Otkrijte najljepše plaže u Hrvatskoj


29.10.2018.


Hrvatska je poznata kao zemlja koja osim čistog plavog mora nudi brojne otoke, uvale i grebene koji skrivaju prekrasna kamene, šljunčane, te nešto manje pješčane plaže. Brojne plaže i uvale ostale su i dalje neotkrivene, udaljene od civilizacije i turista. Ni danas većina njih nije lako dostupna, no nakon što ih posjetite razumjet ćete zašto se vaš trud isplatio. U nastavku vam prikazujemo nekolicinu dostupnih plaža koje su nas ostavile bez teksta.


Plaža Zlatni rat - otok Brač


Plaža Zlatni rat, otok Brač

Radi jedinstvenog i prepoznatljivog izgleda plažu Zlatni rat na otoku Braču mnogi smatraju najatraktivnijom plažom na Jadranu. Šljunčani vršak plaže Zlatni rat stalno mijenja svoj oblik zavisno o vjetru, valovima i morskim strujama čime je i idealna lokacija za daskanje na vjetru. Plaža okružena borikovom šumom smještena je na južnoj strani otoka Brača i prostire se na više od tisuću metara. Pregledajte našu ponudu apartmana i privatnog smještaja u Bolu na otoku Braču, u blizini plaže Zlatni rat.


Plaža Sakarun - Dugi otok


Plaža Sakarun, Dugi otok

Plaža koja će vas zasigurno ostaviti bez daha je plaža Sakarun - najpoznatija plaža na Dugom otoku. Plaža duga 800 metara smještena je na sjevernom dijelu otoka, te se nalazi nadomak mjesta Veli rat i Božava. Sitni bijeli pijesak i čisto more okruženi su borovom šumom te su idealni za mlade obitelji s djecom. Zbog svoje iznimne ljepote mnogi je smatraju najljepšom plažom na Jadranu. Pregledajte našu ponudu apartmana i privatnog smještaja na Dugom otoku, gdje se nalazi plaža Sakarun.


Plaža Saplunara - otok Mljet


Plaža Salapura, otok Mljet

Zapadni dio otoka Mljeta, nazelenijeg hrvatskog otoka, zaštićen je kao prvi nacionalni park na Jadranskom moru. Otok Mljet smješten je kod otoka Korčule, grada Dubrovnika i poluotoka Pelješca. Jedna od najljepših plaža na tom zelenom otoku zasigurno je plaža Saplunara - predivna pješčana laguna smještena na jugoistočnom dijelu otoka. Obzirom da ne postoji direktna trajektna linija do Saplunare idealna je za pojedince koji žele pobjeći od gradskih gužvi i odmoriti se. Privatni smještaj moguće je pronaći u neposrednoj blizini, udaljen svega 50 metara od same plaže. Ukoliko uhvatite vremena svakako preporučamo i posjet NP Mljet i Velikog jezera. Pronađite povoljne apartmane i privatni smještaj na otoku Mljetu.


Plaža Stiniva - otok Vis


Plaža Stiniva, otok Vis

Stiniva je uvala duga svega 600 metara okružena s dvijema visokim kamenim stijenama što ju čini jednom od najatraktivnijih plaža na cijelome Jadranu. Ukoliko nemate brod dolazak do nje predstavlja izazov jer put koji traje oko 25 minuta vodi neasfaltiranom kozjom stazicom iz sela Žužeca. Na plaži se nalazi maleni ugostiteljski objekt na kojem se možete osvježiti s pićem. Na otoku Visu imate mogućnost odsjesti u gradu Visu na istočnoj strani otoka ili u Komiži, na zapadnoj strani otoka.


Rajska plaža - Lopar, otok Rab


Rajska plaža, Lopar, otok Rab

Rajska plaža dugačka gotovo 2 kilometra smjestila se na sjevernom dijelu otoka Raba. Pješčana plaža je zbog kvalitete vode i čistog okoliša nagrađena „Plavom zastavom“ što ju čini ima idealnim odredištem za mlade obitelji. Gostima nudi različite sportske sadržaje od odbojke na pijesku, tobogana i zabave na plaži. Smještaj možete pronaći u brojnim apartmanima i sobama unutar privatnog smještaja u Loparu na otoku Rabu.


