GUIDE for YOU - Mobilna aplikacija koju turisti obožavaju

GUIDE for YOU - Mobilna aplikacija koju turisti obožavaju

Današnji su turisti digitalno sve više osviješteni i žele brzo pronaći atraktivne lokalne usluge ili turističku ponudu “outdoor - indoor activities”. Digitalna tehnologija postala je nezaobilazan segment ljudskih života u pronalasku traženih informacija, stoga želimo li raditi na napretku, biti konkurentni i opstati na tržištu, poželjno je da se prate trendovi njezinog razvoja.

 1. Uvod
 2. Digitalno rješenje - APP GUIDE for YOU
 3. Dobrobiti APP GUIDE for YOU
 4. Dobrobiti za lokalnu zajednicu i ostale dionike uključenih u turistički segment
 5. Preuzimanje i opis sadržaja APP GUIDE for YOU
 6. Vrijednost i troškovi APP GUIDE for YOU
 7. Primjer ponude + Pogodnosti
 8. NOVO - Audio GUIDE for YOU
 9. SERVICE MEDIA PACK
 10. Zaključak

UVOD

Nakon višegodišnjih poslovnih aktivnosti usmjerenih prema mnogobrojnim dionicima u turističkom sektoru, sakupljajući iskustva istih, gledajući komentare o zadovoljstvu turista na raznim portalima i forumima, zaključujemo kako je za većinu turista boravak u Hrvatskoj bio oduševljavajući, tek je nekolicina iznijela manje opaske koje upućuju na to da usluge mogu biti još bolje.

Navike turista su se značajno promijenile u odnosu na ne tako daleku prošlost, posebice u ovim vremenima, prepunim dinamike i neizvjesnosti. Sigurnost je svakako na prvom mjestu kod odabira destinacije i smještaja, no drugu veliku ulogu imaju ona odredišta koja znaju dobro promovirati sve svoje vrijednosti, osiguravajući turistima jednostavan pristup svim potrebnim informacijama.

Različitost u interesima turista za vrijeme boravka zadnjih godina sve je očiglednija, pojedini turisti teže aktivnom odmoru uz obilazak kulturnih znamenitosti, prirodnih ljepota, dok s druge strane određeni broj turista preferira odmor u miru i tišini. Veliki interes svakako treba pridodati potrazi za gastronomskim specijalitetima, a posebice onih koji mogu ponuditi eko-proizvode.

DIGITALNO RJEŠENJE - APP GUIDE for YOU

Iskustva potvrđuju, kada omogućite turistima pristup informacijama po kojima će moći samostalno skrojiti doživljaje za vrijeme boravka koja ispunjavaju njihova očekivanja, događa se jedna važna činjenica; „Zadovoljstvo gosta je upravo proporcionalno zadovoljstvu vlasnika smještajnog objekta“. S porastom broja zadovoljnih gostiju, raste i broj noćenja, a isto tako i van pansionska potrošnja.

Istražujući motive turističkih kretanja, koristeći saznanja dobivena komunikacijom sa vlasnicima smještaja i ostalim dionicima u turizmu, razvili smo jednostavno softversko sučelje, mobilnu aplikaciju GUIDE for YOU, koja sadrži sve elemente generatora daljnjeg rasta atraktivnosti i konkurentnosti svih dionika uključenih u turistički sektor.

Ako se još niste susreli sa GUIDE for YOU – to je mobilna aplikacija koje omogućuje dionicima u turističkom sektoru rješavanje izazova turista/gostiju za jednostavnim pronalaskom autentičnih kulturno-turističkih proizvoda i usluga, kako na području lokalne zajednice tako i mnogo šire.

Mobilna aplikacija GUIDE for YOU koristi jednostavno digitalno sučelje (user-friendly), pružajući informacije o kvalitetnim turističkim sadržajima, namijenjenim prvenstveno turistima kao krajnjim korisnicima, sa ciljem jednostavnog pristupa informacijama od njihovog interesa.

