Apartmani i privatni smještaj Ozalj

Ozalj je maleni gradić u Karlovačkoj županiji u Hrvatskoj. Smjestio se na rijeci Kupi u središnjoj Hrvatskoj, sjeverno od Karlovca. U blizini je granica sa Slovenijom od koje ga dijeli tek 15-tak km. Srednjovjekovni grad Ozalj izgrađen je na klisuri iznad rijeke Kupe, a prvi put se spominje u 13. stoljeću kao slobodni kraljevski grad. Prvotno je bio u vlasništvu poznate vlastelinske obitelji Frankopan, a u 16. stoljeću rodbinskim vezama prelazi...

Izdvojena ponuda apartmana i privatnog smještaja - Ozalj

Sortiraj prema:

Seoski turizam Sablić

Ozalj

Od mora > 50 km
Kapacitet 7 osoba

od 200 €

First minute ponuda smještaja

Apartman Arcadia

Ozalj

Od mora > 50 km
Kapacitet 5 osoba

od 100 €

Seoski turizam Sablić ( Ozalj)

Seljačko domaćinstvo „Sablić“ nalazi se u selu Reštovo (općina Kamanje), okruženo pašnjacima, šumom i prekrasnim pogledom na Žumberačko gorje. Posjed je veličine 1ha i sastoji se od obnovljene obiteljske kuće izgrađene od hrastovine u tradicijskom stilu Pokuplja, obnovljenog sjenika – natkrivenog izletišta sa klupama za smještaj do 20 osoba, roštiljem, te vanjskim toaletom za goste; a najmlađima je na raspolaganju i eko igralište koji se nalazi u obiteljskom voćnjaku. Očuvanje tradicijske baštine, autohtone domaće kuhinje i običaja, te domaća hrana iz organskog uzgoja, temelji su našeg domaćinstva. Na našem domaćinstvu možete sami ubrati i konzumirati voće i povrće iz organskog, obiteljskog vrta te uživati u iskonskom okusu voća i povrća. Posebne delicije predstavljaju razne prerađevine od voća i povrća koje možete kušati; džemovi i pekmezi, ajvari i pikantne salate, razno ukiseljeno povrće. U glavnoj obnovljenoj kući raspolažemo sa 7 ležaja kategorije dva sunca, smještenih u tri komforne sobe sa dvije kompletno uređene kupaonice. U velikoj blagovaonici tijekom hladnih zimskih dana, uz pucketanje vatre iz kaljeve peći te mirnoj atmosferi našeg domaćinstva, naći ćete svoj mir i opustiti se od svakodnevnog stresa. Našim gostima nudimo; eko igralište za djecu, bazen, mogućnost sudjelovanja u poljoprivrednim aktivnostima, mogućnost lova i ribolova, branje gljiva i kestena, te aktivan odmor u prirodi. Dobro nam došli !

Kategorizacija Kategorizacija - Seoski turizam Sablić

Od mora > 50 km
Kapacitet 7 osoba

Cijena od 200 €

Apartman Arcadia ( Ozalj)

