Zašto je kvalitetna web stranica neophodna za sve uspješne privatne iznajmljivače?

Zašto je kvalitetna web stranica neophodna za sve uspješne privatne iznajmljivače?

28.12.2022.


Biti privatni iznajmljivač i još k tome uspješno voditi posao i popuniti ne samo sezonu, nego predsezonu i post-sezonu nije nimalo lak zadatak. Uspješna prodaja odnosno popunjenost kapaciteta ovisi o mnogo faktora, te o konstantnom ulaganju u kvalitetu i predanom radu. Jedan od vrlo bitnih faktora je svakako kvalitetna prezentacija vaših smještajnih kapaciteta, a u današnjem on-line svijetu turističkih usluga najbolji i najefikasniji način za najbolju prezentaciju je zasigurno vlastita web stranica.

Učinkovita web stranica je kamen temeljac za svakog uspješnog iznajmljivača - u njoj se nalaze sve važne informacije i vaši gosti očekuju od vas da ju imate.

Mnogi privatni iznajmljivači vjeruju da je Facebook stranica ili pak prezentacija na plaćenim portalima ili agencijama dovoljna za on-line prisutnost i da će im to generirati dovoljan broj upita i rezervacija za zadovoljavajuću popunjenost. No, istina je, da je dugoročno jedini način da najbolje promovirate i prezentirate svoje apartmane, sobe ili kuće za odmor putem kvalitetnih i profesionalnih web stranica koja će vam vrlo dobro služiti kao on-line brošurakanal prodaje i sredstvo komunikacije između vas i potencijalnih gostiju.

Web stranica kao vrhunska on-line brošura

Web stranica služi kao on-line brošura putem koji zainteresirani gosti mogu saznati sve detalje vaše ponude uključujući i visoko kvalitetne fotografije smještajnih jedinica. Nadalje web stranica omogućava kvalitetnu prezentaciju vašeg mjesta sa svim atrakcijama i aktivnostima koje se tijekom sezone odvijaju, a mogle bi biti interesantne gostima. Također se i vi kao vlasnik smještaja možete kvalitetno predstaviti svojim gostima, te ponuditi sve dodatne usluge i sadržaje i istaknuti sve prednosti smještaja bilo da se radi o lokaciji, kvaliteti, zanimljivoj ponudi... Vlastita web stranica bi trebala biti puno više od fotografija i cjenika. Vlastita web stranica bi trebala biti kompletna priča o tome zašto bi potencijalni gost odabrao baš vas i vaše smještajne jedinice za svoj odmor. Tu je naravno najbitnija vaša inovativnost i sposobnost da se gostu predstavite u najboljem svijetlu, te da obogatite svoju ponudu i da uvijek budete korak ispred konkurencije. Nakon toga to sve jednostavno pretočiti u smislenu i dobro organiziranu priču koja će biti ispričana gostu prilikom pregleda vaših web stranica.

Web stranica kao 24-satni kanal prodaje

Tehnički kvalitetno napravljena web stranica vam služi kao savršen konstantni kanal prodaje tijekom cijele godine. Gosti koji pretražuju internet u potrazi za smještajem, upisivanjem ključnih riječi u tražilicu vrlo lako može doći baš na vašu web stranicu. Ako mu se svidi vaša ponuda putem kontakt formulara vam šalje upit, koji također vrlo lako može postati i osigurana rezervacija. Ovakav način poslovanja je idealan i za iznajmljivače, ali i za goste jer nema posrednika, odnosno skupih agencijskih provizija. Izuzetak su portali sa direktnim kontaktom sa gostima poput ApartmanInfo kataloga privatnog smještaja, međutim kao što smo već spomenuli gore, vlastita web stranica je ipak nezamjenjiva ako se želite ozbiljno predstaviti svojim gostima.

80% kućanstava koristi internet prilikom pretrage privatnog smještaja

Konkurencija na internetu je svakim danom sve veća, ali neka vas to ne obeshrabri, jer uz malo više truda prilikom izrade web stranice, rezultati mogu biti i više nego zadovoljavajući. Prilikom izrade kvalitetne web stranice mora se voditi računa i o najsitnijim detaljima. Ime domene, zatim SEO elementi (ključne riječi, h1 naslovi, meta opisi, struktura URL-a, alt oznake, sadržaj, linkovi...) i na kraju jednostavan i pregledan dizajn koji omogućava pregled na svim uređajima od mobitela do stolnih računala (tzv. responzivan dizajn). Svi ovi elementi su podjednako bitni kako bi vaša web stranica ispunila svoj zadatak, a to je najbolja prezentacija, prodaja i uspješno punjenje vaših smještajnih kapaciteta.

Web stranica kao sredstvo direktne i indirektne komunikacije

Vlastita web stranica iznajmljivačima prvenstveno služi kao sredstvo direktne komunikacije sa potencijalnim gostima. Svi zainteresirani gosti vas mogu kontaktirati direktno putem email-a ili putem telefona/mobitela sa kojima onda dalje dogovarate sve detalje oko cijene i uvjeta rezervacije. Međutim web stranica može biti i mnogo više od toga i može služiti kao sredstvo indirektne komunikacije sa potencijalnim gostima. Na vlastitoj web stranici uvijek imate mogućnost dodavanja novih ponuda, specijalnih cijena, akcija, dodatnih sadržaja i last minute cijena kojim možete privući više potencijalnih gostiju. Google Adwords i naravno vlastita web stranica vam omogućuju da uspješno promovirate svoje smještajne kapacitete putem ovog poznatog marketinškog alata dobro ciljanoj publici na internetu. Ovakav oblik indirektne komunikacije sa gostima je jedan od popularnijih jer u kratkom periodu može polučiti vrlo dobre rezultate i može privući mnogo gostiju koji pretražuju smještaj baš u vašem mjestu.

