arabella - Poreč
Apartmani Arabella

Poreč
od 38 €
Apartmani Mare - Fažana
Apartmani Mare

Fažana
od 65 €
Kuće za odmor Karla-Valentina - Motovun
Kuće za odmor Karla-Valentina

Motovun
od 10 €

Istra - pretraga privatnog smještaja po mjestima

Istra - Pretraga mjesta na google karti