Apartmani i privatni smještaj Opuzen

Grad Opuzen nalazi se u središtu neretvanske doline uz lijevu obalu Neretve. Samo naselje smješteno je u specifičnom pejzažu riječne delte između sprudova i rukavaca. Kod Opuzena se Neretva račva na Veliku i Malu Neretvu, a ravnica uz rijeku danas je pretežno meliorirana i na njoj se uglavnom uzgajaju agrumi, pa je stoga i poznat kao jedan od glavnih središta proizvodnje mandarina u Hrvatskoj. Opuzen je dobio ime prema utvrdi Fort Opus, koja...

Sortiraj prema:

Apartmani Prović

Opuzen

Od mora 7 km
Kapacitet 10 osoba

na upit

Apartmani Prović ( Opuzen)

Apartmani se nalaze u prizemlju i katu obiteljske kuće smještene uz obalu Male Neretve u mirnom djelu grada, tek nedaleko od obližnjih plaža. Apartman I. (70 m2) sastoji se od dvije prostrane dvokrevetne sobe s mogućnošću korištenja pomoćnog ležaja ili krevetića za dijete (4+2), velikoga hodnika, kuhinje i kupaonice. Mogućnost upotrebe roštilja. Ispred je veliki prostor natkriven odrinom te parking. Apartman II. (50 m2) ima prostranu spavaću sobu s mogućnošću upotrebe pomoćnoga ležaja, dnevni boravak s kuhinjom te kupaonica. Ispred je velika terasa.7 km od apartmana je velika pješčana plaža pogodna za obitelji s malom djecom te ljubitelje kitesurfinga. U blizini je mnoštvo manjih i većih plaža udaljenih tek 10 minuta vožnje automobilom. Postoji mogućnost veza za manji brodić te čuvanja trajlera. Opuzen je na raskrižju puteva do Dubrovnika i Splita oko 100 km, Međugorje 30 km, Mostar 50 km.

Kategorizacija Kategorizacija - Apartmani Prović

Od mora 7 km
Kapacitet 10 osoba

Cijena na upit

Turistički vodič Opuzen

Opuzen  - Grb Grad Opuzen nalazi se u središtu neretvanske doline uz lijevu obalu Neretve. Samo naselje smješteno je u specifičnom pejzažu riječne delte između sprudova i rukavaca. Kod Opuzena se Neretva račva na Veliku i Malu Neretvu, a ravnica uz rijeku danas je pretežno meliorirana i na njoj se uglavnom uzgajaju agrumi, pa je stoga i poznat kao jedan od glavnih središta proizvodnje mandarina u Hrvatskoj. Opuzen je dobio ime prema utvrdi Fort Opus, koja je sagrađena 1684. godine za vrijeme vladavine Mletačke Republike. Ruševine tvrđave su djelomično očuvane i čine dio starog gradskog zida. Središte starog dijela Opuzena čini klasični rimski forum. Važni kulturni i sportski događaji koji se održavaju u Opuzenu su Melodije hrvatskog juga i Maraton lađa. Maraton lađa je vrlo popularan sportski događaj i održava se na rijeci Neretvi svako ljeto u kojem sudjeluje oko 35 čamaca odnosno ekipa. Apartmani i sobe u privatnom obiteljskom smještaju u Opuzenu i okolici. Dobrodošli u Opuzen!

Opuzen Vremenska prognoza