Izgradnja vaše online prisutnosti kroz društvene mreže (je važno), ali nikako nije dovoljno.

 

Vlastita web stranica ima nebrojene mogućnosti kako vam može pomoći u vašem poslovanju i što uspješnijem iznajmljivanju vaših smještajnih jedinica.

 

1. Web stranice grade kredibilitet vašem poslovanju

Web stranice grade kredibilitet vašem poslovanju, osobito onom najvećem dijelu, a to je on-line poslovanje. Ništa nije važnije od sposobnosti da budete pronađeni na internetu. Ako vas gost ne može pronaći i vaši rezultati se ne prikazuju u tražilicama, onda vi djelujete zastarjelo, neozbiljno i nepouzdano.

2. Web stranice omogućuju povezivanje sa socijalnim mrežama

Web stranice omogućuju povezivanje sa socijalnim mrežama putem dijeljenja (share) ili putem sviđanja (like). Zadovoljni gosti su vam najbolja reklama, a to svoje zadovoljstvo najčešće će podijeliti sa svim svojim prijateljima na Facebooku, Twiteru ili Google Plusu.

3. Web stranice omogućuju praćenje statistike

Web stranice omogućuju praćenje statistike putem poznatog alata Google Analytics koji je vrlo jednostavno ukomponirati u vaše web stranice. Ovaj alat će vam dati mnogo informacija o tome kolika je posjećenost vaše web stranice, tko ju točno posjećuje, iz koje zemlje, koliko dugo se zadržava na vašim stranicama i brojne druge. Na temelju ovih pokazatelja možete vrlo jasno vidjeti da li vaša web stranica funkcionira onako kako biste željeli ili je potrebno nešto mijenjati.

4. Web stranice je moguće povezati sa Google My Business alatom

Web stranice je moguće povezati sa Google My Business alatom putem kojeg ste izlistani u poseban direktorij poslovnih subjekata koji ima mnogobrojne prednosti, a jedna od najvećih za privatne iznajmljivače je točno označavanje vašeg objekta na Google kartama, a klikom na vaš označeni objekt se pojavljuju sve informacije o vama i link na vašu web stranicu. Također prilikom upisivanja ključnih riječi u tražilicu (npr. apartmani More Makarska) se pojavljujete u specijalnom desnom prozoru u google tražilici.

Izrada i održavanje kvalitetnih web stranica koje su potpuno prilagođene iznajmljivačima privatnog smještaja nikad nije bilo lakše i povoljnije. Ako nemate vlastite web stranice onda to zasigurno samo šteti vašem poslovanju. Ako imate zastarjele i neprikladne web stranice koje ne funkcioniraju, jednostavno nema više izgovora, pogledajte neke od uspješnih web stranica koje smo napravili za naše iznajmljivače i budite i vi uspješni. Prezentirajte se gostima najatraktivnijom on-line brošurom, vlastitom web stranicom koja će za vas raditi i prodavati smještajne kapacitete tijekom cijele godine i koja će vam omogućiti direktnu komunikaciju sa gostima.

Želite li imati vlastitu modernu i responzivnu web stranicu, koja će učinkovito raditi i prezentirati Vaš smještajni objekt?

Oznake: web stranice, online prodaja i prezentacija, direktna komunikacija s gostima

Bilo bi nam drago da podijelite svoje mišljenje, iskustva i pitanja u komentarima ispod


Pretraži blog
Klub iznajmljivača - newsletter!

Želite li dobivati korisne savjete, ideje i preporuke za unaprjeđenje poslovanja kao privatnog iznajmljivača, pretplatite se na naš newsletter!

Vaša privatnost nam je važna, stoga Vas molimo da pročitete Pravila o privatnosti, s kojima se slažete prilikom dodavanja na našu newsletter listu.

Pratite nas
Oglasite smještajne kapacitete
Oglašavanje apartmana i privatnog smještaja u Hrvatskoj

Oglasite svoje smještajne kapacitete na ApartmanInfo.hr + 11 regionalnih kataloga. Osnovni oglas je u potpunosti besplatan!

Registrirajte se
Web stranice za iznajmljivače
Izrada potpuno responzivnih web stranica za iznajmljivače

Osigurajte bolju popunjenost uz moderne, atraktivne i potpuno responzivne web stranice za već 390 kn godišnje. Preuzmite poslovanje u svoje ruke!

Saznajte više
Savjetovanje i ostale usluge
Savjetovanje i druge usluge za privatne iznajmljivače

Unaprijedite svoje financijsko poslovanje te popunite svoje smještajne kapacitete i maksimizirajte dobit uz kompletan asortiman usluga savjetovanja i izrade studija.

Zatražite neobvezujuću ponudu
Naši partneri
Oglasni prostor