Apartmani i privatni smještaj Ozalj

Ozalj je maleni gradić u Karlovačkoj županiji u Hrvatskoj. Smjestio se na rijeci Kupi u središnjoj Hrvatskoj, sjeverno od Karlovca. U blizini je granica sa Slovenijom od koje ga dijeli tek 15-tak km. Srednjovjekovni grad Ozalj izgrađen je na klisuri iznad rijeke Kupe, a prvi put se spominje u 13. stoljeću kao slobodni kraljevski grad. Prvotno je bio u vlasništvu poznate vlastelinske obitelji Frankopan, a u 16. stoljeću rodbinskim vezama prelazi...

Sortiraj prema:

Seoski turizam Sablić

Ozalj

Od mora > 50 km
Kapacitet 7 osoba

od 200 €

Apartman Arcadia

Ozalj

Od mora > 50 km
Kapacitet 5 osoba

od 120 €

Kuća za odmor Jakov

Ozalj

Od mora > 50 km
Kapacitet 4 osoba

od 100 €

Seoski turizam Sablić ( Ozalj)

Seljačko domaćinstvo „Sablić“ nalazi se u selu Reštovo (općina Kamanje), okruženo pašnjacima, šumom i prekrasnim pogledom na Žumberačko gorje. Posjed je veličine 1ha i sastoji se od obnovljene obiteljske kuće izgrađene od hrastovine u tradicijskom stilu Pokuplja, obnovljenog sjenika – natkrivenog izletišta sa klupama za smještaj do 20 osoba, roštiljem, te vanjskim toaletom za goste; a najmlađima je na raspolaganju i eko igralište koji se nalazi u obiteljskom voćnjaku. Očuvanje tradicijske baštine, autohtone domaće kuhinje i običaja, te domaća hrana iz organskog uzgoja, temelji su našeg domaćinstva. Na našem domaćinstvu možete sami ubrati i konzumirati voće i povrće iz organskog, obiteljskog vrta te uživati u iskonskom okusu voća i povrća. Posebne delicije predstavljaju razne prerađevine od voća i povrća koje možete kušati; džemovi i pekmezi, ajvari i pikantne salate, razno ukiseljeno povrće. U glavnoj obnovljenoj kući raspolažemo sa 7 ležaja kategorije dva sunca, smještenih u tri komforne sobe sa dvije kompletno uređene kupaonice. U velikoj blagovaonici tijekom hladnih zimskih dana, uz pucketanje vatre iz kaljeve peći te mirnoj atmosferi našeg domaćinstva, naći ćete svoj mir i opustiti se od svakodnevnog stresa. Našim gostima nudimo; eko igralište za djecu, bazen, mogućnost sudjelovanja u poljoprivrednim aktivnostima, mogućnost lova i ribolova, branje gljiva i kestena, te aktivan odmor u prirodi. Dobro nam došli !

Kategorizacija Kategorizacija - Seoski turizam Sablić

Od mora > 50 km
Kapacitet 7 osoba

Cijena od 200 €

Apartman Arcadia ( Ozalj)

Ukoliko želite pobjeći daleko od gradske gužve i upoznati predivno mjesto za odmor i opuštanje te osjetiti toplinu seoskog doma dođite u apartman Arcadia u čijoj se široj okolici prostire čista i netaknuta priroda. Uživajte u predivnom pogledu na krajolik, pjevu ptica, dugim šetnjama, vožnji biciklom, branju šumskih plodova. Savršen spoj prirode i čovjeka. Idealno za obitelji koje žele uživati u prirodi. Na udaljenosti 2,5 km od apartmana nalazi se impresivno zdanje - Stari grad Ozalj - smješten na litici iznad rijeke Kupe. U njemu je smješten zavičajni muzej koji posjeduje povijesnu i arheološku zbirku Ozlja i okolice. Etno park Ozalj, na udaljenosti 1 km od centra Ozlja, predstavlja tradicijsku arhitekturu. Na udaljenosti 1,5 km od apartmana nalazi se adrenalinski park. Špilja Vrlovka smještena u mjestu Kamanje, jedna od najstarijih poznatih špilja u Hrvatskoj. Park prirode Žumberak, prostrano područje s vrijednim ekološkim, krajobraznim i kulturno-povijesnim obilježjima nalazi se 10 km od Ozlja. Stari grad Dubovac nalazi se u Karlovcu, gradu na četiri rijeke, jedan od najljepših i najbolje sačuvanih spomenika feudalnog graditeljstva u Hrvatskoj, udaljen od Ozlja 20 km. Slatkovodni akvarij Karlovac - Aquatika - pruža jedinstveni događaj podvodnog svijeta i jezera. U staroj austrijskoj vojarni Turanj na udaljenosti 4 km od centra Karlovca nalazi se muzej Domovinskog rata. Među najljepše prirodne znamenitosti Europe ubraja se veličanstveni nacionalni park Plitvička jezera, udaljen svega 1 sat vožnje od Karlovca. Glavni grad Zagreb udaljen je svega 40 km od Ozlja. Odlučila sam se posvetiti obiteljskom smještaju tj. iznajmljivanju apartmana. Širokog osmjeha i toplog srca želim dočekati svoje goste. Veliko mi je zadovoljstvo da upravo prekrasan krajolik, udaljen daleko od gradske gužve, a ipak blizu svih bitnih sadržaja, u kojem i sama živim, sa bogatstvom šuma i livada, idiličnim životom stanovnika, biciklističkim stazama, konjičim turističkim stazama, bude mojim gostima savršeno mjesto za odmor i da upravo tu pronađu svoju oazu mira. Goste će kod dolaska dočekati boca vina, grickalice, sezonsko voće ili povrće. Unaprijed sam mislila na svoje goste i njihovu sigurnost te ugovorila osiguranje od nezgode za vrijeme boravka u apartmanu za svakog gosta. Svaki prijedlog, primjedba ili pohvala su dobrodošli. Želim opravdati očekivanja svakog gosta.

