Apartmani i privatni smještaj Funtana

Funtana je maleno turističko mjesto i općina u Istarskoj županiji u Hrvatskoj. Smjestila se na središnjem dijelu zapadne obale Istre, svega 6 kilometara južno od grada Poreča. Prvi puta se spominje u 13. stoljeću kao feudalni posjed porečkih biskupa, međutim ovo područje je bilo naseljeno još u doba Rimljana, o čemu nam svjedoče ostaci rimske vile sa akveduktom na području Zelene lagune koji se danas mogu razgledati. Sve do pedesetih...

Sortiraj prema:

Od mora 500 m
Kapacitet 12 osoba

od 35 €

Od mora 300 m
Kapacitet 4 osoba

od 45 €

Od mora 400 m
Kapacitet 8 osoba

na upit

Apartmani Sahic (Funtana)

Apartmani Sahic smjesteni su u Funtani, mirnom gradicu u ISTRI, udaljenom svega 8 km od sampiona turizma grada POREČA. Nas objekat sadrzi 3 apartmana povrsine 45 m2. svaki apartman sastoji se od spavaće sobe, kupaone, kuhinje, dnevne sobe i terase. Kapacitet nasih apartmana je A4 cetiri osobe. Svi apartmani opremljeni su klima uredjajem, LCD-TV-SAT, WFI internet. Svaki apartman sadzi parkirno mjesto a objekat sadrzi i zajednički grill.

Kategorizacija Kategorizacija - Apartmani Sahic

Od mora 500 m
Kapacitet 12 osoba

od 35 €

Apartmani Aida (Funtana)

Funtana ima bogatu povijest ribarstva, stoga ne čudi njezin broj restorana. Tako da svaku večer svojega odmora možete kušati novi specijalitet u drugom restoranu ili konobi. Naš apartman ima dnevni boravak sa TV-om, digitalnim satelitom, 2 klime, 2 sefa i pristupom na internetom. U sklopu dnevnog boravka nalaze se blagovaonica i kuhinja, koja je potpuno opremljena s posuđem, mašinom za suđe štednjakom, pečnicom, mikrovalnom, frižiderom i škrinjom, i aparatom za kavu. Sobe su opremljene krevetima s kvalitetnim madracima, prostranim ormarima i predivnim pogledom u mirnom dijelu kuće. Kupaone su obje prostrane, potpuno opremljene čak s mašinom za rublje. Apartman ima dva balkona. Nalazimo se samo 5 min pješke od prve plaže, 5 min do centra Funtane gdje je je mjenjačnica, autobusna i info centar.

Kategorizacija Kategorizacija - Apartmani Aida

Od mora 300 m
Kapacitet 4 osoba

od 45 €

Apartmani Palme (Funtana)

Apartman 1 sa 2 spavaće sobe, 2 kupatila, dnevni boravak s kuhinjom i terasa sa palmama. Nalazi se u prizemlju. Roštilj. Moderno i kompletno opremljen. Apartman 2 na prvom katu.

Kategorizacija Kategorizacija - Apartmani Palme

Od mora 400 m
Kapacitet 8 osoba

na upit

Turistički vodič - Funtana

Funtana  - Grb Funtana je maleno turističko mjesto i općina u Istarskoj županiji u Hrvatskoj. Smjestila se na središnjem dijelu zapadne obale Istre, svega 6 kilometara južno od grada Poreča. Prvi puta se spominje u 13. stoljeću kao feudalni posjed porečkih biskupa, međutim ovo područje je bilo naseljeno još u doba Rimljana, o čemu nam svjedoče ostaci rimske vile sa akveduktom na području Zelene lagune koji se danas mogu razgledati. Sve do pedesetih godina prošlog stoljeća, stanovnici Funtane su se uglavnom bavili poljoprivredom i ribarstvom. Šezdesetih se godina prošlog stoljeća grade prvi hoteli i kampovi i to na predjelu Zelene lagune, turizam se polako razvija, a stanovnici Funtane počinju nuditi uslugu smještaja u apartmanima, sobama i kućama za odmor u svojim privatnim obiteljskim kućama. Danas se većina turističkih kapaciteta Funtane prostire od Zelene lagune na sjeveru, pa sve do Valkanele na jugu. Cijeli ovaj nekoliko kilometara dug potez obiluje brojnim manjim uvalama i plažama koje gledaju na desetak manjih otočića razasutih ispred Funtane. Jedna od specifičnosti mjesta je veliki broj restorana, konoba i vinskih podruma gdje možete kušati vrhunske istarske specijalitete i poznata istarska vina. Osim bogate gastronomske ponude, Funtana svim ljubiteljima aktivnog odmora nudi brojne biciklističke staze uz obalu i u unutrašnjosti, razne sportove na vodi, tenis, nogomet, mini golf, boćanje, kuglanje, jahanje... Od ekstremnijih sportova se nude slobodno penjanje u obližnjem Limskom kanalu i škola padobranstva ili skok iz aviona u aeroparku Vrsar. Posjetite Funtanu, ovaj skriveni dragulj zapadne obale Istre i uživajte u netaknutoj prirodi, ugodnoj mediteranskoj klimi i kristalno čistom moru. Privatni smještaj u Funtani. Kontaktirajte direktno vlasnike apartmana, soba i kuća za odmor u Funtani, te uštedite i do 40% na skupim agencijskim provizijama. Dobrodošli u Funtanu!

Funtana Vremenska prognoza