Apartmani i privatni smještaj Buje

Buje su slikoviti mali gradić u Istri, Hrvatskoj. Smjestio se na sjeverozapadu istarskog poluotoka, u blizini granice sa Republikom Slovenijom, te svega desetak kilometara od mora i turističkog bisera Umaga. Stari grad se razvio na vrhu brežuljka sa kojeg se pružaju prekrasni vidici, a zbog čega je kroz povijest bio poznat i kao stražar Istre. Buje imaju dugu i bogatu povijest, a u gradini na vrhu brežuljka su obitavali drevni Histri, nakon...

Sortiraj prema:

Apartmani Studios Kaštel

Buje

Od mora 7 km
Kapacitet 12 osoba

na upit

Kuća za odmor Castelvenere

Buje

Od mora 7 km
Kapacitet 8 osoba

od 165 €

Apartmani Studios Kaštel ( Buje)

Apartmani Istrian Village nalaze se u istarskom regionu Buje, na 70 m nadmorske visine gdje se sudaraju morske i planinske struje, što posebno pogoduje osobama sa kroničnim bolestima i svega nekoliko minuta vožnje (7 km) od najljepše istarske plaže Kanegra. Plaža Kanegra nosioc je plave zastavice - potvrda kakvoće vode i čistog okoliša. Teritorij Buja prostire se od rijeke Mirne do rijeke Dragonje koja ujedno označava granicu s Republikom Slovenijom. Ovaj kraj je valovit i brdovit prekriven vinogradima, maslinicima i oranicama prošaranim hrastovim, cerovim i borovim šumama, kraškim pojasom koji je pun zanimljivih geoloških pojava te ledinama mediteranskog raslinja među kojima prednjače majčina dušica i smreka. Područje Bujštine danas je najpoznatiji vinorodni kraj Istre s brojnim vinskim podrumima i agroturističkim domaćinstvima. U neposrednoj su blizini i vrlo atraktivni srednjovjekovni gradići od kojih su najpoznatiji Grožnjan, Momjan i Završje. U našoj ponudi su 4 kompletno uređena apartmana opremljenim sa: klima, grijanje, internet prikljucak... Gostima na raspolaganje je i zidani kamin u prostranom dvorištu opremljenim sa vanjskom garniturom za sjedenje i djećje mini igralište za nogomet. Odmorite se u mirnom mjestu, u ugodnoj atmosferi.

Kategorizacija Kategorizacija - Apartmani Studios Kaštel

Od mora 7 km
Kapacitet 12 osoba

Cijena na upit

Kuća za odmor Castelvenere ( Buje)

Naša lijepa kuća nalazi se na sjeverozapadu Istre, u naselju Kaštel (Castelvenere), u blizini granice između Slovenije i Hrvatske, 140 metara iznad Sečoveljske solane i u neposrednoj blizini Jadranskog mora. Možete uživati ​​u kući od 177m2 koja se nalazi na parceli od 1000m2 s bazenom (25m2) i vanjskom konobom s roštiljem, a okružena je velikim vrtom s raznim voćkama poput trešnje, smokve, kruške, šipak, grožđe Možete jesti svježe (različito voće raste ovisno o vremenu boravka). Kuća ima dvije etaže. U prizemlju se nalazi konoba, prostor za okupljanje u kojem možete uživati ​​s obitelji i prijateljima uz čašu vina, piva i uživati ​​u nevjerojatnoj hrani pripremljenoj u kuhinji ili u zatvorenom kaminu . Soba sadrži unutarnji kamin, kuhinju, kupaonicu i veliki stol za 10 osoba s dnevnim boravkom, te lounge prostor. Sigurni smo da ćete uživati ​​u našoj kući, gdje je cijelo prizemlje (iznutra i izvana - sve povezano) stvoreno za uživanje u vašem vremenu provedenom u našoj kući. Na prvom katu nalazi se apartman s četiri sobe, kupaonicom, WC-om, kuhinjom, dnevnim boravkom s blagovaonicom i velikom terasom s panoramskim pogledom, gdje možete uživati ​​u pogledu i jutarnjoj kavi.

Kategorizacija Kategorizacija - Kuća za odmor Castelvenere

Od mora 7 km
Kapacitet 8 osoba

Cijena od 165 €

Turistički vodič Buje

Buje  - Grb Buje su slikoviti mali gradić u Istri, Hrvatskoj. Smjestio se na sjeverozapadu istarskog poluotoka, u blizini granice sa Republikom Slovenijom, te svega desetak kilometara od mora i turističkog bisera Umaga. Stari grad se razvio na vrhu brežuljka sa kojeg se pružaju prekrasni vidici, a zbog čega je kroz povijest bio poznat i kao stražar Istre. Buje imaju dugu i bogatu povijest, a u gradini na vrhu brežuljka su obitavali drevni Histri, nakon njih i Rimljani, a od 7. stoljeća Hrvati i Talijani. Grad se prvi put spominje u 10. stoljeću kao Castrum Bugle, koji je tada bio pod upravom Akvilejske patrijarhije. Početkom 15. stoljeća dolazi pod Mletačku upravu, pod kojom ostaje sve do kraja 18. stoljeća. Slijedeće stoljeće i pol je pod austrijskom upravom, da bi naposlijetku nakon 2. svjetskog rata bio pripojen matici Hrvatskoj. Danas u Bujama živi oko 5000 stanovnika koji se uglavnom bave poljoprivredom, maslinarstvom, vinogradarstvom, ali i malim poduzetništvom. Zahvaljujući blizini mora, te prekrasnoj prirodi i bogatom kulturnom i povijesnom nasljeđu u Bujama se u zadnje vrijeme razvija turizam, a ljubazni domaćini nude uslugu smještaja u manjim obiteljskim hotelima, apartmanima, sobama i kućama za odmor. U starom gradu ne propustite posjetiti župnu crkvu sv. Servula sa zvonikom iz 15. stoljeća sa kojeg se pruža nezaboravan vidik na cijelu sjeverozapadnu Istru, zatim crkvu sv. Marije Milosrdnice iz 16. stoljeća, te kulu sv. Martina, jedan od ostataka obrambenih zidina grada iz Mletačkog vremena. Okolica Buja isprepletena je prekrasnim biciklističkim stazama, vinskim cestama i cestama maslinovog ulja gdje možete kušati najsuvremeniju istarsku kuhinju i vrsna domaća vina. Od mnogih izleta u raznolikoj ponudi izdvajamo posjetu Umagu i njegovim prekrasnim šljunčanim plažama, te posjetu najvećem istarskom aquaparku Istralandiji. Posjetite Buje, ovaj slikoviti mali gradić, te uživajte u njegovim poznatim vinskim cestama, bogatoj kulturnoj baštini i predivnoj prirodi koja ga okružuje. Privatni smještaj u Bujama. Apartmani, sobe i kuće za odmor u Bujama jeftiniji i do 40% bez skupih agencijskih provizija. Dobrodošli u Buje!

Buje Vremenska prognoza