Apartmani i privatni smještaj Vinkovci

Vinkovci su grad smješten na krajnjem istoku Hrvatske u Vukovarsko-Srijemskoj županiji. Smjestio se u prostranoj Bosutskoj nizini, na rijeci Bosut 20 kilometara zapadno od grada Vukovara. Važno je to prometno čvorište jer tu prolazi autocesta i željeznička pruga koja spaja Zapadnu i Jugoistočnu Europu. U Vinkovcima živi oko 30000 stanovnika. Vinkovci su jedan od najdulje neprekidno naseljenih gradova u ovom dijelu Europe, a potvrđuju...

Sortiraj prema:

Kuća za odmor Turul

Vinkovci

Od mora > 50 km
Kapacitet 4 osoba

od 25 €

Kuća za odmor Turul ( Vinkovci)

Dobro došli! :) Kuća za odmor za 4 osobe u malom selu Korog, udaljenom dvadesetak kilometara od Vukovara, Osijeka, Vinkovaca... 2 spavaće sobe (2+2 kreveta), dnevna soba s kuhinjom (dva trosjeda na razvlačenje), kupaona (tuš, WC), terasa, roštilj, kotlić... šljivovica.

Kategorizacija Kategorizacija - Kuća za odmor Turul

Od mora > 50 km
Kapacitet 4 osoba

Cijena od 25 €

Turistički vodič Vinkovci

Vinkovci  - Grb Vinkovci su grad smješten na krajnjem istoku Hrvatske u Vukovarsko-Srijemskoj županiji. Smjestio se u prostranoj Bosutskoj nizini, na rijeci Bosut 20 kilometara zapadno od grada Vukovara. Važno je to prometno čvorište jer tu prolazi autocesta i željeznička pruga koja spaja Zapadnu i Jugoistočnu Europu. U Vinkovcima živi oko 30000 stanovnika. Vinkovci su jedan od najdulje neprekidno naseljenih gradova u ovom dijelu Europe, a potvrđuju to i brojna arheološka istraživanja na području Vinkovaca koja su pokazala postojanje kulture iz doba neolitika od prije 7000 godina. Uz iznimno bogatu povijesnu i kulturnu baštinu, koje ovo područje čine zanimljivim, Vinkovci s okolicom imaju također razvijenu raznovrsnu i sveobuhvatnu ugostiteljsko - turističku ponudu. Osobito se ističe seoski turizam u okolnim selima; Otok, Ivankovo, Rokovci, Andrijaševci, Lipovac i mnogim drugima smještenim u prekrasnom i idiličnom ambijentu obrađene ravnice i stoljetnih hrastovih šuma. Osim čiste prirode i odmora u tišini, šetnji, lovu, ribolovu gosti i turisti se mogu uključiti u seoske poslove sa svojim domaćinom i uživati u poznatim slavonskim specijalitetima kao što su slavonski kulen, čvarci.... Većina sela sačuvala je svoj izvorni izgled, narodne običaje, narodne nošnje i vesele šokačke pjesme. Uz seoski turizam, značajan je i lovni i ribolovni turizam, zbog bogatstva divljači u okolnim šumama Spačve i slatkovodne ribe u brojnim rijekama i jezerima. Svakako najveća i najpoznatija folklorna, kulturna, gospodarska i turistička manifestacija u Vinkovcima su Vinkovačke jeseni koje se održavaju već više od tri i pol desetljeća svakog rujna. Na manifestaciji sudjeluju foklorne skupine iz svih dijelova Hrvatske, ali i brojni gosti iz susjednih zemalja Europe pa čak i Amerike. Smještaj u Vinkovcima, osim u hotelu u centru grada možete pronaći i u brojnim apartmanima i sobama u sklopu privatnog obiteljskog smještaja. Osobito atraktivna su seoska gospodarstva gdje možete vidjeti i doživjeti kako se nekad živjelo u ovom dijelu Hrvatske. Kontaktirajte direktno vlasnike privatnog smještaja u vinkovcima te uđtedite i do 40% na skupim agencijskim provizijama. Dobrodošli u Vinkovce!

Vinkovci Vremenska prognoza
Vinkovci - pretražite smještaj u blizini