Robinzonski odmor na Jadranu - otoci Drvenik Veli i Drvenik MaliBroj gostiju na jadranskoj obali raste iz godine u godinu. Pronaći mjesto za svoj ručnik na poznatim plažama usred sezone nije više lagan zadatak. Kad bih uz to stavila dodatan kriterij, a to je da se radi o mirnom i skrivenom kutku na plaži, vrlo često to onda postaje mission impossible.

Usudim se reći da nas,  kojima čisto plavo more nije dovoljno za odmor ima sve više.  Umorni od užurbanog tempa i stresne svakodnevnice žudimo za odmorom provedenim u mirnim prirodnim oazama. Takvih je mjesta napretek u Hrvatskoj! Na svu sreću, nisu toliko razvikani...

Drvenik Veli

 

Nasuprot Trogira nalaze se otoci Drvenik Mali i Drvenik Veli. Čim se približite otoku Drvenik Veli odnosno mjestu Drvenik Veliki koji je krajnja odredišna luka trajekta Jadrolinije (polazna luka je Seget Donji ili Trogir), osjetit ćete tu čar otočkog života. Kratka vreva uslijed dolaska trajekta, utihnut će njegovim odlaskom. Jedan dućan, par konoba i crkva čine centar otoka. Maknuvši se malo iznad malobrojnih kuća u mjestu, shvatit ćete da ste okruženizelenilom i morem koje će vam stvoriti osjećaj kao da ste jedini na svijetu.

Drvenik Veli

 

Sam otok skriva nekoliko zabačenih uvala, uvala Grabule (zapadno od naselja Drvenika Velog), Mala Luka (na zapadu otoka), Pernatica (jug), Solinska (jug) te Krknjaši (istok otoka).  Istok otoka, Krknjaši bio je naš cilj. Mi smo odlučili prepješačiti tih 4 km s jednog na drugi kraj otoka. Bicikl je isto dobro rješenje (ali samo za one koji su spremni biciklirati uzbrdo po makadamu). Spuštajući se prema istočnoj strani otoka, pogled će vam privući kristalno plava morska uvala okružena s dva otočića, uvala Krknjaši poznatija kao Plava Laguna. More je ovdje toliko kristalno čisto da ćete zasigurno vidjeti svakog morskog ježinca koje isto tako privlači bistrina i čistoća mora. Uvala je idealna za jedriličare koji su njeni  i najčešći gosti. Okružena je s dva mala otočića, Krknjaš Veli i Krknjaš Mali, koji su zbog svoje borove šume idealno mjesto za kampiranje.

Drvenik Veli

 

U blizini se nalazi i otok Drvenik Mali, otok u čiju luku Borak također pristaje Jadrolinijin trajekt. Luka Borak je glavna otočka luka i središnje mjesto svih društvenih i gospodarskih aktivnosti.  Na otoku postoji i asfaltna cesta u dužini od par stotina metara  prema jugu otoka, prema uvali Vela Rina. Tamo ćete pronaći pješčanu plažu i svega jedan restoran.

Drvenik Veli

 

Kao i Drvenik Veli, i Drvenik Mali očarat će vas svojom netaknutom prirodom. Otok obiluje nasadima maslina i rogača vrhunske kvalitete. 

Oba otoka, Drvenik Veli i Drvenik Mali pružit će vam robinzonski odmor te bjeg od prenatrpanih bučnih plaža. Ako ipak ne želite robinzonski tip odmora doslovno odnosno želite mir, prirodu i more, ali uz to i smještaj u udobnom apartmanu, sobi ili kući za odmor, proporučamo da kontaktirate direktno vlasnike privatnog smještaja. Privatni smještaj u Drveniku Velom i Drveniku Malom je jedina opcija ako želite provesti nezaboravan odmor na ovim pomalo zaboravljenim, ali autentičnim i prekrasnim otocima.

Drvenik Veli

 

Oznake: robinzonski odmor, Drvenik Veli, Drvenik Mali

Bilo bi nam drago da podijelite svoje doživljaje i iskustva u Hrvatskoj u komentarima ispod


Izdvojena ponuda apartmana i privatnog smještaja u Hrvatskoj