Apartmani i privatni smještaj Ilovik

Ilovik je maleni otočić u Jadranskom moru u Hrvatskoj. Smjestio se u Lošinjskom arhipelagu i to svega kilometar južnije od otoka Lošinja. Ime je dobio prema ilovači, vrsti zemlje koja prevladava na otoku. Jedino naselje na ovom otočiću se također zove Ilovik i administrativno pripada gradu malom Lošinju. Pored Ilovika, nalazi se još manji, nenaseljeni otočić Sv. Petar na kome je groblje mještana Ilovika i koji je odvojen od Ilovika kanalom...

Sortiraj prema:

Apartmani Seaview Ilovik

Ilovik

Od mora 200 m
Kapacitet 11 osoba

od 80 €

1 recenzija - 5/5

Apartmani Romana

Ilovik

Od mora 10 m
Kapacitet 8 osoba

od 55 €

Apartmani Seaview Ilovik ( Ilovik)

Novouredjeni apartmani kategorizirani sa 4 ****. Svaki ima 2 velike sobe, 2 kupaone, te kuhinju sa dnevnim boravkom. Apartmani su opremljeni sa najnovijim kućanskim uredjajima kao što su perilica sudja i perilica rublja. Gosti imaju na raspolaganju SAT TV i Wi-Fi. Apartmani se nalaze na mirnoj poziciji gdje se možete opustiti uživajući u pogledu na more i vrt. Svaki apartman ima na raspolaganju svoj balkon sa vanjskim namještajem.

Kategorizacija Kategorizacija - Apartmani Seaview Ilovik

Od mora 200 m
Kapacitet 11 osoba

Cijena od 80 €

Recenzija: 1 - Ocjena 5/5
Apartmani Romana ( Ilovik)

Novo uredjen apartman, prvi red uz more. Apartman ima terasu uz more na kojoj se možete opuštati. Sastoji se od dvije manje sobe, kuhinje, blagovaone i wc-a. Ilovik je karakterističan po kristalno čistom moru, brojnim skrivenim uvalama koje ga okružuju, te predivnim zalascima sunca. Otok je idealan za odmor obitelji sa malom djecom jer na njemu nema automobila. Na otoku možete uživati u netaknutoj prirodi, gastro ponudi 5 restorana, uslugama taxi boata kojim možete posjetiti brojne uvale, parku za djecu i drugome. Doživite odmor na otoku daleko od gradske buke. Automobili se parkiraju na parkiralištu za otočane Ilovika koje se nalazi na najbližem dijelu otoka Lošinja (5 min vožnje brodom). Otok Iovik povezan je brodskom linijom 4 puta dnevno sa Malim Losinjom, te nekoliko puta tjedno katamaranskom linijom sa Rijekom, a u sezoni i Zadrom. (Zadar - Ilovik -Mali Lošinj - Pula). Najbliži aerodromi su Krk, Pula i Zadar. Veselimo se Vašem dolasku.

Kategorizacija Kategorizacija - Apartmani Romana

Od mora 10 m
Kapacitet 8 osoba

Cijena od 55 €

Turistički vodič Ilovik

Ilovik  - Grb Ilovik je maleni otočić u Jadranskom moru u Hrvatskoj. Smjestio se u Lošinjskom arhipelagu i to svega kilometar južnije od otoka Lošinja. Ime je dobio prema ilovači, vrsti zemlje koja prevladava na otoku. Jedino naselje na ovom otočiću se također zove Ilovik i administrativno pripada gradu malom Lošinju. Pored Ilovika, nalazi se još manji, nenaseljeni otočić Sv. Petar na kome je groblje mještana Ilovika i koji je odvojen od Ilovika kanalom dužine 2,5 km i širine oko 300 m. Prvi stanovnici Ilovika su došli sa obližnjeg Lošinja još u 11. stoljeću koji su ovdje obrađivali zemlju za tadašnji benediktinski samostan sa otočića Sv. Petra. Mjesto se razvija u 18. stoljeću paralelno sa razvojem Malog i Velog Lošinja, a danas u njemu živi tek stotinjak stanovnika koji se uz ribarstvo, ovčarstvo i zemljoradnju pretežno bave turizmom. Mjesto je dobro povezano brodskim linijama iz Rijeke i Malog Lošinja, a posjećuju ga i brojni izletnički brodovi. Smještaj na ovom mirnom i tihom otoku se nudi isključivo u privatnim apartmanima, sobama i kućama za odmor. Ilovik se još naziva i otokom cvijeća, jer je tijekom ljeta prepun cvatućih oleandara, palmi, ruža i drugog cvijeća, a posebnost su jedinstvena visoka stabla eukaliptusa. Prekrasna pješčana plaža Paržine nalazi se na jugoistočnoj strani otoka, koja će vam pružiti pravi užitak uz kristalno čisto more. Na otoku se nalazi trgovina, pošta, pekarnica, slastičarnica, te nekoliko restorana, gdje možete isprobati neke od lokalnih delicija. Pozivamo vas da provedete godišnji odmor na ovom mirnom i tihom otočiću, idealnom za punjenje baterija daleko od gradskog smoga i gužvi. Privatni smještaj Ilovik. apartmani, sobe i kuće za odmor Ilovik. Dobrodošli na otok Ilovik!

Ilovik Vremenska prognoza