Ukoliko želite pobjeći daleko od gradske gužve i upoznati predivno mjesto za odmor i opuštanje te osjetiti toplinu seoskog doma dođite u apartman Arcadia u čijoj se široj okolici prostire čista i netaknuta priroda. Uživajte u predivnom pogledu na krajolik, pjevu ptica, dugim šetnjama, vožnji biciklom, branju šumskih plodova. Savršen spoj prirode i čovjeka. Idealno za obitelji koje žele uživati u prirodi. Na udaljenosti 2,5 km od apartmana nalazi se impresivno zdanje - Stari grad Ozalj - smješten na litici iznad rijeke Kupe. U njemu je smješten zavičajni muzej koji posjeduje povijesnu i arheološku zbirku Ozlja i okolice. Etno park Ozalj, na udaljenosti 1 km od centra Ozlja, predstavlja tradicijsku arhitekturu. Na udaljenosti 1,5 km od apartmana nalazi se adrenalinski park. Špilja Vrlovka smještena u mjestu Kamanje, jedna od najstarijih poznatih špilja u Hrvatskoj. Park prirode Žumberak, prostrano područje s vrijednim ekološkim, krajobraznim i kulturno-povijesnim obilježjima nalazi se 10 km od Ozlja. Stari grad Dubovac nalazi se u Karlovcu, gradu na četiri rijeke, jedan od najljepših i najbolje sačuvanih spomenika feudalnog graditeljstva u Hrvatskoj, udaljen od Ozlja 20 km. Slatkovodni akvarij Karlovac - Aquatika - pruža jedinstveni događaj podvodnog svijeta i jezera. U staroj austrijskoj vojarni Turanj na udaljenosti 4 km od centra Karlovca nalazi se muzej Domovinskog rata. Među najljepše prirodne znamenitosti Europe ubraja se veličanstveni nacionalni park Plitvička jezera, udaljen svega 1 sat vožnje od Karlovca. Glavni grad Zagreb udaljen je svega 40 km od Ozlja. Odlučila sam se posvetiti obiteljskom smještaju tj. iznajmljivanju apartmana. Širokog osmjeha i toplog srca želim dočekati svoje goste. Veliko mi je zadovoljstvo da upravo prekrasan krajolik, udaljen daleko od gradske gužve, a ipak blizu svih bitnih sadržaja, u kojem i sama živim, sa bogatstvom šuma i livada, idiličnim životom stanovnika, biciklističkim stazama, konjičim turističkim stazama, bude mojim gostima savršeno mjesto za odmor i da upravo tu pronađu svoju oazu mira. Goste će kod dolaska dočekati boca vina, grickalice, sezonsko voće ili povrće. Unaprijed sam mislila na svoje goste i njihovu sigurnost te ugovorila osiguranje od nezgode za vrijeme boravka u apartmanu za svakog gosta. Svaki prijedlog, primjedba ili pohvala su dobrodošli. Želim opravdati očekivanja svakog gosta.

Kategorizacija Kategorizacija - Apartman Arcadia

Od mora > 50 km
Kapacitet 5 osoba

Cijena od 100 €

Turistički vodič Ozalj

Ozalj  - Grb Ozalj je maleni gradić u Karlovačkoj županiji u Hrvatskoj. Smjestio se na rijeci Kupi u središnjoj Hrvatskoj, sjeverno od Karlovca. U blizini je granica sa Slovenijom od koje ga dijeli tek 15-tak km. Srednjovjekovni grad Ozalj izgrađen je na klisuri iznad rijeke Kupe, a prvi put se spominje u 13. stoljeću kao slobodni kraljevski grad. Prvotno je bio u vlasništvu poznate vlastelinske obitelji Frankopan, a u 16. stoljeću rodbinskim vezama prelazi u vlasništvu druge poznate vlastelinske obitelji Zrinski. U njihovom vlasništvu ostaje sve do 1671. i urote Zrinsko-Frankopanske protiv apsolutističke politike Habsburgovaca i Austrije. Dan grada Ozlja se obilježava 30. travnja upravo na znak sjećanja kada su pogubljeni Petar Zrinski i Fran Krsto Frankopan. Ozalj danas ima vrlo dobre osnove za razvoj turizma, naročito kulturno-povijesnog i izletničkog karaktera. Najveća atrakcija je upravo srednjovjekovni grad Ozalj u kojemu je smješten Zavičajni muzej sa vrijednim izlošcima iz vremena Zrinskih i Frankopana. Tu je i jedna od prvih hidroelektrana u Hrvatskoj iz 1908. godine na rijeci Kupi koja je ujedno i kulturni spomenik. Tijekom ljeta možete uživati u svim aktivnostima koje vam nudi bistra rijeka Kupa, a možete proći i jednom od poznatih vinskih cesta ovog kraja i kušati neka od lokalnih vina. Posjetite ovaj zanimljivi i prekrasni kraj šumovitih brežuljaka i smaragdne rijeke Kupe, te upoznajte njegovu bogatu povijesnu i kulturnu baštinu. Smještaj u Ozlju i okolici. Apartmani, sobe i ostali turistički kapaciteti Ozalj i okolica. Dobrodošli u Ozalj!

Ozalj Vremenska prognoza