Apartmani i privatni smještaj Varaždin

Varaždin je grad i središte Varaždinske županije u Hrvatskoj. Smjestio se u sjeverozapadnom dijelu Hrvatske na desnoj obali rijeke Drave i u njemu živi oko 50000 stanovnika. Prema arheološkim nalazima, područje grada bilo je naseljeno još u rimsko doba, o čemu svjedoče i imena dviju danas postojećih ulica - Via Militum i Via Petovia. Prvi puta se spominje u 12. stoljeću. kada postaje slobodnim kraljevskim gradom. Nakon prestanka turskih...

Sortiraj prema:

Kuća za odmor The hill house Milk n Honey

Varaždin

Od mora > 50 km
Kapacitet 8 osoba

od 140 €

Kuća za odmor The hill house Milk n Honey ( Varaždin)

Iznajmljuje se prekrasna kuća za odmor Milkandhoney na 300m nadmorske visine podno Grebengrada. Prostrano neograđeno dvorište sa dječjem igralištem i velikim trampolinom. Kuća raspolaže 4 do 5 parkirna mjesta, tri terase i balkon. Stolni tenis. Roštilj uvjek besplatno na raspolaganju gostima. Vanjski fire pit te luksuzni jaccuzzi sa 6 sjedala u funkciji cjele godine. Vani je ali zaštićen od svih vremenkskih uvjeta. Kuća je maximalno opremljena za dugi i ugodan boravak.

Kategorizacija Kategorizacija - Kuća za odmor The hill house Milk n Honey

Od mora > 50 km
Kapacitet 8 osoba

Cijena od 140 €

Turistički vodič Varaždin

Varaždin  - Grb Varaždin je grad i središte Varaždinske županije u Hrvatskoj. Smjestio se u sjeverozapadnom dijelu Hrvatske na desnoj obali rijeke Drave i u njemu živi oko 50000 stanovnika. Prema arheološkim nalazima, područje grada bilo je naseljeno još u rimsko doba, o čemu svjedoče i imena dviju danas postojećih ulica - Via Militum i Via Petovia. Prvi puta se spominje u 12. stoljeću. kada postaje slobodnim kraljevskim gradom. Nakon prestanka turskih napada i opasnosti, grad nagli uspon i razvitak doživljava u 17. i 18. stoljeću, pa je tako od 1767. do 1776. bio glavni grad Hrvatske. U to kratko vrijeme grade se brojne palače i javne zgrade koje su sačuvane do danas i daju mu obilježje pravog baroknog grada. Najveća znamenitost Varaždina je tvrđava zvana Stari grad iz 12. stoljeća, koja je kasnije nadograđivana mnogo puta i u kojoj je smješten Gradski muzej Varaždin. Grad obiluje prekrasnim palačama, crkvama i samostanima sve mahom građenim u baroknom stilu. Uz Zagreb, najznačajnije je kulturno središte sjeverozapadne Hrvatske, a od poznatih kulturnih događanja tu se održavaju Varaždinske barokne večeri, Špancirfest, Trash Film Festival... U neposrednoj okolici Varaždina čeka vas desetak dvoraca, muzeji, zbirke, crkve i sakralna baština, vrijedna arheološka nalazišta, vinogorja, lovna gospodarstava, tradicijski obrti... Vikend bi mogao biti savršena mjera za one koji žele otkriti i uživati u jednom od najljepših hrvatskih gradova. Odaberite privatni smještaj po vašoj mjeri, a ljubazni domaćini rado će podijeliti svoj Varaždin s vama. Smještaj u Varaždinu. Apartmani, sobe i ostali turistički kapaciteti Varaždin. Dobrodošli u Varaždin!

Varaždin Vremenska prognoza