Plaža Banje - Dubrovnik


Plaža Banje, Dubrovnik

Dubrovačka plaža Banje udaljena je svega dvije minute od starih zidina i grada. Ono što ju čini jedinstvenom su čisto more i spektakularni pogled na susjedni otok Lokrum i zidine starog dubrovačkog grada. Osim kupanja i izležavanja na ležaljkama, u obližnjem baru možete popiti koktel ili osvježavajuće piće. Ukoliko ste ipak više sportski tip i odmor volite provesti uz sportske aktivnosti, na ovoj pješčano-šljunčanoj plaži možete zaigrati odbojku na pijesku, mali nogomet, vaterpolo kao i originalnu hrvatsku igru - picigin. Obzirom na veliki broj turista tijekom srpnja i kolovoza kako bi izbjegli gužve preporučamo dolazak u ranim jutarnjim satima. Noćni život na plaži Banje kreće sa zalaskom sunca kada se ova gradska plaža pretvara u središnje mjesto za noćni izlazak ili noćno kupanje. Ako želite posjetiti Dubrovnik i odsjesti u cjenovno prihvatljivom smještaju, preporučamo direktni kontakt sa privatnim iznajmljivačima koji nude povoljnije cijene smještaja i do 30%.


Bijela plaža - Solaris, Šibenik


Bijela plaža, Solaris, Šibenik

Turističko naselje Solaris nalazi se u šibenskom arhipelagu nadomak grada Šibenika, središta šibensko-kninske županije. Bijela pješčana plaža smještena je u središnjem dijelu turističkog kompleksa, a vodeni tobogani, bazeni, igrališta za djecu i ostali prateći zabavni sadržaj čine ju nezaobilazim odredištem za mlade obitelji s djecom. Za one željnije provoda u sklopu turističkog naselja možete zaplesati uz ritmove popularne R&B pjesme te se počastiti s jednim od vaših omiljenih koktela na vanjskom bazenu. Smještaj u blizini turističkog kompleksa Solaris možete pronaći u obližnjoj Brodarici ili u gradu Šibeniku


Sveti Ivan - Lubenice, otok Cres


Sveti Ivan - Lubenice, otok Cres

Otok Cres najveći je jadranski otok a smještan je u Kvarnerskom zaljevu na sjeveru Jadranskog mora. Na vrhu stijena visokih 378 metara izgrađene su Lubenice, magično mjestašce iz kojeg seže prekrasan pogled na cresko-lošinjski arhipelag. Ispod tog simpatičnog mjesta nalazi se plaža sveti Ivan udaljena četrdesetak minuta hoda koju su brojni inozemni časopisi proglasili za jednom od najljepših plaža na svijetu. Smještaj u možete pronaći u apartmanima, sobama ili kućama za odmor u najvećem mjestu otoka Cresu koje se nalazi u blizini Lubenica


Žuljana - Pelješac


Žuljana - Pelješac

Poluotok Pelješac drugi je po veličini poluotok u Hrvatskoj te se nalazi na južnom dijelu Hrvatske u Dubrovačko-neretvanskoj županiji. Mnogi Pelješac smatraju mediteranskim rajem poznatom po vrhunskim crnim vinima, djevičanskim maslinovim uljem i morskim školjkama od kojih su najpoznatije stonske kamenice. Zahvaljujući povoljnim morskim strujama Pelješac krasi kristalno čisto more s brojnim prekrasnim zabačenim uvalama i plažama. Jedna od takvih je i pješćana uvala Žuljana koja se smjestila u središtu samog poluotoka. Osim njene izrazite ljepote, ugodne obale more oko Žuljane čine idealnim za avanturiste željne ronjenja i podvodnog ribolova. Povoljni smještaj u privatnim apartmanima možete pronaći u mjestu Žuljana


Spiaza – otok Susak


Spiaza – otok Susak

Otok Susak pripada arhipelagu Cres-Lošinj a na njemu je, nedaleko Doljnjeg sela, smještena prekrasna pješčana uvala Spiaza na kojoj se nalazi istoimena plaža. Zbog plitkog mora, pijeska i pristupačnosti Spiaza je pogodna za obitelji s malom djecom. Mnogi smatraju da pijesak s otoka Suska radi svojih ljekovitih svojstava pomaže djeci i oboljelima u lječenju od kroničnih bolesti. Na samoj plaži moguće je iznajmiti suncobran, ležaljku za plažu ili pedalinu te odigrati odbojku na pjesku, a u njenoj neposrednoj blizini nalaze se caffe barovi i restorani. Ako želite posjetiti ovaj jedinstveni otok na Jadranu, preporučamo rezervaciju apartmana u Susku direktno u kontaktu s vlasnikom smještaja


Oznake: najljepše plaže, Hrvatska, Jadran

Bilo bi nam drago da podijelite svoje doživljaje i iskustva u Hrvatskoj u komentarima ispod


Pretraži blog
Pratite nas
Oglasni prostor