Apartmani i privatni smještaj Skrad

Skrad je maleni gradić i središte općine u Primorsko-goranskoj županiji u Hrvatskoj. Nalazi se u planinskom kraju središnjeg dijela Gorskog kotara na oko 700 m nadmorske visine. Od Delnica je udaljen oko 15 kilometara i u njemu živi oko 1000 stanovnika. Skrad je relativno novo naselje i prvi put se spominje krajem 17. stoljeća, kada ga je osnovalo 8 kmetskih obitelji koje su dobile zemlju na ovom području od tadašnjih vlasnika, grofova Zrinskih....

Sortiraj prema:

Kuća za odmor Blanka

Skrad

Od mora 10 km
Kapacitet 6 osoba

na upit

Kuća za odmor Sleme

Skrad

Od mora 45 km
Kapacitet 7 osoba

od 120 €

Kuća za odmor Blanka ( Skrad)

Dosta vam je gužve, posla, stresa?! Ovo je pravo mjesto za vaš odmor! U ugodnom ambijentu naše drvene kućice za 6 osoba koja se sastoji od opremljene kuhinje, dnevnog boravka, kupatila i terase u prizemlju a na katu velika soba otvorenog tipa sa 2 bračna kreveta i 2 kreveta za 1 osobu sa kupatilom i balkonom. Tu možete naći mir, opustiti se i uživati okruženi predivnom prirodom. Svako godišnje doba nosi svoje čari. Zimi uz svjetlost vatre i čašu vina možete promatrati pahulje snijega i srne koje u potrazi za hranom dolaze pred kuću. Ljetne vrućine grada zamijenite ugodnim goranskim večerima i uživajte u hladu naše terase ili hladu goranskih šuma. Bukov vrh i Skrad su smješteni u srcu Gorskog kotara, okruženi beskrajnim šumama, livadama i planinama. Možete samo odmarati u našem domu i uživati u laganim šetnjama ili vožnji biciklom. Ako ste pustolovna duha možete se upustiti u istraživanje obližnjih šuma i šire okolice. Priroda je na svakom koraku i u svako godišnje doba predivna i posebna. U blizini je i nacinalni park Risnjak, izletište i Zeleni vir. Ako nas posjetite ljeti možete se i okupati u rijeci Kupi i Dobri ili produžiti do mora i okupati se u prekrasnoj Opatiji. Za jedan sat možete biti u našem glavnom gradu Zagrebu ili posjetiti prekrasna Plitvička jezera. Uz uživanje u samom mjestu otvorene su mogućnosti za obilazak brojnih hrvatskih znamenitosti i nacionalnih parkova. Moguće aktivnosti su šetnje, vožnja biciklom, lov, kupanje, pecanje i rafting na rijeci Kupi, sanjkanje u Kupjaku te skijanje i klizanje u Delnicama. Naravno morate probati i lokalne delicije - jela od divljači, gljive, kolače s šumskim plodovima, domaće rakije... Ovdje svatko može pronaći nešto za sebe. Veselimo se Vašem dolasku!

Kategorizacija Kategorizacija - Kuća za odmor Blanka

Od mora 10 km
Kapacitet 6 osoba

Cijena na upit

Kuća za odmor Sleme ( Skrad)

Idealno mjesto za obiteljski odmor od svakodnevnih obveza ili dovedite prijatelje , te uživajte u prelijepom prostoru. Kuća se nalazi u malom mjestu u kojem vladaju mir i tišina. Od mora smo udaljeni 45 min vožnje automobilom. Preko dana se kupate u moru, a noću spavate u gorju na svježem zraku. Objekt se sastoji od četiri spavaće sobe, kupaonice, wc, kuhinje, blagavaonice, dnevnog boravka, hodnika, balkona i terase. Uz kuću nalazi se manji objekt za druženje, koji sadrži kamin, opremu za roštilj, peku, ražanj, kotlić. Velika uređena okućnica od 3800 m2 .

Kategorizacija Kategorizacija - Kuća za odmor Sleme

Od mora 45 km
Kapacitet 7 osoba

Cijena od 120 €

Turistički vodič Skrad

Skrad  - Grb Skrad je maleni gradić i središte općine u Primorsko-goranskoj županiji u Hrvatskoj. Nalazi se u planinskom kraju središnjeg dijela Gorskog kotara na oko 700 m nadmorske visine. Od Delnica je udaljen oko 15 kilometara i u njemu živi oko 1000 stanovnika. Skrad je relativno novo naselje i prvi put se spominje krajem 17. stoljeća, kada ga je osnovalo 8 kmetskih obitelji koje su dobile zemlju na ovom području od tadašnjih vlasnika, grofova Zrinskih. Nagli razvoj mjesta započinje dovršenjem Lujzijanske ceste početkom 19. stoljeća kojom su povezani gradovi Karlovac i Rijeka. Nešto kasnije sagrađena je i željeznička pruga što je također potaknulo gospodarski rast i razvoj ovoga kraja. Stanovnici su se uglavnom bavili poljoprivredom, stočarstvom i šumarstvom, ali i turizmom koji ovdje ima dugu tradiciju. Početkom 20. stoljeća zahvaljujući dobroj prometnoj povezanosti i prirodnim ljepotama kraja te povoljnim planinskim uvjetima na bolesti dišnih organa Skrad postaje poznato lječilište i turističko odredište zdravstvenog turizma, te se grade hoteli i pansioni. Danas su i dalje najviše zastupljeni turizam, te ugostiteljstvo i šumarstvo, a u smještajnim kapacitetima mjesta prednjači privatni smještaj. Smještaj se nudi u privatnim apartmanima, kućama za odmor ili u ugodnom ambijentu planinarskih domova Zeleni vir i Skrad. Najveća atrakcija ovog kraja uz guste bjelogorične i crnogorične šume je geomorfološki rezervat Vražji prolaz i Zeleni vir. Zeleni vir je snažan izvor smaragdno zelene rječice koja se obrušava preko 70 metara visoke stijene, a Vražji prolaz je atraktivan kanjon na nekim mjestima širok tek 2 metra kroz koji je napravljena dobro uređena šetnica. U okolici Skrada nude se razne aktivnosti poput planinarenja na dobro markiranim planinarskim stazama i šetnicama, te vožnja biciklom na oko 40 km obilježenih biciklističkih staza. U blizini se nalazi i Nacionalni park Risnjak i izvor rijeke Kupe na kojoj se nudi rafting i spust kajacima kroz veličanstven kanjon i netaknutu prirodu. Pozivamo vas da posjetite Skrad i Gorski kotar, te da nakratko pobjegnete od užurbane svakodnevnice i napunite pluća čistim planinskim zrakom. Smještaj u Skradu i okolici. Apartmani, sobe i ostali privatni smještaj Skrad. Dobrodošli u Skrad!

Skrad Vremenska prognoza