Apartmani i privatni smještaj Raša

Raša je maleni gradić i općina u Istarskoj županiji u Hrvatskoj. Smjestio se na istočnoj strani istarskog poluotoka u plodnoj dolini Rijeke Raše nekoliko kilometara od mora. Raša je ujedno i sjedište općine u kojemu su čak 23 manja naselja i sela. U cijeloj općini živi oko 3000 stanovnika, koji se uglavnom bave poljoprivredom, ribarstvom, a u novije vrijeme i turizmom. Nekada je rudarstvo bila glavna gospodarska grana, međutim danas se...

Sortiraj prema:

Apartmani Villa Mytilus - Trget

Raša

Od mora 800 m
Kapacitet 11 osoba

od 56 €

Apartmani Villa Mytilus - Trget ( Raša)

Ova kuća smještena je na brežuljku u mjestu Trget, gdje se pruža prekrasan pogled na Raški zaljev. Oduševiti će Vas mirna okolica posebice pogodna za obitelji s djecom. Za sve goste parking je osiguran. Na raspolaganju Vam stoje vezovi za  brodove do 10 m duljine. Okolica je prekrasna i idealna je za rekreativce, koji će ovdje imati obilje prostora gdje će moći uživati u prirodi i svježem zraku. U neposrednoj blizini nalaze se 2 izvrsna restorana, trgovina, a šljunčana plaža udaljena je svega 800 m od kuće. 12 km od mjesta Trget udaljen je obližnji gradić Labin sa mnogo kulturnih i turističkih sadržaja. 20 km od mjesta Trget moguće je razgledavanje špilja za ljubitelje speleologije. Ljubazni domaćini poslužuju piće dobrodošlice, te organiziraju jednodnevni izlet sa barkom u razgledavanju raškog zaljeva tijekom ljetne sezone. Gosti imaju mogućnost rent a boat, rent a scooter & quad, te quad tour sa razgledavanjem okolice. Cijena za boravak kraći od 4 dana uvećava se za 30 %. Dolazak u apartmane je od 15 h, a odlazak u 10 h. Rezervacija termina vrši se uplatom od 30% od vrijednosti rezervacije na račun iznajmljivača, a ostatak vrijednosti plaća se pri dolasku u apartman. Dobrodošli!

Kategorizacija Kategorizacija - Apartmani Villa Mytilus - Trget

Od mora 800 m
Kapacitet 11 osoba

Cijena od 56 €

Turistički vodič Raša

Raša  - Grb Raša je maleni gradić i općina u Istarskoj županiji u Hrvatskoj. Smjestio se na istočnoj strani istarskog poluotoka u plodnoj dolini Rijeke Raše nekoliko kilometara od mora. Raša je ujedno i sjedište općine u kojemu su čak 23 manja naselja i sela. U cijeloj općini živi oko 3000 stanovnika, koji se uglavnom bave poljoprivredom, ribarstvom, a u novije vrijeme i turizmom. Nekada je rudarstvo bila glavna gospodarska grana, međutim danas se Raša okreće turizmu i eko poljoprivredi. Raša je najmlađi gradić u Istri, koji je sagrađen 1937. godine odlikom tadašnjih talijanskih vlasti, a za potrebe radnika i rudara obližnjih ugljenokopa. Rudarska djelatnost ovog područja seže u 17. stoljeće, u doba Mletačke uprave. Vrhunac proizvodnje ugljena dostignut je 1942. godine kada je proizvedeno više od milijun tona ugljena. Turistički sektor čine dva autokampa kapaciteta za nekoliko stotina turista, te preko dvije stotine privatnih iznajmljivača soba i apartmana, kao i znatan broj drugih manjih ugostiteljskih objekata. Uz samu obalu nalaze se mjesta Trget, Trgetari, Koromačno i Sveta Marina u kojima se osobito razvijaju turističke usluge i u kojima se nudi iznimno kvalitetan privatni smještaj. Vrlo razvedena obala uključuje estuarij rijeke Raše, te kamenite rtove i šljunčane plaže, koje su lako dostupne turistima koji dolaze automobilom, ali i brodicama. Posjetite Rašu i okolicu, ovaj zanimljiv predio Istre kojeg krase brojni kontrasti, plodne udoline, te čisto more i brojne skrivene i divlje uvale. Apartmani i privatni smještaj u Raši, Trgetu, Trgetarima i okolici. Dobrodošli u Rašu!

Raša Vremenska prognoza