Apartmani i privatni smještaj Barban

Barban je malo slikovito srednjevjekovno naselje u Istarskoj županiji u Hrvatskoj. Smjestio se na istočnoj obali Istre iznad doline rijeke Raše, te je udaljen 27 km od Pule i 9 km od Labina. Barban je središte općine, koja ima izlaz na more u Raškome zaljevu, te zauzima površinu od 100 km2 i cijeloj općini živi 2715 stanovnika. Čitava općina se sastoji od čak 73 sela i zaseoka. Prvi put se spominje još u 8. stoljeću kada papa Grgur III...

Sortiraj prema:

Kuće za odmor Istra holiday

Barban

Od mora 10 km
Kapacitet 7 osoba

od 69 €

Apartman Leticija

Barban

Od mora 1.5 km
Kapacitet 5 osoba

od 45 €

Kuće za odmor Istra holiday ( Barban)

U malom selu Jurićevom kalu u općini Barban nalazi se kamena kuća u nizu iz 19 stoljeća, renovirana 2007. Izrazito komforna kuća moderno je opremljena pokućstvom i namještajem za 7 osoba. U prizemlju kuće su hodnik, kuhinja, blagovaona, dnevni boravak, kupatilo te spavaću sobu s bračnim krevetom. Unutrašnje stepenice iz prizemlja vode na kat. Na katu se nalaze 3 spavaće sobe, hodnik te kupatilo. Kuća za odmor ima dvije klime u prizemlju i katu, za hlađenje i grijanje, TV, satelitsku antenu, CD, HI-FI, pikado, usisavač, stol za peglanje, mikser, peglu, mikrovalnu pećnicu, toster, aparat za kavu, hladnjak sa zamrzivačem, stroj za pranje posuđa i stroj za pranje rublja. Veoma je pogodna za djecu jer ima zatvorenu terasu ispred i iza kuće ali i za starije i nemoćne osobe te goste u invalidskim kolicima kojima je omogućen izlaz na terasu. Terasa ima vrtnu garnituru, vanjski roštilj, te 5 ležaljki za sunčanje. Gosti imaju na raspolaganju 2 bicikle za odrasle i 2 bicikle za djecu. Izmjena gostiju je subotom, odlazak je do 10 sati , a dolazak iza 14 sati. Depozit je 200 Eura. Piće dobrodošlice i svježe voće je uračunato u cijenu. Popust na rezervacije od 2 i više tjedana.

Kategorizacija Kategorizacija - Kuće za odmor Istra holiday

Od mora 10 km
Kapacitet 7 osoba

Cijena od 69 €

Apartman Leticija ( Barban)

Punter je malo mjesto u blizini Barbana, sa samo stotinjak stanovnika. Naš smještaj nalazi se na rubu sela okruženi prirodom i zelenilom s prekrasnim pogledom na Rasharkin zaljev i okolne otoke.

Kategorizacija Kategorizacija - Apartman Leticija

Od mora 1.5 km
Kapacitet 5 osoba

Cijena od 45 €

Turistički vodič Barban

Barban  - Grb Barban je malo slikovito srednjevjekovno naselje u Istarskoj županiji u Hrvatskoj. Smjestio se na istočnoj obali Istre iznad doline rijeke Raše, te je udaljen 27 km od Pule i 9 km od Labina. Barban je središte općine, koja ima izlaz na more u Raškome zaljevu, te zauzima površinu od 100 km2 i cijeloj općini živi 2715 stanovnika. Čitava općina se sastoji od čak 73 sela i zaseoka. Prvi put se spominje još u 8. stoljeću kada papa Grgur III spominje samostan Sv. Marije iz Barbana. Tijekom srednjeg vijeka Barban je bio feudalni posjed akvilejske patrijarhije kojim su upravljali goričko-pazinski grofovi. Nakon smrti posljednjeg goričko-pazinskog grofa Alberta IV. Barban prelazi pod upravu Habsburške monarhije. U 16. stoljeću pripada Mletačkoj Republici, odnosno poznatoj mletačkoj obitelji Loredan. Početkom 19. stoljeća opet pripada Austrijskom carstvu, da bi naposlijetku nakon drugog svjetskog rata konačno zajedno sa cijelom Istrom pripao Hrvatskoj. Barban obiluje zanimljivim povijesnim spomenicima, crkvama i glagoljaškim natpisima. Izdvajaju se 4 crkve, ostaci gradskih zidina, gradska kula s naglašeno širokim zidovima, gradska loža, i palača Loredan iz 17. stoljeća. Dobro očuvana arhitektonska zdanja iz razdoblja baroka i gotike, freske i glagoljski zapisi, crkve, palače i gradske zidine te viteška igra Trka na prstenac, čine Barban izuzetno atraktivnim izletištem i destinacijom svih zaljubljenika u kulturno-povijesnu baštinu. Ljubitelji sporta i adrenalina u Barbanu i njegovoj okolici mogu uživati u brojnim biciklističkim stazama, jahanju, jeep & quad avanturi, te u adrenalinskom parku u Glavanima. U lokalnim istarskim delicijama možete uživati u nekoliko konoba i restorana, te na seoskim gospodarstvima u okolici. Posjetite Barban, ovaj slikoviti mali srednjovjekovni gradić koji odiše šarmom i koji će vas osvojiti svojom ljepotom, mirom i netaknutom prirodom. Apartmani, sobe i kuće za odmor u Barbanu i okolici. Privatni smještaj jeftiniji i do 40% bez skupih agencijskih provizija. Dobrodošli u Barban!

Barban Vremenska prognoza