Apartmani i privatni smještaj Čakovec

Čakovec je grad i sjedište Međimurske županije u Hrvatskoj. Smjestio se na samom sjeveru kontinentalne Hrvatske između rijeka Mure i Drave i u njemu živi oko 15000 stanovnika. Ime grada dolazi od grofa Chakyja, koji je početkom 13. stoljeća podigao drvenu utvrdu kasnije nazvanu Čakov toranj. Vrijeme značajnijeg gospodarskog i kulturnog razvitka grada započinje u 16. stoljeću, kada hrvatska plemićka obitelj Zrinski postaje vlasnik čitavog...

Sortiraj prema:

Kuća za odmor AuraLux

Čakovec

Od mora > 50 km
Kapacitet 6 osoba

od 155 €

Kuća za odmor AuraLux ( Čakovec)

Holiday home „Aura LUX“ nudi smještaj u Lopatincu s besplatnim Wi-Fi i pogledom na prirodu i obronke Ivančice uz nezaboravan zalazak sunca. Kuća Vam pruža bijeg od svakodnevne gužve, spokoj i mir prirode, te relaksaciju koju vam nude šume i jezero Jegerseg u neposrednoj blizini. Kuća je okružena prirodom a ujedno u blizini grada Čakovca i svih znamenitosti Međimurja, te nedaleko od Terma Sveti Martin. Prekrasan međimurski kraj moguće je obići i biciklom uređenim biciklističkim stazama uz posjetu vinskim kućama i znamenitostima. Kuća sadrži sve potrebno za lagodan odmor...u potpunosti je opremljena uz mogućnost korištenja grijanog bazena od 01.05. do 15.10., jakuzzija (hot tub) , infra saune, bicikala, bilijara, pikada, roštilja, zatvorene terase sa roštiljem, bluetooth zvučnik ...opremljena je krevetićem za djecu, društvenim igrama, PS4,...uglavnom u potpunosti možete uživati i opustiti svoju dušu i tijelo !

Kategorizacija Kategorizacija - Kuća za odmor AuraLux

Od mora > 50 km
Kapacitet 6 osoba

Cijena od 155 €

Turistički vodič Čakovec

Čakovec  - Grb Čakovec je grad i sjedište Međimurske županije u Hrvatskoj. Smjestio se na samom sjeveru kontinentalne Hrvatske između rijeka Mure i Drave i u njemu živi oko 15000 stanovnika. Ime grada dolazi od grofa Chakyja, koji je početkom 13. stoljeća podigao drvenu utvrdu kasnije nazvanu Čakov toranj. Vrijeme značajnijeg gospodarskog i kulturnog razvitka grada započinje u 16. stoljeću, kada hrvatska plemićka obitelj Zrinski postaje vlasnik čitavog područja. 29. svibnja 1579. godine grof Juraj Zrinski dodijelio je posebne privilegije stanovnicima čakovečke utvrde čime je stvorena osnova za razvoj Čakovca kao slobodnoga trgovačkog grada i taj datum se još i danas obilježava kao Dan grada Čakovca. Zahvaljujući doprinosima i naporima grofova Zrinskih, Čakovec se još naziva i Grad Zrinskih. U središtu Čakovca smještena je tvrđava Stari grad, nekad i danas simbol i povijesna znamenitost grada. Drugi važan povijesni spomenik je franjevačka crkva i samostan iz prve polovice 18. stoljeća izgrađen u baroknom stilu. Vrijedno je posjetiti i razgledati brojne eksponate u Muzeju Međimurja Čakovec. Međimurje je poznato po svojim brežuljcima i vinogradima, agrokulturi i lovištima. Svi gurmani će ovdje doći na svoje kada isprobaju neke od lokalnih specijaliteta poput pretepene juhe, gulaša ili međimurske gibanice, a sve to uz čašu vrhunskog vina iz međimurskih podruma. Pozivamo vas da posjetite Međimurje i Čakovec, te da uživate u ovoj idiličnoj regiji na kojoj se stapaju mnogi europski utjecaji. Smještaj u Čakovcu. Apartmani, sobe i privatni smještaj Čakovec. Dobrodošli u Čakovec!

Čakovec Vremenska prognoza