Kategorizacija Kategorizacija - Apartman Arcadia

Od mora > 50 km
Kapacitet 5 osoba

Cijena od 120 €

Kuća za odmor Jakov ( Ozalj)

kuća za momačke, dijevojačke te manje svečanosti i fešte Zvati na mob: 098/256-708 Kuća za odmor " Jakov ", tri zvijezdice *** smještena je u parku prirode Žumberak. U malenome selu Ferenci, udaljenom 3 km do mjesta Vrhovac i 8 km do grada Ozalj. Kuća se nalazi u miru i tišini, daleko od buke prometa u prekrasnom zelenilu. Rijeka Kupa je udaljena svega 100 metara te je pogodno za riječni ribolov. Okružena je biciklističkim stazama, te vinskim cestama. Kraj je inače poznat po kvalitetnim vinima i domaćom ponudom hrane i namirnica. U blizini možete naći seoska dobra OPG sa domaćim priozvodima. Odvojeno od glavne kuće, nalazi se dodatni prekrasan prostor u kamenu ( konoba ) za cca 10 osoba, sa ognjištem i krušnom peći kao i velikom terasom koja je dijelom natkrivena, sa prekrasnim pogledom na prirodu. Kuća je opremljena sa svim potrebnim za pripremu svih vrsta jela. Roštilj, krušna peć, ražanj, kotlovina, kotlić, drva...

Kategorizacija Kategorizacija - Kuća za odmor Jakov

Od mora > 50 km
Kapacitet 4 osoba

Cijena od 100 €

Turistički vodič Ozalj

Ozalj  - Grb Ozalj je maleni gradić u Karlovačkoj županiji u Hrvatskoj. Smjestio se na rijeci Kupi u središnjoj Hrvatskoj, sjeverno od Karlovca. U blizini je granica sa Slovenijom od koje ga dijeli tek 15-tak km. Srednjovjekovni grad Ozalj izgrađen je na klisuri iznad rijeke Kupe, a prvi put se spominje u 13. stoljeću kao slobodni kraljevski grad. Prvotno je bio u vlasništvu poznate vlastelinske obitelji Frankopan, a u 16. stoljeću rodbinskim vezama prelazi u vlasništvu druge poznate vlastelinske obitelji Zrinski. U njihovom vlasništvu ostaje sve do 1671. i urote Zrinsko-Frankopanske protiv apsolutističke politike Habsburgovaca i Austrije. Dan grada Ozlja se obilježava 30. travnja upravo na znak sjećanja kada su pogubljeni Petar Zrinski i Fran Krsto Frankopan. Ozalj danas ima vrlo dobre osnove za razvoj turizma, naročito kulturno-povijesnog i izletničkog karaktera. Najveća atrakcija je upravo srednjovjekovni grad Ozalj u kojemu je smješten Zavičajni muzej sa vrijednim izlošcima iz vremena Zrinskih i Frankopana. Tu je i jedna od prvih hidroelektrana u Hrvatskoj iz 1908. godine na rijeci Kupi koja je ujedno i kulturni spomenik. Tijekom ljeta možete uživati u svim aktivnostima koje vam nudi bistra rijeka Kupa, a možete proći i jednom od poznatih vinskih cesta ovog kraja i kušati neka od lokalnih vina. Posjetite ovaj zanimljivi i prekrasni kraj šumovitih brežuljaka i smaragdne rijeke Kupe, te upoznajte njegovu bogatu povijesnu i kulturnu baštinu. Smještaj u Ozlju i okolici. Apartmani, sobe i ostali turistički kapaciteti Ozalj i okolica. Dobrodošli u Ozalj!

Ozalj Vremenska prognoza