Apartmani i privatni smještaj Barban

Barban je malo slikovito srednjevjekovno naselje u Istarskoj županiji u Hrvatskoj. Smjestio se na istočnoj obali Istre iznad doline rijeke Raše, te je udaljen 27 km od Pule i 9 km od Labina. Barban je središte općine, koja ima izlaz na more u Raškome zaljevu, te zauzima površinu od 100 km2 i cijeloj općini živi 2715 stanovnika. Čitava općina se sastoji od čak 73 sela i zaseoka. Prvi put se spominje još u 8. stoljeću kada papa Grgur III...

Sortiraj prema:

Apartman Petar

Barban

Od mora 7 km
Kapacitet 6 osoba

od 65 €

Apartman Petar ( Barban)

Apartman Petar se nalazi u selu Glavani, nekoliko minuta udaljeno od samog centra lijepog starog gradića Barbana. Idealno je mjesto za obiteljski odmor ili odmor sa prijateljima. Lako je dostupan zbog dobre pozicije, okružen je zelenilom koji nudi mirnu i ugodnu atmosferu. Kvalitetno je namješten i pruža sve što je potrebno za udobnost godišnjeg odmora. Sastoji se od tri spavaće sobe, dvije kupaonice, te dnevnog boravaka sa kuhinjom i blagovaonicom. Raspolaže sa jednom natkrivenom i jednom otkrivenom terasom. Provedite ugodne sate uz pripremu jela na vanjskom roštilju. Osvježite se u vanjskom bazenu dok Vaša djeca mogu provoditi svoje slobodno vrijeme igrajući se na prostranom zelenilu. Nedaleko od samog smještaja je plaža, trgovine, restorani, pošta, i kafići.

Kategorizacija Kategorizacija - Apartman Petar

Od mora 7 km
Kapacitet 6 osoba

Cijena od 65 €

Turistički vodič Barban

Barban  - Grb Barban je malo slikovito srednjevjekovno naselje u Istarskoj županiji u Hrvatskoj. Smjestio se na istočnoj obali Istre iznad doline rijeke Raše, te je udaljen 27 km od Pule i 9 km od Labina. Barban je središte općine, koja ima izlaz na more u Raškome zaljevu, te zauzima površinu od 100 km2 i cijeloj općini živi 2715 stanovnika. Čitava općina se sastoji od čak 73 sela i zaseoka. Prvi put se spominje još u 8. stoljeću kada papa Grgur III spominje samostan Sv. Marije iz Barbana. Tijekom srednjeg vijeka Barban je bio feudalni posjed akvilejske patrijarhije kojim su upravljali goričko-pazinski grofovi. Nakon smrti posljednjeg goričko-pazinskog grofa Alberta IV. Barban prelazi pod upravu Habsburške monarhije. U 16. stoljeću pripada Mletačkoj Republici, odnosno poznatoj mletačkoj obitelji Loredan. Početkom 19. stoljeća opet pripada Austrijskom carstvu, da bi naposlijetku nakon drugog svjetskog rata konačno zajedno sa cijelom Istrom pripao Hrvatskoj. Barban obiluje zanimljivim povijesnim spomenicima, crkvama i glagoljaškim natpisima. Izdvajaju se 4 crkve, ostaci gradskih zidina, gradska kula s naglašeno širokim zidovima, gradska loža, i palača Loredan iz 17. stoljeća. Dobro očuvana arhitektonska zdanja iz razdoblja baroka i gotike, freske i glagoljski zapisi, crkve, palače i gradske zidine te viteška igra Trka na prstenac, čine Barban izuzetno atraktivnim izletištem i destinacijom svih zaljubljenika u kulturno-povijesnu baštinu. Ljubitelji sporta i adrenalina u Barbanu i njegovoj okolici mogu uživati u brojnim biciklističkim stazama, jahanju, jeep & quad avanturi, te u adrenalinskom parku u Glavanima. U lokalnim istarskim delicijama možete uživati u nekoliko konoba i restorana, te na seoskim gospodarstvima u okolici. Posjetite Barban, ovaj slikoviti mali srednjovjekovni gradić koji odiše šarmom i koji će vas osvojiti svojom ljepotom, mirom i netaknutom prirodom. Apartmani, sobe i kuće za odmor u Barbanu i okolici. Privatni smještaj jeftiniji i do 40% bez skupih agencijskih provizija. Dobrodošli u Barban!

Barban Vremenska prognoza