Apartmani i privatni smještaj Petrinja

Petrinja je maleni grad smješten na desnoj obali rijeke Kupe 13 km jugozapadno od Siska i oko 48 km jugoistočno od Zagreba. Najveći je grad na području Banovine sa ukupno 25000 stanovnika, te je sastavni je dio Sisačko-moslavačke županije. Strateški položaj Petrinje bio je uzrokom neprestane borbe kroz dugu povijest Banovine. Stara srednjovjekovna Petrinja o kojoj svjedoči prvi pisani trag iz 1240. godine, poveljom kralja Bele IV. dobila...

Sortiraj prema:

Kuća za odmor Villa Nina

Petrinja

Od mora > 50 km
Kapacitet 6 osoba

od 200 €

Kuća za odmor Villa Nina ( Petrinja)

U neposrednoj blizini Petrinje, a samo 50 km od Zagreba, na izrazito tihom i mirnom mjestu nalazi se kuća za odmor s bazenom,okružena šumom i rijekom Kupom. U susjedstvu nema izgrađenih objekata niti stanara, te će vas dočekati samo mir, tišina i pogledi radoznalih ptica. Vaša oaza za opuštanje je šumska hladovina puna mirisa prirode, koji će vas učiniti smirenim i zadovoljnim. Nalazite se na kultiviranoj okućnici od 2500 m2 i pogledom koji se ne zaboravlja. Kuća je pripremljena za vas, uređena i namještena, s dvije spavaće sobe, dnevnim boravkom, kuhinjom, dva kupatila, a za uživanje imate tri velike terase. U sobama se nalaze po tri ležaja, od toga jedan bračni, te u dnevnom boravku dva pomoćna ležaja. Potpuno opremljena kuhinja omogućit će vam pripremu jela, dok sočne odreske pecite na roštilju u pecani. Ako su djeca s vama, dok vi odmarate, oni se mogu igrati na dječijem igralištu, prilagođenom za sve uzraste. Pored bazena, na raspolaganju su vam sauna i jacuzzi, čije se korištenje dodatno plaća, 60 € po danu. U krugu od 400 m nalaze se teniski tereni i ostali sportski sadržaji, restoran, kafić, šetnice kroz šume, biciklističke staze, te šetnjom stižete i do planinarskog doma. Blizina rijeke Kupe, s uređenim plažama i raznim sportskim sadržajima pružit će vam zabavu po izboru, vožnju čamcem ili uživanje u ribolovu. Vama jedino preostaje da dođete i da se sami uvjerite.

Kategorizacija Kategorizacija - Kuća za odmor Villa Nina

Od mora > 50 km
Kapacitet 6 osoba

Cijena od 200 €

Turistički vodič Petrinja

Petrinja  - Grb Petrinja je maleni grad smješten na desnoj obali rijeke Kupe 13 km jugozapadno od Siska i oko 48 km jugoistočno od Zagreba. Najveći je grad na području Banovine sa ukupno 25000 stanovnika, te je sastavni je dio Sisačko-moslavačke županije. Strateški položaj Petrinje bio je uzrokom neprestane borbe kroz dugu povijest Banovine. Stara srednjovjekovna Petrinja o kojoj svjedoči prvi pisani trag iz 1240. godine, poveljom kralja Bele IV. dobila je povlastice slobodnog kraljevskog grada. U 16. stoljeću Petrinja je promijenila prvobitnu lokaciju koja se nalazila u podnožju Zrinske gore na današnju lokaciju u plodnoj nizini uz rijeku Kupu. Područje Banovine većinom obuhvaća brežuljkaste predjele Zrinske i Hrastovačke gore te manje ravničarske predjele, uz rijeke Kupu i Petrinjčicu. Petrinja i okolica nude mnoge aktivnosti za relaksaciju i odmor kao što su šetnje brojnim šetnicama, planinarenje i vožnja biciklističkim stazama. Na ovaj način možete upoznati prirodnu, kulturnu i povijesnu baštinu grada i okolnih sela smještenih na rubnom dijelu povijesne Banovine. Hrastovačka gora nudi brojne markirane planinarske staze a sve staze vode do najvišeg vrha Cepeliš na kojem se nalazi planinarski dom i vidikovac na visini od 415 m. Poznata je Petrinjska šetnica - rekreativno poučna, kružna pješačka staza, duga 6,5 kilometara, koja polazi uzvodno od mosta na Petrinjčici. Osobito atraktivan predio šetnice je prekrasan drvored lipa i bagrema. Na području grada Petrinje označene su četiri biciklističke rute koje su vrlo ugodne i pogodne za rekreativce. Razvijen je i lovni turizam zbog okolice koja je bogata šumama i divljači. Smještaj u Petrinji možete pronaći u apartmanima, sobama i kućama za odmor u sklopu privatnog obiteljskog smještaja. Na ovaj način možete upoznati i ljubazne stanovnike koji će Vam vrlo rado pomoći da provedete ugodan i bezbrižan odmor u ovom dijelu Hrvatske. Dobrodošli u Petrinju!

Petrinja Vremenska prognoza