Apartmani i privatni smještaj Gračac

Gračac je maleni gradić i općina u Lici u Hrvatskoj. Nalazi se u prostranoj udolini u južnom dijelu Like, na raskrižju puteva od Gospića prema Kninu i Obrovcu i Zadru prema Dalmaciji. Od Dalmacije je odvojen planinskim masivom Velebita, koji je ujedno prirodna granica između Dalmacije i Like, te mediteranske i kontinentalne klime. Zanimljivost Gračaca, je da je to površinom najveća općina u Hrvatskoj sa gotovo 1000 km2 u kojoj ukupno živi...

Izdvojena ponuda apartmana i privatnog smještaja - Gračac

Sortiraj prema:

Apartman Andrić

Gračac

Od mora 30 km
Kapacitet 5 osoba

od 50 €

Apartman Andrić ( Gračac)

Mir, ugodna klima, ugodne ljetne noći, čist zrak, lijepo okruženje, roštilj , parkovi prirode, Cerovačke Špilje i puno toga za doživiti.

Kategorizacija Kategorizacija - Apartman Andrić

Od mora 30 km
Kapacitet 5 osoba

Cijena od 50 €

Turistički vodič Gračac

Gračac  - Grb Gračac je maleni gradić i općina u Lici u Hrvatskoj. Nalazi se u prostranoj udolini u južnom dijelu Like, na raskrižju puteva od Gospića prema Kninu i Obrovcu i Zadru prema Dalmaciji. Od Dalmacije je odvojen planinskim masivom Velebita, koji je ujedno prirodna granica između Dalmacije i Like, te mediteranske i kontinentalne klime. Zanimljivost Gračaca, je da je to površinom najveća općina u Hrvatskoj sa gotovo 1000 km2 u kojoj ukupno živi oko 4500 stanovnika. U srednjem vijeku na području gračaca bila je hrvatska plemenita župa Otuča, koja je propala nakon turskih osvajanja. Nakon oslobođenja od Turaka u 18. stoljeću, mjesto se polako razvija, te se grade ceste i željeznička pruga koje spajaju Dalmaciju sa ostatkom hrvatske. Zadnjih godina Gračac doživljava gospodarski oporavak, a osobito se razvija turizam i eko-proizvodnja zdrave hrane. Smještaj se nudi u kvalitetnim i dobro opremljenim apartmanima, sobama i kućama za odmor. Od prirodnih znamenitosti valja izdvojiti park prirode Velebit, Cerovačke pećine, koje su najveći spiljski kompleks u Hrvatskoj, te kršku ljepoticu rijeku Zrmanju i njen izvor. Mjesto je idealno za mirni i tihi odmor, daleko od gradskog smoga i gužvi, te za aktivni odmor i sve ljubitelje prirode i zdrave hrane. U lokalnim restoranima ne propustite isprobati specijalitete ovoga kraja, među kojima se ističe ukusna lička janjetina. Pretražite jeftini privatni smještaj u Gračacu. Kontaktirajte direktno vlasnike apartmana, soba i kuća za odmor, te uštedite i do 40%. Dobrodošli u Gračac!

Gračac Vremenska prognoza
Gračac - pretražite smještaj u blizini