Dobrobiti APP GUIDE for YOU

Prema posljednjim provedenim istraživanjima turisti sada sve više mijenjaju odredišta, odlaze na izlete, žude za aktivnim odmorom, a kako ne bi morali istraživati, pratiti sve nove ponude i izmjene koje se događaju u Vašem i okolnim mjestima, kako ne bi morali pretraživati na desetke web portala i aplikacija, GUIDE for YOU objedinjuje sve informacije, čime se stvaraju mnoge dobrobiti, a u nastavku ćemo navesti neke:

 • Čuva goste/turiste od lutanja i gubljenja vremena na istraživanje i prikupljanje svih informacija od njihovog interesa – gosti će imati sve potrebne i provjerene informacije na jednom mjestu. Osim osnovnih informacija, karte (mape) su vrlo koristan alat, a svi subjekti uključeni u aplikaciju omogućavaju korisnicima da direktno iz aplikacije pristupe aplikaciji Google-Maps, te bez problema dođu na željenu lokaciju.
 • Stvara odličnu priliku da se impresioniraju gosti u lakšem odabiru i pronalasku interesa za vrijeme boravka, čime im se omogućuje stvaranje ili kreiranje boravka prema vlastitim željama. Dokazano je da se pozitivne emocije koje ste izazvali kod gosta pamte i prepričavaju, što stvara lojalnost i nove preporuke.
 • Povećava vidljivost skrivenih i manje skrivenih destinacija koje ostvaruju želje turista i nude mu upravo ono što turist priželjkuje, ono što želi osjetiti i okusiti, a da li je to, zdravstvena usluga, putovanje, OPG sa ekološko uzgojenim proizvodima, gastronomska ponuda, potpuno je nebitno.
 • User-friendly - softversko sučelje GUIDE for YOU jednostavno je za korištenje (“prijateljsko“), omogućuje brz i jednostavan pristup informacijama, do kojih lako može pristupiti čak i prosječni korisnik mobilnih uređaja.
 • Sprječava jezičnu barijeru jer svi podaci mogu biti prevedeni na nekoliko jezika, te se jednostavnim odabirom mijenja kompletno sučelje odabranog jezika (ENG, DE, IT, FR, SLO …..)

DOBROBITI ZA LOKALNU ZAJEDNICU I OSTALE DIONIKE UKLJUČENE U TURISTIČKI SEKTOR

 • APP GUIDE for YOU ima značajan utjecaj na veće vrednovanje destinacije od strane turista, omogućujući bolju vidljivost autentičnih ponuda, brzog i jednostavnog pronalaženja gastronomski jedinstvenih lokacija, te ostalih usluga koje su jedinstvene na lokalnom turističkom tržištu.
 • APP GUIDE for YOU pripada ekološkom i financijskim prihvatljivim rješenjem, smanjujući značajno dosadašnji trošak za brojnim propagandnim materijalom, a potpuno besplatni pristup za turiste APP GUIDE for YOU utječe na povećano korištenje, čime se svim dionicima u sadržaju aplikacije omogućuje kontinuirana besplatna promocije proizvoda i usluga.
 • VAŽNO: Svim vlasnicima smještajnih objekata, neovisno kojoj kategoriji smještaja pripadaju, korištenjem APP GUIDE for YOU kreira se dodatna vrijednost za gosta, čime se značajno povećavaju prilike za zadržavanje i ponovno vraćanje gostiju, kao i privlačenju novih.

Preuzimanje i opis sadržaja APP GUIDE for YOU

Iznimno jednostavno korištenje bez obzira na mnogobrojne funkcionalnosti APP GUIDE for YOU dobila je epitet User-friendly - korisniku je "prijateljsko".

Kod kreiranja softverskog rješenja APP GUIDE for YOU vodilo se računa na jednostavnosti korištenja, preglednosti, te brzom pristupu (u nekoliko klikova) informacijama, što omogućuje i prosječnom korisniku jednostavno pronalaženje željenih informacija.

Uz navedeno, opcija „tihe komunikacije“ prema turistima putem PUSH NOTIFIKACIJA, opcije preporuke i savjetovanja za veću popunjenost, kao i ostalih funkcionalnosti svrstalo je GUIDE for YOU u jednu od najpoželjnijih mobilnih aplikacija.

Upute za preuzimanje i korištenje APP GUIDE for YOU:

Za početak korištenja APP GUIDE for YOU potrebno je zavisno od uređaja (Android ili IOS) preuzeti mobilnu aplikaciju na navedenim linkovima, a nakon toga upisati šifru koja je dodijeljena na lokalnoj razini mjesta ili skenirati kreirani QR kod iz priloga. Kod 88888-1111

Nakon unosa, otvara se sučelje na kojem je poželjno unijeti datum do kada gost boravi kako bi mu se mogle slati PUSH NOTIFIKACIJE za koje se smatra da bi mogle koristi gostima sa područja na kojem borave.

