Apartmani i privatni smještaj Susak

Susak je jedinstveni pješčani otočić u Primorsko-goranskoj županiji u Hrvatskoj. Nalazi se u Kvarnerskom zaljevu oko 8 kilometara jugozapadno od otoka Lošinja i u njemu živi oko 150 stalnih stanovnika. Geološki je različit od ostalih hrvatskih otoka, a jedinstven je po tome što je uglavnom formiran od finog žućkastog pijeska položenog na vapnenačkoj stijeni. Susak se prvi put spominje u 9. stoljeću pod nazivom Sansegus, međutim bio...

Sortiraj prema:

Apartmani Matijašec

Susak

Od mora 300 m
Kapacitet 13 osoba

od 55 €

Apartmani Matijašec ( Susak)

Na otoku Susak iznajmljujemo tri apartmana za 2, 3 ili 4 osobe. Apartmani imaju klima uređaj, kuhinja, kupaonica, TV i telefon. Imaju između 22 i 25 m2 i imaju jednu sobu i malu terasu. Od centra grada i mora udaljeno je 300 metara. Ako ste ronilac, možemo Vam napuniti ronilački cilindar. Posjetite našu web stranicu gdje možete vidjeti demo video apartmana.

Kategorizacija Kategorizacija - Apartmani Matijašec

Od mora 300 m
Kapacitet 13 osoba

Cijena od 55 €

Turistički vodič Susak

Susak  - Grb Susak je jedinstveni pješčani otočić u Primorsko-goranskoj županiji u Hrvatskoj. Nalazi se u Kvarnerskom zaljevu oko 8 kilometara jugozapadno od otoka Lošinja i u njemu živi oko 150 stalnih stanovnika. Geološki je različit od ostalih hrvatskih otoka, a jedinstven je po tome što je uglavnom formiran od finog žućkastog pijeska položenog na vapnenačkoj stijeni. Susak se prvi put spominje u 9. stoljeću pod nazivom Sansegus, međutim bio je naseljen još prije Krista kada su ovdje živjeli Iliri i poslije njih Rimljani od kojih su ostali ostaci obrambene kule sa najvišeg vrha otoka. U 10. stoljeću na Susak dolaze benediktinci, koji ovdje grade samostan, koji je u funkciji sve do 18. stoljeća. Mjesto dostiže svoj vrhunac krajem 2. svjetskog rata, kada ovdje živi gotovo 2000 stanovnika, te punom parom rade vinarija i tvornica za preradu ribe. Šezdesetih godina prošlog stoljeća dolazi do naglog iseljavanja u SAD zbog političko-ekonomskih razloga i zatvaranja tvornice tako da otok polako nazaduje. Danas se trendovi ipak polako okreću zahvaljujući turizmu i brojnim posjetiteljima i izletnicima, tako da se otok nanovo razvija i napreduje. Smještaj na Susku se nudi isključivo u privatnom obiteljskom smještaju i to u apartmanima, sobama i kućama za odmor. Na otoku postoje dvije prekrasne pješčane plaže, a u uvali Spjaži je moguće unajmiti razne plažne rekvizite, te je pogodna za odbojku na pijesku i razne sportove na vodi. Otok ima svega 4 km2, tako da ga je moguće istražiti pješke ili na biciklu, a osim spomenute dvije pješčane plaže, na otoku ima i nekoliko manjih uvala sa stjenovitim plažama. U mjestu ima nekoliko caffe barova, konoba i restorana gdje možete kušati neke od lokalnih specijaliteta, te odlično domaće susačko vino. Otok je povezan dnevnom brodskom linijom s Malim Lošinjem te katamaranom s Rijekom, tako da je vrlo pristupačan. Pozivamo vas da posjetite otok Susak, ovaj jedinstveni pješčani otok čitavog Jadrana, te provedite odmor u miru i ugodnoj otočnoj klimi. Privatni smještaj na Susku. Apartmani, sobe i ostali turistički kapaciteti na otoku Susku. Dobrodošli na Susak!

Susak Vremenska prognoza