Apartmani i privatni smještaj Bilje

Bilje (mađarski: Bellye) je maleno mjesto i sjedište općine smješteno u Baranji, udaljeno samo 5 km od grada Osijeka. Nalazi se u povijesnoj regiji Baranji koja je omeđena dvijema rijekama Dunavom i Dravom. U cijeloj općini živi nešto više od 5000 stanovnika i to u 8 naselja: Bilje, Kopačevo, Kozjak, Lug, Podunavlje, Tikveš, Vardarac i Zlatna Greda. Većina stanovništva se bavi poljoprivredom, ali zahvaljujući prirodnim i kulturnim znamenitostima...

Sortiraj prema:

Sobe Corina

Bilje

Od mora > 50 km
Kapacitet 9 osoba

od 35 €

Sobe Corina ( Bilje)

APARTMAN & SOBE CORINA nalazi se u Baranji , u mirnom mjestu Bilje predgrađu Osijeka, 3 km od parka prirode Kopački rit,te 5 km od grada Osijeka. U našem smještaju nastojati ćemo Vam pružiti osjećaj topline vlastitog doma u okruženju mira, zelenila u neposrednoj blizini Parka prirode Kopački Rit. Boraveći u našem smještaju možete uživati u blagodatima prirode, te se probudit uz miris svježeg cvijeća i cvrkut ptica.Trudimo se i želimo da vaš boravak kod nas bude što ugodniji. Objekat sadrži apartman i sobe,te je moguć smještaj do 9 osoba.

Kategorizacija Kategorizacija - Sobe Corina

Od mora > 50 km
Kapacitet 9 osoba

Cijena od 35 €

Turistički vodič Bilje

Bilje  - Grb Bilje (mađarski: Bellye) je maleno mjesto i sjedište općine smješteno u Baranji, udaljeno samo 5 km od grada Osijeka. Nalazi se u povijesnoj regiji Baranji koja je omeđena dvijema rijekama Dunavom i Dravom. U cijeloj općini živi nešto više od 5000 stanovnika i to u 8 naselja: Bilje, Kopačevo, Kozjak, Lug, Podunavlje, Tikveš, Vardarac i Zlatna Greda. Većina stanovništva se bavi poljoprivredom, ali zahvaljujući prirodnim i kulturnim znamenitostima se sve više okreću i turizmu te nude uslugu smještaja u svojim domaćinstvima gdje možete doživjeti bogatu kulturu ovoga kraja kao i probati domaće specijalitete poput fiš paprikaša, kulena, i brojnih drugih. Najveće znamenitosti su svakako park prirode Kopački rit, dvorac Eugena Savoyskog i kompleks dvorca Tikveš. Kopački rit je najstariji park prirode u Hrvatskoj utemeljen davne 1976. godine. Jedna je to od najvećih fluvijalno-močvarnih nizina u Europi i najvažniji ornitološki rezervat u Hrvatskoj koji nastaje plavljenjem rijeka Drave i Dunava tijekom proljeća uslijed otapanja snijega. Moguće je obići park manjim dijelom pješice uređenom poučnom stazom, međutim preporučujemo razgledavanje brodom kako biste doživjeli istinsku divljinu i promatrali brojne biljne i životinjske vrste. Lovački dvorac Eugena Savoyskog dao je u 18. stoljeću sagraditi austrijski vojskovođa Karl Eugen od Croya, poznat kao princ Eugen Savojski. Dvorac je sagrađen u baroknom stilu, a iako čeka obnovu i bolje dane i dalje osvaja svojom ljepotom i vrijedi ga vidjeti. Dvorac Tikveš je izgrađen je u duhu romantičarskog historicizma u drugoj polovici 19. stoljeća te je bio je lovačko središte plemićkih obitelji, a kasnije i Josipa Broza. Danas je nažalost u lošem stanju i čeka obnovu, ali vrijedi ga posjetiti jer je okružen prekrasnom park šumom tik uz Kopački rit. Čitavo ovo područje ima izuzetno bogatu gastronomsku i prirodnu baštinu te kulturno-povijesno nasljeđe. Ovdje se održavaju i brojne manifestacije kao Međunarodni etno susreti u Bilju, Ribarski dani u Kopačevu, Paprika fest u Lugu i brojni drugi. Baranju i Bilje vrijedi posjetiti jer ovdje možete doživjeti jedinstveni spoj čovjeka i prirode, tradicije i modernoga te sve više traženi ruralni i agroturizam..

Bilje Vremenska prognoza