Apartmani i privatni smještaj Ravna Gora

Ravna Gora je malo planinsko mjesto i općina u u Primorsko-goranskoj županiji u Hrvatskoj. Smjestila se u središnjem dijelu Gorskog kotara na prostranoj visoravni na oko 700 metara nadmorske visine okružena visokim planinama. Tijekom srednjeg vijeka ovaj kraj je uglavnom bio pust i nenaseljen zbog čestih turskih provala i pljački. Tek nakon prolaska turske opasnosti u 17. stoljeću uz pomoć grofova Zrinskih počinje intenzivnije naseljavanje....

Sortiraj prema:

Apartman Svetličić

Ravna Gora

Od mora > 50 km
Kapacitet 11 osoba

na upit

Apartman Svetličić ( Ravna Gora)

Apartman ***Vlasnik Žarko Svetličić Vrh 4451 314 Ravna Gora. Apartman s centralnim grijanjem. Na raspolaganju dnevni boravak, kuhinja s kompletnom opremom, blagovaona, dvije spavaće sobe + soba u potkrovlju s pet ležaja, kupaona i WC. Dozvoljeno pušenje. Dobitnici nagrade za najbolji apartman u Gorskom kotaru u akciji Primorskog radia. Goranska razglednica 2009.

Kategorizacija Kategorizacija - Apartman Svetličić

Od mora > 50 km
Kapacitet 11 osoba

Cijena na upit

Turistički vodič Ravna Gora

Ravna Gora  - Grb Ravna Gora je malo planinsko mjesto i općina u u Primorsko-goranskoj županiji u Hrvatskoj. Smjestila se u središnjem dijelu Gorskog kotara na prostranoj visoravni na oko 700 metara nadmorske visine okružena visokim planinama. Tijekom srednjeg vijeka ovaj kraj je uglavnom bio pust i nenaseljen zbog čestih turskih provala i pljački. Tek nakon prolaska turske opasnosti u 17. stoljeću uz pomoć grofova Zrinskih počinje intenzivnije naseljavanje. Gospodarski razvoj započinje u 18. stoljeću gradnjom Karolinske ceste koja je prolazila kroz mjesto i spajala gradove Karlovac s Kraljevicom i Rijekom. Mještani se danas uglavnom bave šumarstvom, obradom drva i izradom namještaja, te poljodjelstvom, stočarstvom i trgovinom. U zadnje vrijeme se razvija turizam i to ponajprije zimski turizam zahvaljujući dobroj prometnoj povezanosti sa Zagrebom i Rijekom, te prirodnim ljepotama, gustim šumama i planinama sa obiljem snijega. Smještaj u Ravnoj Gori se može pronaći u apartmanima i kućama za odmor u sklopu privatnih obiteljskih kuća. U okolici Ravne Gore se nude razne aktivnosti od planinarenja, skijanja, vožnje biciklom, a možete se okušati u adrenalinskim sportovima u obližnjem adrenalinskom parku Kupjak. Pozivamo vas da posjetite Ravnu Goru, srce Gorskog kotara i provedete aktivan odmor u čistom zraku i planinskom okruženju. Smještaj u Ravnoj Gori i okolici. Apartmani, sobe i kuće za odmor Ravna Gora. Dobrodošli u Ravnu Goru!

Ravna Gora Vremenska prognoza