Apartmani i privatni smještaj Duga Resa

Duga Resa je mali grad u Karlovačkoj županiji u Hrvatskoj. Smjestila se nedaleko od Karlovca, na obalama rijeke Mrežnice na raskrižju puteva prema Rijeci i Senju. Ime je dobila po biljci koja obilato raste na ovom području na kopnu i u vodi. Povijest mjesta seže još od srednjeg vijeka, a tek pojavom tvornica za preradu pamuka krajem 19. stoljeća i izgradnjom željezničke pruge Karlovac - Rijeka, od maloga sela postaje industrijsko mjesto,...

Sortiraj prema:

Apartmani Jurica

Duga Resa

Od mora 10 km
Kapacitet 4 osoba

od 60 €

Apartmani Indiana

Duga Resa

Od mora 1 km
Kapacitet 4 osoba

na upit

Apartmani Biličić

Duga Resa

Od mora 10 m
Kapacitet 5 osoba

na upit

Apartmani Jurica ( Duga Resa)

Apartman Jurica smješten je u rustikalnoj drvenoj kući okruženoj voćnjakom, cvjetnjakom i vrtom sa sezonskim povrćem. Sa terase se pruža pogled na jednu od najljepših hrvatskih rijeka Mrežnicu. Ova plavozelena ljepotica s mnogobrojnim jezerskim proširenjima i slapovima nastaje iz dviju rijeka koje se spajaju u mjestu Sastavci. U 64 km dugom toku nalaze se brojna kupališta, najčešće uz slapove i drevne mlinice, a najpoznatije su one u Sastavcima, Generalskom Stolu, Zvečaju, Mihalić Selu, Galović Selu, Brigu i Dugoj Resi. Rijeka Mrežnica obiluje slatkovodnim riječnim ribama i rakovima, te izvorima pitke hladne vode. Idealna je za sportski ribolov, rafting i kupanje. Uživajte u vožnji biciklom uz najljepšu rijeku u Hrvatskoj ili se opustite u miru i ribolovu. Provedite dan u prirodi kroz šetnje šumom i skupljanjem ljekovitog bilja, gljiva i šumskih plodova. Ili se uputite u obližnje toplice. Preporučujemo posjet multimedijalnom centru bajki.

Kategorizacija Kategorizacija - Apartmani Jurica

Od mora 10 km
Kapacitet 4 osoba

Cijena od 60 €

Apartmani Indiana ( Duga Resa)

Apartman Indiana nalazi se u donjem dijelu obiteljske kuće. Apartman ima pogled na voćnjak sa vrtnim stolom u kojemu gosti mogu uživati u svojoj intimi i pitome zelene brežuljke na kojima nesmetano pasu konji i magarci. Apartman se sastoji od predsoblja, kuhinje sa dnevnim boravkom, 2 spavaće sobe i kupaone. Za samo 10 minuta lagane šetnje kroz šumu dolazi se do kupališta i slapa na rijeci Korani. Na ranchu postoji mogučnost aktivnog odmora, jahanja, cjelodnevnih izleta sa konjima i kanuima, planinarenja, gljivarenja, branja ljekovitog bilja, vožnje biciklima, badmintona i sl.

Kategorizacija Kategorizacija - Apartmani Indiana

Od mora 1 km
Kapacitet 4 osoba

Cijena na upit

Apartmani Biličić ( Duga Resa)

2 apartmana

Kategorizacija Kategorizacija - Apartmani Biličić

Od mora 10 m
Kapacitet 5 osoba

Cijena na upit

Turistički vodič Duga Resa

Duga Resa  - Grb Duga Resa je mali grad u Karlovačkoj županiji u Hrvatskoj. Smjestila se nedaleko od Karlovca, na obalama rijeke Mrežnice na raskrižju puteva prema Rijeci i Senju. Ime je dobila po biljci koja obilato raste na ovom području na kopnu i u vodi. Povijest mjesta seže još od srednjeg vijeka, a tek pojavom tvornica za preradu pamuka krajem 19. stoljeća i izgradnjom željezničke pruge Karlovac - Rijeka, od maloga sela postaje industrijsko mjesto, a kasnije dobiva i status grada. U njoj živi oko 12000 stanovnika, koji se uglavnom bave poljoprivredom, uslužnim djelatnostima, a još uvijek je značajna i pamučna industrija. Zahvaljujući jedinstvenom prirodnom biseru kontinentalne Hrvatske, rijeci Mrežnici, polako se razvija turizam, a stanovnici Duge Rese polako nude smještaj u apartmanima i sobama unutar svojih privatnih obiteljskih kuća. Turistička ponuda se uglavnom bazira na rijeci Mrežnici gdje se organizira rafting, vožnja kanuom ili čamcem, a tijekom ljeta osvježenje možete potražiti u jednom od brojnih gradskih kupališta na smaragdno zelenoj rijeci. U okolici Duge Rese ima dosta dobro uređenih biciklističkih staza, a možete planinariti do obližnjeg brda i najvišeg vrha Vinice. Ovo područje je poznato po svojim stoljetnim šumama, u kojima je moguć lov na fazane i lisice. Svi ljubitelji ribolova također će doći na svoje na rijeci Mrežnici, koja je prava mala riječna riznica slatkovodnih riba. Pozivamo vas da posjetite Dugu Resu i provedete kvalitetan vikend u prirodi i brojnim aktivnostima koji ovaj kraj nudi. Smještaj u Dugoj Resi i okolici. Apartmani, sobe i ostali privatni smještaj u Dugoj Resi. Dobrodošli u Dugu Resu!

Duga Resa Vremenska prognoza
Duga Resa - pretražite smještaj u blizini