Apartmani i privatni smještaj Drniš

Drniš je maleni grad u središnjem dijelu Šibensko-kninske županije. Nastao je u 15 stoljeću u podnožju planine Promine i iznad kanjona rijeke čikole kao utvrda za obranu od Osmanlija. Od šibenika je udaljen svega 30 kilometara ili oko 25 minuta ugodne vožnje automobilom. U Drnišu živi oko 3300 stanovnika, a svojim posjetiteljima nudi brojne zanimljivosti i turističke atrakcije. Drniš je vjerojatno najpoznatiji po pršutu, koji je vrhunska...

Sortiraj prema:

Apartmani Drniš Dream House

Drniš

Od mora 10 km
Kapacitet 9 osoba

od 40 €

Apartmani Drniš Dream House ( Drniš)

Kamena kuća starinska,novo obnovljena.sastoji se od 3 sobe ,dnevnog boravka,kuhinje,dvije kupaone i dva wc-a.krasna terasa. Kuća je uređena u retro stilu i kompletno opremljna.besplatan wi-fi. Mogućnost korištenja roštilja.parking uz dvorište. Kuća je Drnišu,na rubu Nacionalnog parka Krka,3 km od planine Promine,blizina rimskog logora Burnum itd. Udaljenost o mora(Solaris,Šibenik...) Cca 20-ak minuta.

Kategorizacija Kategorizacija - Apartmani Drniš Dream House

Od mora 10 km
Kapacitet 9 osoba

Cijena od 40 €

Turistički vodič Drniš

Drniš  - Grb Drniš je maleni grad u središnjem dijelu Šibensko-kninske županije. Nastao je u 15 stoljeću u podnožju planine Promine i iznad kanjona rijeke čikole kao utvrda za obranu od Osmanlija. Od šibenika je udaljen svega 30 kilometara ili oko 25 minuta ugodne vožnje automobilom. U Drnišu živi oko 3300 stanovnika, a svojim posjetiteljima nudi brojne zanimljivosti i turističke atrakcije. Drniš je vjerojatno najpoznatiji po pršutu, koji je vrhunska delikatesa zahvaljujući idealnoj klimi. U samom gradu Drnišu, nalaze se ostaci više veličanstvenih tvrđava od kojih je najpoznatija Gradina koja se smjestila na uzvisini od 344 m nadmorske visine, iznad kanjona rijeke Čikole. U blizini se nalazi i vrlo zanimljivi Gradski muzej Drniš koji posjeduje impresivnu zbirku radova Ivana Meštrovića, najpoznatijeg hrvatskog kipara koji je ovdje rođen. Tu se još nalazi arheološka i kulturno-povijesna zbirka koje svakako treba pogledati. U blizini Drniša se nalazi svjetski poznati Nacionalni park Krka i njegove brojne prirodne znamenitosti poput Roškog slapa ili otočića Visovac na istoimenom jezeru. Za sve ljubitelje prirode i planinarenja preporučamo lagani uspon na Prominu, sa koje se pruža nezaboravan pogled na većinu Dalmacije. Na putu prema Šibeniku se nalazi jedinstveni tematski park Etnoland, u kojem možete iskusiti tradicionalni život stanovnika Drniškog kraja, ali i probati sve njegove ukusne specijalitete. Vrlo povoljan smještaj možete pronaći u privatnim apartmanima, sobama ili tradicionalnim kamenim kućama za odmor. Dobrodošli u Drniš!