Apartmani i privatni smještaj Lošinj - Veli Lošinj

Veli Lošinj je malo otočno naselje u Primorsko-goranskoj županiji u Hrvatskoj. Smjestio se u maloj uvali na jugoistočnoj strani otoka Lošinja, u podnožju brda Sv. Ivan. Drugo je to po veličini mjesto na otoku Lošinju sa 900 stanovnika, a administrativno pripada gradu Malom Lošinju. Prvi put se spominje u 14. stoljeću pod imenom Velo selo, jer je tada bio veće naselje od Malog Lošinja (Malo selo), ali se Mali Lošinj kroz povijest brže...

Sortiraj prema:

Apartman Amaryllis residence

Lošinj - Veli Lošinj

Od mora 100 m
Kapacitet 3 osoba

od 40 €

Apartman Amaryllis residence ( Lošinj - Veli Lošinj)

Obiteljska rezidencija Amaryllis nalazi se Rovenskoj, mirnom predjelu naselja Veli Lošinj, neposredno iznad pitoreskne ribarske lučice i svega par minuta hoda od prekrasne šljunčane plaže, obližnjih restorana, trgovine i parkinga. Okružena maslinicima i borovom šumom, daleko od buke, savršeno je mjesto za odmor u miru i tišini, buđenja uz zvuk cvrčaka, šum mora, miris borove šume i aromatičnog bilja. U sklopu rezidencije, nalazi se i mali obiteljski ronilački centar sa posebnom ponudom usluga za naše goste. Probni zaroni sa instruktorom, privatni zaroni, ronilački tečajevi, izleti gliserom … sve to može biti zabavni dodatak vašem ljetovanju ili jednostavno želite otkriti nove vještine ukoliko ste avanturističkog duha. U svakom slučaju, kao našeg gosta očekuje vas indvidualan pristup, fleksibilnost i naravno, cijene sa popustom.

Kategorizacija Kategorizacija - Apartman Amaryllis residence

Od mora 100 m
Kapacitet 3 osoba

Cijena od 40 €

Turistički vodič Lošinj - Veli Lošinj

Lošinj - Veli Lošinj  - Grb Veli Lošinj je malo otočno naselje u Primorsko-goranskoj županiji u Hrvatskoj. Smjestio se u maloj uvali na jugoistočnoj strani otoka Lošinja, u podnožju brda Sv. Ivan. Drugo je to po veličini mjesto na otoku Lošinju sa 900 stanovnika, a administrativno pripada gradu Malom Lošinju. Prvi put se spominje u 14. stoljeću pod imenom Velo selo, jer je tada bio veće naselje od Malog Lošinja (Malo selo), ali se Mali Lošinj kroz povijest brže razvijao, stoga je situacija danas obrnuta, a nazivi mjesta su ostali nepromijenjeni. Veli Lošinj se postupno razvijao oko romaničke crkvice Sv. Nikole, koja je kroz stoljeća bila nadograđivana i proširivana, te još i danas krasi centar mjesta. Kroz povijest stanovnici Velog Lošinja su se bavili uglavnom poljoprivredom, stočarstvom i ribarstvom, međutim danas je situacija bitno drugačija i turizam je glavna gospodarska djelatnost zahvaljujući jedinstvenom spoju bujne i raznolike mediteranske ljekovite vegetacije i ugodne otočne mikroklime. Ljubazni domaćini nude udoban i povoljan smještaj u apartmanima i sobama unutar svojih obiteljskih kuća. Sunčane dane možete provesti na nekoliko dobro uređenih plaža poput Rovenske, koja se nalazi u istoimenoj manjoj uvali, Timi plaže, koja je ujedno i gradsko kupalište ili na plaži hotela Punta koja se diči Plavom zastavom. Tu možete pronaći brojne dodatne ugostiteljske, sportske i zabavne sadržaje. U mjestu je tijekom cijele godine otvoren ronilački centar s kojim možete istražiti zanimljivo i bogato podmorje lošinjskog arhipelaga. Ljubitelji aktivnog odmora će zasigurno uživati u brojnim pješačkim i biciklističkim stazama koje vode kroz guste borove šume do prekrasnih vidikovaca i manjih uvala, a izdvajamo obalnu šetnicu Lungo mare koja povezuje Veli Lošinj sa 3 km udaljenim Malim Lošinjem. Preporučamo posjetu edukacijskom središtu Plavi svijet koji se aktivno bavi zaštitom morskog svijeta i povećeg broja dupina koji ovdje obitavaju, a koje imate priliku i vidjeti u organiziranim panoramskim vožnjama brodom. Posjetite Veli Lošinj, ovo zanimljivo malo otočno mjesto koje će blagotvorno utjecati na vaše fizičko i psihičko i duhovno zdravlje. Smještaj u Velom Lošinju. Apartmani, sobe i ostali privatni smještaj u Velom Lošinju. Dobrodošli u Veli Lošinj!

Lošinj - Veli Lošinj Vremenska prognoza