Apartmani i privatni smještaj Čakovec

Čakovec je grad i sjedište Međimurske županije u Hrvatskoj. Smjestio se na samom sjeveru kontinentalne Hrvatske između rijeka Mure i Drave i u njemu živi oko 15000 stanovnika. Ime grada dolazi od grofa Chakyja, koji je početkom 13. stoljeća podigao drvenu utvrdu kasnije nazvanu Čakov toranj. Vrijeme značajnijeg gospodarskog i kulturnog razvitka grada započinje u 16. stoljeću, kada hrvatska plemićka obitelj Zrinski postaje vlasnik čitavog...

Sortiraj prema:

Apartman Međimurski dvori

Čakovec

Od mora > 50 km
Kapacitet 5 osoba

na upit

Apartman Međimurski dvori ( Čakovec)

Međimurje je najsjevernija destinacija kontinentalne Hrvatske - Zelene Hrvatske. Sinonim je za opuštanje, wellness, sport i aktivni odmor, kongres i team building, uz vrhunski gurmanski doživljaj i prekrasnu prirodu. U samom srcu Međimurja, u mjestu Lopatinec, smješteno je izletište Međimurski dvori, svega 6 km od središta Čakovca, te 14 km do Spa & Sport Resorta Sv. Martin. U sklopu izletišta Međimurski dvori nalazi se luksuzno opremljen apartman površine 62 m2, kapaciteta 2-5 osoba, pogodan za ljetovanje i zimovanje. Okružen je brižno njegovanim cvjetnim aranžmanima i zelenilom koji čine idiličan i ugodan ambijent. Sastoji se od kuhinje, blagovaone, spavaće sobe, prostrane sobe za boravak, kupaonice i saune. Prema željama gostiju možemo ponuditi obroke (doručak, ručak, večera) u vlastitom restoranu po povlaštenim cijenama. Restoran Međimurski dvori uvršten je u 100 vodećih restorana Hrvatske, sa tradicionalnom međimurskom kuhinjom, elegantno uređen, ukrašen vrijednim starinama, originalnim slikama renomiranih hrvatskih slikara kao i raznim detaljima koji svjedoče o povijesti tog kraja. Kod odabira brojnih sadržaja koje nudi Međimurje pomoći će Vam turistička agencija Etno Art travel. Osim predivnih sjećanja na boravak, u suvenirnici Etno Art možete pronaći tradicijske izvorne suvenire.

Kategorizacija Kategorizacija - Apartman Međimurski dvori

Od mora > 50 km
Kapacitet 5 osoba

Cijena na upit

Turistički vodič Čakovec

Čakovec  - Grb Čakovec je grad i sjedište Međimurske županije u Hrvatskoj. Smjestio se na samom sjeveru kontinentalne Hrvatske između rijeka Mure i Drave i u njemu živi oko 15000 stanovnika. Ime grada dolazi od grofa Chakyja, koji je početkom 13. stoljeća podigao drvenu utvrdu kasnije nazvanu Čakov toranj. Vrijeme značajnijeg gospodarskog i kulturnog razvitka grada započinje u 16. stoljeću, kada hrvatska plemićka obitelj Zrinski postaje vlasnik čitavog područja. 29. svibnja 1579. godine grof Juraj Zrinski dodijelio je posebne privilegije stanovnicima čakovečke utvrde čime je stvorena osnova za razvoj Čakovca kao slobodnoga trgovačkog grada i taj datum se još i danas obilježava kao Dan grada Čakovca. Zahvaljujući doprinosima i naporima grofova Zrinskih, Čakovec se još naziva i Grad Zrinskih. U središtu Čakovca smještena je tvrđava Stari grad, nekad i danas simbol i povijesna znamenitost grada. Drugi važan povijesni spomenik je franjevačka crkva i samostan iz prve polovice 18. stoljeća izgrađen u baroknom stilu. Vrijedno je posjetiti i razgledati brojne eksponate u Muzeju Međimurja Čakovec. Međimurje je poznato po svojim brežuljcima i vinogradima, agrokulturi i lovištima. Svi gurmani će ovdje doći na svoje kada isprobaju neke od lokalnih specijaliteta poput pretepene juhe, gulaša ili međimurske gibanice, a sve to uz čašu vrhunskog vina iz međimurskih podruma. Pozivamo vas da posjetite Međimurje i Čakovec, te da uživate u ovoj idiličnoj regiji na kojoj se stapaju mnogi europski utjecaji. Smještaj u Čakovcu. Apartmani, sobe i privatni smještaj Čakovec. Dobrodošli u Čakovec!

Čakovec Vremenska prognoza
Čakovec - pretražite smještaj u blizini