Početni izgled APP GUIDE for YOU

 • Naslovnica - slike lokaliteta odnosno mjesta (max 5), sa opcijom vremenske prognoze.
 • Dobrodošli - informacije za kratki opis sa osnovnim informacijama (tel, e-mail, WiFi šifra, lokacija)
 • Mogućnosti u blizini – otvara se novi pregled koji je podijeljen, odnosno sadržava kategorizirane stavke lokalnih kulturno-turističkih proizvoda i usluga.
 • Restaurant (Gastronomija)
 • History Attraction (Kulturne zanimljivosti)
 • Sight Of Nature (Prirodne znamenitosti)
 • Beach (Plaže)
 • Organized Trip (Organizirani izleti i transferi)
 • Indoor (Aktivnosti u zatvorenom)
 • Health And Beauty (Zdravlje i ljepota)
 • Sport And Recreation (Sport i rekreacija)
 • Feel and taste (Osjeti i doživi)
 • Happenings (Događanja i manifestacije)

 • Podijeli svoje doživljaje – digitalna razglednica sa opcijom dijeljenja putem društvenih mreža i ostalih IT opcija
 • Možda zatrebate - razne informacije i brojevi za nuždu, opskrbu i druge potrebe gosta

Vrijednost i troškovi APP GUIDE for YOU

Paketi APP GUIDE for YOU
CLASSIC COMFORT
Apartmani, kuće za odmor Hoteli, marine, hosteli, kampovi
1 6 kategorija 8 kategorija
2 10 unosa po kategoriji 15 unosa po kategoriji
3 Hrvatski + Engleski Hrvatski + Engleski + Njemački
4 5 izmjena 10 izmjena
5 10 PUSH notifikacija 20 PUSH notifikacija
6 Možda zatrebate - definirano GfY Možda zatrebate - definirano GfY
7 održavanje na serveru + ažuriranje podataka** održavanje na serveru + ažuriranje podataka**
8 Privola i suglasnost za objavu - GfY Privola i suglasnost za objavu - GfY
9 5 godina 5 godina
10 15 do 20 radnih dana 20 do 30 radnih dana
11 Bez naknade Bez naknade
12 3.800,00 HRK *** 8.800,00 HRK ***
13 880,00 kn 1.760,00 kn
14 Uključeno Uključeno

Opis opcija i mogućnosti
1 Broj kategorija MOGUĆNOSTI U BLIZINI
2 Maksimalni broj contenta unutar kategorije MOGUĆNOSTI U BLIZINI
3 Uključene jezične funkcije
4 Besplatne izmjene i dopune sadržaja na godišnjoj razini uključene
5 Broj PUSH NOTIFIKACIJA na godišnjoj razini uključenih u cijenu paketa
6 * Samostalno određivanje kartica sadržaja unutar kategorija uz savjetodavan angažman agenta GfY
7 ** Održavanje na serveru + ažuriranje podataka
8 Privola i suglasnost za objavu sadržaja - brine se i odgovara GfY
9 Minimalno trajanje poslovne suradnje
10 Vremenski period izrade po uplati i dostavljenim podacima
11 Redovita planiranja nadogradnje i poboljšanja APP GUIDE for YOU
12 *** odobrava se poseban popust
13 Naknada za godišnju licencu
14 Audio vodič dobrodošlice za sve vlasnike smještajnih objekata

Primjer ponude + Pogodnosti

PAKET CIJENA KOLIČINA POPUST CIJENA
CLASSIC * 3.800,00 HRK 1 50% 1.900,00 HRK
AUDIO GUIDE ** 1.800,00 HRK 1 100% 0,00 HRK
GOD. LICENCA*** 880,00 HRK 1 100% 0,00 HRK
Ukupno: 1.900,00 HRK

POSEBNE POGODNOSTI za Klub iznajmljivača apartmaninfo.hr do 31.12.2021.

 • * - Predloženi paket CLASSIC* sadrži sve elemente COMFORT paketa
 • ** - Audio GUIDE – besplatan studijski snimljen sadržaj za dobrodošlicu na 4 jezika
 • *** - Za prvu godinu korištenja ne naplaćuje se licenca za korištenje

HODOGRAM AKTIVNOSTI

 • Nakon usuglašavanja i prihvaćanja uvjeta suradnje, te uplate, kreće se u kreiranje prijedloga sadržaja za APP GUIDE for YOU.
 • Uobičajeni postupak je da bez naknade, naša tvrtka unese i prikupi sve dostupne podatke sadržaja za APP za koju nam je potrebno u prosjeku 15 do 20 radnih dana
 • Nakon izrade šaljemo na odobrenje izgled iste, te uz sugestije radimo na promjenama.

