Apartmani i privatni smještaj Bale

Pitoreskni srednjovjekovni gradić Bale su maleno mjesto i središte općine na zapadnoj obali Istre između gradova Rovinja i Pule. Od Rovinja je udaljeno 13 km, a od Pule 20 km. Smjestio se na vrhu 140 metara visokog brežuljka, a od mora je udaljen svega 5 kilometara. Bale su naseljene još od brončanog doba, a prvi povijesni zapis je iz 10. stoljeća kada se spominje kao obrambena utvrda Castrum Vallis. U 15 stoljeću gradi se gotičko-renesansni...

Izdvojena ponuda apartmana i privatnog smještaja - Bale

Sortiraj prema:

Last minute ponuda smještaja

Kuća za odmor Residence Tomani

Bale

Od mora 15 km
Kapacitet 16 osoba

od 224 €

Kuća za odmor La Villetta

Bale

Od mora 6 km
Kapacitet 4 osoba

od 190 €

Kuća za odmor Residence Tomani ( Bale)

Residence Tomani pruža usluge smještaja u prekrasnoj kamenoj kući sa XXL bazenom od 58m2 (korištenje ljeti). Idealno za odmor u prirodi daleko od gradske gužve, a na maloj udaljenosti od Rovinja i plaže na bistro plavom Jadranskom moru. Objekt je odličan izbor za obitelji i grupe do maksimalno 16 osoba (11 osnovnih +5 pomoćnih ležajeva). Okućnica na 1400 m2 pruža idealno mjesto za opuštanje, sunčanje, odmaranje u hladovini kao i za zabavu na otvorenom. Ima dovoljno mjesta za parkiranje više vozila. Kuća raspolaže sa 6 spavaćih soba, 4 kupatila +1 WC, 3 kuhinje sa dnevnim dijelom, 4 terase od kojih 1 može ugostiti sve goste objekta odjednom u hladovini vinove loze, te prostorom za roštilj i krušnom peći. Dobrodošli su kućni ljubimci (uz doplatu).

Kategorizacija Kategorizacija - Kuća za odmor Residence Tomani

Od mora 15 km
Kapacitet 16 osoba

Cijena od 224 €

Kuća za odmor La Villetta ( Bale)

Predivna kuća za odmor u bajkovitom mjestu Bale. Kuća ima ograđeno dvorište, bazen sa slanom vodom, dječje igralište, ljetnu kuhinju sa kaminom I plinskim grillom, parking,... Kuća je potpuno opremljena, klimatizirane sve prostorije, 2 spavaće sobe I 2 kupaonice. U mirnom susjedstvu, ali samo 300 m. od centra mjesta ( trgovina, restaurant, bar,pekara, pošta, liječnik, ljekarna, bankomat,...).

Kategorizacija Kategorizacija - Kuća za odmor La Villetta

Od mora 6 km
Kapacitet 4 osoba

Cijena od 190 €

Turistički vodič Bale

Bale  - Grb Pitoreskni srednjovjekovni gradić Bale su maleno mjesto i središte općine na zapadnoj obali Istre između gradova Rovinja i Pule. Od Rovinja je udaljeno 13 km, a od Pule 20 km. Smjestio se na vrhu 140 metara visokog brežuljka, a od mora je udaljen svega 5 kilometara. Bale su naseljene još od brončanog doba, a prvi povijesni zapis je iz 10. stoljeća kada se spominje kao obrambena utvrda Castrum Vallis. U 15 stoljeću gradi se gotičko-renesansni kaštel plemićkih obitelji Sardo i Bembo, a oko njega se razvija današnje mjesto Bale s uskim kamenim ulicama i kamenim kućama te iznimno očuvanom tradicionalnom istarskom arhitekturom i atmosferom. Palača Soardo Bembo do danas je ostala najveća građevina u Balama. Danas u Balama živi oko 1000 stanovnika koji se uglavnom bave turizmom i uslužnim djelatnostima. Tijekom ljeta mjesto obiluje brojnim kulturno zabavnim manifestacijama kao što su izložba Castrum Vallis, Last Minute Open Jazz Festival, pučka fešta „Baljanska noć“ i brojne druge. Posjet mjestu je poput povratka u prošlost, a vrijeme kao da je stalo. Idealno za sve one posjetitelje koji žele iskusiti mirniji i sporiji način života kakav je nekad bio. Dobrodošli u Bale!

Bale Vremenska prognoza