NOVO - Audio GUIDE for YOU – WELCOME POKLON

https://guideforyou.info/audio-guide-for-you/

Audio Guide for You

AUDIO GUIDE for YOU – digitalno korisničko sučelje kreirano u skladu s svim potrebama modernog turista, prateći i koristeći trendove inovativnih digitalnih rješenja u turizmu.

Korištenje digitalne tehnologije, studijski sniman sadržaj na jednostavan način omogućuje svakom gostu/turistu upoznavanje i približavanje prema atraktivnim umjetničko kulturnim sadržajima, prirodnim znamenitostima i ostalim važnim lokacijama odnosno točkama.

Unutar samo nekoliko pokreta (klikova) AUDIO GUIDE for YOU postaje osobni vodič korisnika/turista, s čime se jamči poboljšanje kvalitete usluge, a time i zadovoljstva korisnika.

SERVICE MEDIA PACK - DEMO VERZIJA

Service Media pack

Zaključak

Digitalizacija u turizmu na velika vrata dovodi do osnaživanja gospodarstva, jer digitalna rješenja više nisu nešto "usput" i opcionalno, što čini puku nadogradnju, nego su postala nužnost.

Danas gotovo sve turističke destinacije s kojima se RH natječe na globalnom tržištu koriste tehnologiju za informiranje turista, tako da će i GUIDE for YOU bez sumnje povećati efikasnost pružanja usluga u domaćem turizmu.

Mobilna aplikacija GUIDE for YOU posjeduje sve opcije i rješenja da u vrlo kratkom periodu pridonese kvaliteti boravka, posebice u kontekstu koristi za iznajmljivače, a time i ostalim dionicima u turizmu.

Svi dionici u turističkom sektoru koji koriste suvremene informatičke alate za poboljšavanje iskustva turista, u 2021/2022. godini biti će u prednosti ispred uobičajenog turističkog poslovanja.

Brza dostupnost svih relevantnih informacija koje su turistima neophodne za ugodan i siguran boravak na Vašoj destinaciji, upravo omogućuje APP GUIDE for YOU.

VAŽNO: Želimo istaknuti da smo razumjeli važnost i prihvatili činjenicu da je profesionalnost u našim poslovnim procesima zaista potrebna, te smo kao tvrtka već na samom početku kreiranja mobilne aplikacije GUIDE for YOU poduzeli sve korake kako bi bili spremni na daljnji rast i osvajanje novih tržišta, bez da nas vlastiti uspjeh vrati nekoliko koraka unazad.

U kreiranju navedene aplikacije, kao i daljnjem plasmanu, okupili smo isključivo tvrtke i pojedince koji su spremni dugoročno i aktivno sudjelovati u rješavanju izazova, kako bi svim korisnicima osigurali maksimalne beneficije.

Oznake: GUIDE for YOU, mobilna aplikacija

Bilo bi nam drago da podijelite svoje mišljenje, iskustva i pitanja u komentarima ispod


Pretraži blog
Klub iznajmljivača - newsletter!

Želite li dobivati korisne savjete, ideje i preporuke za unaprjeđenje poslovanja kao privatnog iznajmljivača, pretplatite se na naš newsletter!

Vaša privatnost nam je važna, stoga Vas molimo da pročitete Pravila o privatnosti, s kojima se slažete prilikom dodavanja na našu newsletter listu.

Pratite nas
Oglasite smještajne kapacitete
Oglašavanje apartmana i privatnog smještaja u Hrvatskoj

Oglasite svoje smještajne kapacitete na ApartmanInfo.hr + 11 regionalnih kataloga. Osnovni oglas je u potpunosti besplatan!

Registrirajte se
Web stranice za iznajmljivače
Izrada potpuno responzivnih web stranica za iznajmljivače

Osigurajte bolju popunjenost uz moderne, atraktivne i potpuno responzivne web stranice za već 390 kn godišnje. Preuzmite poslovanje u svoje ruke!

Saznajte više
Savjetovanje i ostale usluge
Savjetovanje i druge usluge za privatne iznajmljivače

Unaprijedite svoje financijsko poslovanje te popunite svoje smještajne kapacitete i maksimizirajte dobit uz kompletan asortiman usluga savjetovanja i izrade studija.

Zatražite neobvezujuću ponudu
Naši partneri
Oglasni prostor